Grootste online auditie voor het YouTube Symfonie Orkest

Grootste online auditie voor het YouTube Symfonie Orkest
, ING Groep
@evr

YouTube Symphony OrchestraIn november 2006 vroeg Paul van Veenendaal zich af of de 18-jarige Esmée Denters de nieuwe YouTube Idol zou worden. Paul kreeg gelijk en het toen nog vrij onbekende talent treedt nu op met artiesten als Justin Timberlake.

Ongetwijfeld geïnspireerd door dit alles nodigt YouTube wereldwijd professionele en amateur-musici van alle leeftijden uit om deel te nemen aan het YouTube Symphony Orchestra. De video inzendingen zullen worden samengevoegd tot de eerste gemeenschappelijke virtuele opvoering ooit.

Tan Dun die ook de muziek componeerde voor de Olympische spelen in Peking, schreef een speciale compositie gebaseerd op de 3e symfonie van Beethoven voor het virtuele orkest.

Musici kunnen filmpjes waarin ze dit speciaal gecomponeerd stuk spelen, uploaden tot en met 28 januari 2009 en op die manier meedoen met de competitie. Een jurypanel zal samen met internetters vervolgens de beste musici selecteren om op te treden in het YouTube Symfonie Orkest op 15 april 2009 in de Carnegie Hall in New York.

Geheel is in Nederland opgezet in samenwerking met Het Koninklijk Concertgebouworkest, Het Rotterdams Philharmonisch Orkest, De AVRO en Radio 4.

Benieuwd of er opnieuw via YouTube volstrekt onbekend talent zal worden ontdekt.


Geplaatst in

DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

 • Het YTSO is inderdaad een inspirerend initiatief, wat AVRO en Radio 4 graag ondersteunen. Belangrijk onderdeel zijn de fysieke audities, waar uiteindelijk de selectie gemaakt zal worden. Dan zie je de toegevoegde waarde van de lokale partners. De inzendingen komen inmiddels binnen. Het zou inderdaad mooi zijn als Nederlands talent komt boven drijven en uiteindelijk mee zal gaan spelen in Londen.

  geplaatst op
 • Gisteren ging de video online.

  "YouTube presents the world premiere of the Tan Dun composition "Internet Symphony, Eroica" as selected and mashed up from thousands of video submissions from around the globe."

  youtube.com/symphony.

  geplaatst op
 • Geweldige mash up, en wat een evenement!
  We zijn erbij, bekijk de speciale video's vanuit New York via YouTube: http://youtube.com/radio4nl of volg het via Twitter: http://twitter.com/radio4nl

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.