MySpace stopt alweer in Nederland

MySpace stopt alweer in Nederland

MySpace stopt alweer in NederlandVia Marie-José Klaver en Erik Zwennes lees ik dat het Nederlandse MySpace in zijn huidige vorm zal verdwijnen. De Nederlandse tak van de sociale netwerksite stopt met de focus op, en het genereren van, lokale content. De nationale portal zal vanuit Berlijn en Londen worden beheerd. Over de toekomst van de Nederlandse medewerkers is nog geen duidelijkheid. Dat meldt Entertainment Business (alleen voor leden) donderdag op haar website.

In februari van dit jaar werd MySpace Nederland officieel gelanceerd met een feest in de Melkweg. Destijds sprak het moederbedrijf van een overname van de grote nationale concurrent Hyves. Dit idee werd al snel gesust door de nationale tak. De achterstand van MySpace Nederland op Hyves is de afgelopen maanden verder toegenomen. Als reden voor de beslissing wordt aangedragen dat MySpace internationaal heeft besloten zich meer te focussen op het sociale netwerkaspect aldus Entertainment Business. Countrymanager Derek Fehmers noemt de beslissing ‘een logische’. “We wisten van tevoren dat Nederland een moeilijke markt was. Wij belandden er vrij laat en hadden te maken met een grote tegenstander waar moeilijk tegenop te boksen viel.”


Geplaatst in

DelenEr zijn 9 reacties op dit artikel

 • Roept bij mij de vraag op hoe het met Netlog gaat in NL. Iemand?

  geplaatst op
 • Misschien ook aardig, de reactie van Raymond Spanjar van Hyves op het nieuws:
  Reactie Hyves op vertrek MySpace

  geplaatst op
 • Volgens hetzelfde blog heeft Netlog 1,5 miljoen gebruikers in NL.

  geplaatst op
 • Groot gelijk hebben ze.
  Want Hyves is gewoon een stukje beter ;) MSN gebruikt niemand behalve de computer fanaten.

  geplaatst op
 • Hyves beter? Dat hangt wel heel erg sterk van je definitie van "beter" af!

  geplaatst op
 • @hanseman: Netlog info
  Verder is dit toch wel een opmerkelijke move. Blijkbaar is het alles of niets voor MySpace. Of de grootste zijn in een regio/land, of niet.

  geplaatst op
 • En terecht. Wie gebruikt er myspace? Ik denk niet dat Hyves beter is. Facebook is, denk ik, het best. Hier krijgt Hyves ook nog wel last van...

  geplaatst op
 • Alhoewel ik zelf geen fervent gebruiker ben van social networks vind ik het jammer dat MySpace stopt met de focus op Nederlandse content en zich meer internationaal moet focussen van News Corp. In de komende Broadcast Magazine hebben we overigens nog een interview staan met Derek Fehmers van MySpace die nu helaas deels niet meer opgaat. (Het bericht van MS kwam net uur voor sluting binnen....damn.,..)
  Derek, die ik afgelopen maand paar keer heb gesproken, was zelf overigens ook verbaasd en teleurgesteld door de beslissing vanuit de VS. Men had al wat meer realiteitszin gekregen op de Keizersgracht, maar dit had ie ook niet verwacht. De financiele malaise heeft zo zijn nadelen, zullen we maar zeggen...Ben benieuwd wat de marktsituatie gaat doen voor NL, als die orkaan ons landje bereikt.

  geplaatst op
 • Er is een mooie nieuwe vervanging voor myspace. Kijk maar eens bij http://www.duchtube.com.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.