Nominaties Dutch Game Awards bekend

31 oktober 2008, 05:13

{title}De nominaties voor de eerste Dutch Game Awards zijn gisteren bekend gemaakt. ‘De Dutch Game Awards zijn een erkenning van de creativiteit, het vakmanschap en het zakelijk inzicht van de Nederlandse gameontwikkelaars,’ zo meldt ons het persbericht. De prijzen zullen worden uitgereikt aan gamebedrijven maar ook aan zelfstandige developers. Criterium daarbij is, dat ze zich (inter)nationaal onderscheiden hebben. Uit meer dan 60 aanmeldingen van 40 bedrijven is door een jury een selectie gemaakt.

Tijdens het congres Game in the City op 6 en 7 november in Amersfoort worden de Awards uitgereikt. ‘De jury was blij verrast met het aantal en vooral de grote verscheidenheid van de inzendingen, wat naar onze mening een duidelijke afspiegeling is van de grote stappen die de Nederlandse games industrie de afgelopen jaren heeft gezet. Ook het aantal games dat internationaal een rol begint te spelen groeit gestaag. Wel ligt met name hier nog een uitdaging. We hopen volgend jaar nog meer van dit soort kwaliteitstitels tegemoet te zien die de concurrentiepositie van de Nederlandse industrie verder zal verbeteren,’ zegt juryvoorzitter Martin de Ronde.

De genomineerden voor de Dutch Game Awards zijn:

Best PC/Console Game

My Horse and Me – W!Games

Overlord – Triumph Studios

Toki Tori – Two Tribes

Best Mobile/ Handheld Game

Circular Assault – Not The Fly Mobile Entertainment

Dragon Hunters – Engine Software

Stratego – Games Factory Online / Triangle Studios

Best Online Game

ERU Redcross – I Sioux / Youda Games

Governor of Poker – I Sioux / Youda Games

Shoppingmania – Fantazm

Best Advergame

ERU Redcross – I Sioux / Youda Games

Gastons Groene Prijzenspel – Mediamonks

Skydiver- Sticky Studios BV

Best Serious Game

Sharkworld – Ranj

Ship Simulator – Vstep

Tech Ed – Ranj

Best Original Game Design

Circular Assault – Not The Fly Mobile Entertainment

Extragon – GAMEDIA

Overlord – Triumph Studios

Best Visual Design

Overlord – Triumph Studios

Medical Investigators – Little Chicken

Toki Tori – Two Tribes

In de jury van de Dutch Game Awards zitten Erik T’Sas (Bestuurslid BGin, CEO Khaeon), Martin de Ronde (o.a. CEO OneBigGame.org, Founder LostBoys Games / Guerrilla Games), Matthijs Dierckx Kuijper (Uitgeverij het Redactielokaal, uitgever van Controle) en Reinout te Brake (voormalig group-strategist SPILL GROUP, thans oprichter MMO LIFE). Monique van Dusseldorp (o.a. Program Director Picnic, bestuurslid van de omroep NPS, Commissaris bij Kenniswijk), heeft een adviserende rol gehad bij het formuleren van de aanpak.

Van april 2007 tot juni 2011 was ik freelance editor/ communitymanager / hoofdredacteur bij Marketingfacts. Tussendoor werkte ik bij Insites Consulting, IDG Nederland, Saatchi&Saatchi;/Leo Burnett (voor Samsung) en voor onderzoeksbureau WUA. Vanaf 1 november 2021 vorm ik samen met Luuk Ros de hoofdredactie van Marketingfacts.

Categorie
Tags

6 Reacties

  Bas Vecht

  Dit zijn allemaal Nederlandse bedrijven die op de nationale en internationale game-markt opereren? Ik mis bijvoorbeeld een Guerilla die met Killzone op de PlayStation furore gemaakt heeft. Of was het zo dat alle mogelijke nominaties en winnaars zichzelf moesten aanmelden?


  31 oktober 2008 om 06:27
  CemYildiz

  @Bas Vecht: Killzone 1 is alweer een game van enkele jaren geleden. Killzone 2 is nog niet klaar en verschijnt pas in 2009. Ik vermoed dat Overlord in de prijzen gaat vallen. Leuk ook om te zien dat Stratego een nominatie heeft. Die game hebben we met Ubisoft binnen Europa uitgegeven 🙂


  31 oktober 2008 om 07:37
  Tim S.

  Beste Bas,

  Dat was in 2004, en de PSP-versie (die niet zo “baanbrekend” was) volgens mij 2006.

  Ik ga er vanuit dat je dan niet meer mee doet voor een prijs in 2008.

  Maar ik kan het mis hebben.

  EDIT: Cem was mij voor.


  31 oktober 2008 om 07:51
  Onno

  Bovendien zit Guerilla in de jury.


  31 oktober 2008 om 08:22
  Bas Vecht

  Duidelijk. Ik ging er vanuit dat ‘Criterium daarbij is, dat ze zich (inter)nationaal onderscheiden hebben.’, zonder dat daar een jaartal aan gekoppeld was inhield dat het niet alleen over 2008 ging. My bad.


  31 oktober 2008 om 08:34
  Tvents

  Het Tvents team is aanwezig tijdens Gama in the City. Zij zullen de online verslaglegging doen van dit event.

  check http://www.tvents.nl voor ondermeer video´s, blogs, interviews en foto´s.


  6 november 2008 om 11:38

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!