MySpace stopt alweer in Nederland

24 oktober 2008, 09:43

MySpace stopt alweer in NederlandVia Marie-José Klaver en Erik Zwennes lees ik dat het Nederlandse MySpace in zijn huidige vorm zal verdwijnen. De Nederlandse tak van de sociale netwerksite stopt met de focus op, en het genereren van, lokale content. De nationale portal zal vanuit Berlijn en Londen worden beheerd. Over de toekomst van de Nederlandse medewerkers is nog geen duidelijkheid. Dat meldt Entertainment Business (alleen voor leden) donderdag op haar website.

In februari van dit jaar werd MySpace Nederland officieel gelanceerd met een feest in de Melkweg. Destijds sprak het moederbedrijf van een overname van de grote nationale concurrent Hyves. Dit idee werd al snel gesust door de nationale tak. De achterstand van MySpace Nederland op Hyves is de afgelopen maanden verder toegenomen. Als reden voor de beslissing wordt aangedragen dat MySpace internationaal heeft besloten zich meer te focussen op het sociale netwerkaspect aldus Entertainment Business. Countrymanager Derek Fehmers noemt de beslissing ‘een logische’. “We wisten van tevoren dat Nederland een moeilijke markt was. Wij belandden er vrij laat en hadden te maken met een grote tegenstander waar moeilijk tegenop te boksen viel.”

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

6 Reacties

  Hanseman

  Roept bij mij de vraag op hoe het met Netlog gaat in NL. Iemand?


  24 oktober 2008 om 10:15
  Webmasters

  Groot gelijk hebben ze.

  Want Hyves is gewoon een stukje beter 😉 MSN gebruikt niemand behalve de computer fanaten.


  24 oktober 2008 om 14:52
  Xaviera

  Hyves beter? Dat hangt wel heel erg sterk van je definitie van “beter” af!


  24 oktober 2008 om 16:25
  Multus

  En terecht. Wie gebruikt er myspace? Ik denk niet dat Hyves beter is. Facebook is, denk ik, het best. Hier krijgt Hyves ook nog wel last van…


  25 oktober 2008 om 09:25
  ronaldtervoert

  Alhoewel ik zelf geen fervent gebruiker ben van social networks vind ik het jammer dat MySpace stopt met de focus op Nederlandse content en zich meer internationaal moet focussen van News Corp. In de komende Broadcast Magazine hebben we overigens nog een interview staan met Derek Fehmers van MySpace die nu helaas deels niet meer opgaat. (Het bericht van MS kwam net uur voor sluting binnen….damn.,..)

  Derek, die ik afgelopen maand paar keer heb gesproken, was zelf overigens ook verbaasd en teleurgesteld door de beslissing vanuit de VS. Men had al wat meer realiteitszin gekregen op de Keizersgracht, maar dit had ie ook niet verwacht. De financiele malaise heeft zo zijn nadelen, zullen we maar zeggen…Ben benieuwd wat de marktsituatie gaat doen voor NL, als die orkaan ons landje bereikt.


  26 oktober 2008 om 11:29
  luuk van der Salm

  Er is een mooie nieuwe vervanging voor myspace. Kijk maar eens bij http://www.duchtube.com.


  8 november 2008 om 07:54

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!