Wegener verkoopt belang in iLocal.nl

28 oktober 2008, 18:35

De moedermaatschappij van Wegener moest vandaag een winstwaarschuwing geven. Tegelijkertijd werd bekend dat Wegener haar belang in iLocal.nl verkoopt. De synergie die de partijen met de samenwerking voor ogen hadden is onvoldoende gerealiseerd, aldus Wegener. Wegener kocht in 2006 49% van het aandelenkapitaal in ilocal Holding bv en een minderheidsbelang van 17,5% in ilocal International bv. Beide belangen worden verkocht aan mede-aandeelhouder Yellow Bear Holding.

Het is niet bekend of Wegener een boekwinst of verlies op de deelneming moet nemen. Tevens is onbekend hoe Yellow Bear Holding de overname van de aandelen financiert. De site iLocal.nl geeft consumenten de mogelijkheid om bedrijven te vinden. Kortom, het is een soort gouden gids. Bedrijven betalen om hun vermelding op de site op te laten vallen. De bezoekerscijfers van iLocal zouden de laatste tijd fors gestegen zijn, maar onbekend is hoeveel bezoekers de site nu exact heeft. (via hyped.nl)

Jeroen Bertrams
Investeerder en Digitaal Strateeg bij Zelfstandig

Jeroen is een actieve angel investeerder en adviseert bedrijven over online strategie. Misschien wel één van de eerste auteurs op Marketingfacts.nl. Eerste blog in 2006 (en dat artikel is inmiddels bijna 100.000 keer gelezen). Auteur van 9 boeken, waaronder "Succesvol investeren in startups" (2019), "Bedwing het monster social media" (2015), "Social Media Expert in een Week" (2012/2013), "Online Marketing Expert in een Week" (2012) en "Online Marketing: strategie & tactiek" (2010).

Categorie
Tags

4 Reacties

  mgvandenbroek

  Persbericht iLocal:

  ilocal gaat verder zonder Wegener

  Lokale zoekmachine ilocal en aandeelhouder Wegener nemen afscheid van elkaar. De synergie die beide partijen begin 2006 voor ogen hadden, is onvoldoende gerealiseerd. Koninklijke Wegener NV en meerderheidsaandeelhouder Yellow Bear Holding BV, zijn tot overeenstemming gekomen en in goede verstandhouding uiteengegaan.

  In 2006 verkocht Yellow Bear Holding BV 49 procent van het aandelenkapitaal in ilocal Nederland BV aan Koninklijke Wegener NV. Voorts kocht Wegener een minderheidsbelang in ilocal International BV. Na twee jaar hebben beide partijen geconcludeerd dat het commitment niet de beoogde wederzijds versterkende werking oplevert.

  Marktleider in local search

  ilocal is sinds 2005 actief en heeft sindsdien bewezen zelfstandig zeer succesvol te opereren. Zo groeide het unieke bereik van ilocal het afgelopen jaar met ruim 50% en werden gevestigde directory uitgevers voorbij gestreefd in bezoekersaantallen. Tevens werden met succes nieuwe producten als LeadGarantie® voor adverteerders en ilocal Mobile gelanceerd. Hiermee is ilocal niet alleen de snelst groeiende lokale zoekmachine, maar heeft ze tevens in korte tijd een leidende positie in de local search markt weten in te nemen.


  29 oktober 2008 om 06:24
  Dick Sax

  zet diee grapdoos / journalist van Wegener – de blog koning – dhr Joost Bosman, ook maar Ilocal , goed voor de consument die alleen kranten lezen


  29 oktober 2008 om 16:10
  R Ydema

  Zet de opkomst van Ilocal tegenover de teruggang van de Gouden Gids dan weet je ook het belang van een site als Ilocal, de snelst groeiende in deze sector.


  29 oktober 2009 om 10:47

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!