Bedrijfsstreaker werft nieuwe collega’s

Bedrijfsstreaker werft nieuwe collega’s
, Radio 538


Fresh Connections is een snelgroeiend ICT-detacheringbureau. Omdat er altijd sneller gegroeid kan worden is de organisatie op zoek naar nog meer “nieuwe, leuke, gedreven en enthousiaste jonge mensen”.  Om deze mensen ook snel en effectief te bereiken is er gekozen voor twee spotjes die “opvallen”. Omdat dit de eerste visuele campagne is van FreshConnections, is het vooral afwachten in hoeverre het beoogde virale effect wordt bereikt. De spots worden momenteel ingezet op Radio538.nl en Radio Digitaal. Bij RadioDigitaal is de commercial onder andere te zien op de stations Hitzone, Dance Department en Non Stop 40.

Met een huidige click-through-rate van 4,05, zijn de verwachtingen hooggespannen. Ik vind de commercials persoonlijk in ieder geval erg grappig. Maar wat vinden jullie van deze actie? Ik ben erg benieuwd! Hier is de tweede commercial te zien.


Geplaatst in

DelenEr zijn 9 reacties op dit artikel

 • Lame,

  Hele slechte poging om de Terry Tate Office Linebacker na te apen...

  the real stuff: http://www.youtube.com/watch?v=RzToNo7A-94

  geplaatst op
 • @Dries,

  Dit is het begin. Als ik het goed heb begrepen volgen er meer. Die van terry tate had ik nog nooit gezien. Maar is wel een hele andere insteek en erg Amerikaans.

  geplaatst op
 • Ben ik de enige die er niets van snapt? Ik zie geen enkel verband met het werven van “nieuwe, leuke, gedreven en enthousiaste jonge mensen”.

  @Ernst:
  Omdat je blijkbaar bij 538 werkt, riekt dit naar "pluggen", of moet ik zeggen "plaatjes pluggen 2.0"?

  geplaatst op
 • @ Gosse
  Ik ben op zoek naar feedback voor een klant van mij. Het filmpje doet het wat betreft click-ratio erg goed, maar ik ben erg benieuwd wat de specialisten ervan vinden.
  Er zijn veel vragen, die hier op MF beantwoord kunnnen worden.
  -Is dit een goede insteek voor een eerste campagne?
  -Hoe zou je het anders kunnen aanpakken?
  -Wat zou er van een eventueel vervolg verwacht mogen worden?
  Misschien heb ik de vraag "Maar wat vinden jullie van deze actie? Ik ben erg benieuwd!" iets te open gesteld, maar dat is mijn bedoeling.

  geplaatst op
 • Wat dacht je van het inschakelen van video portals.

  geplaatst op
 • @Ernst Dirkzwager, ik vind het een beetje gewoontjes. Ik heb hem op youtube beoordeelt met drie sterren en dat is ook wat het publiek ervan vond. Nou moet ik zeggen dat het ook moeilijk is om origineel te zijn. Ik wens je veel succes!

  geplaatst op
 • @Gosse: Hoe beeld je in een filmpje op een leuke manier uit dat je op zoek bent naar “nieuwe, leuke, gedreven en enthousiaste jonge mensen”...??

  Ben zelf medewerker van FreshConnections en kan je wel iets vertellen over het ontstaan van deze filmpjes. Naar aanleiding van diverse gesprekken met een reclame advies bureau is uitgekomen dat de medewerkers FreshConnections zien als een professionele en serieuse werkgever, waar (en daar werd veel belang aan gehecht) altijd ruimte is voor ontspanning en plezier. Vanuit deze gedachte zijn zij met dit idee gekomen.

  Intentie is om de aandacht te wekken, dit lijkt gelukt. Of het ook het gewenste effect oplevert (nieuwe werknemers) moet nog blijken, vooralsnog is het veelbelovend. We staan nu voor de keus hoe verder te gaan...

  Eenieder bedankt voor de eerlijke en open reacties!

  geplaatst op
 • Ik sluit me aan bij GosseAdB, snap er niets van hoe de streaker gerelateerd is aan Fresh Connections. Misschien meer iets voor The Wall of Shame?

  Misschien is het vloeken in de kerk, maar ik vind heel dat geforceerde virale gedoe zo zinloos.

  Overigens een tip voor de volgende keer zodat gebruikers meteen begrijpen waarom je het post; laat de titel aansluiten bij wat je wilt bespreken. Bv "ReclameReview: Fresh Connections", zoals dat ook met reviews is gebeurd van de ANWB, GreenPeace, Bol.com en vele andere bedrijven hier op MF.

  geplaatst op
 • @ Martijn
  Thanks, ik zal daar de volgende keer beter op letten

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.