Kapitaalinjectie van 10 miljard voor ING

19 oktober 2008, 16:57

Minister Bos, president Wellink van De Nederlandsche Bank (DNB) en topman Tilmant van ING hebben vanavond in een persconferentie bekendgemaakt dat ING een kapitaalinjectie van 10 miljard euro krijgt van de overheid. De ING doet daarmee een beroep op het potje van 20 miljard euro dat het kabinet heeft gereserveerd voor banken en verzekeraars die in de problemen zijn gekomen. De Nederlandse staat ontvangt voor het bedrag van 10 miljard aandelen van ING. Wanneer de rust op de financiële markt is teruggekeerd, worden de aandelen teruggegeven aan de ING aldus het persbericht.

Afgelopen vrijdag maakte ING bekend dat de bezittingen ruim 3 miljard euro minder waard zijn geworden. Het aandeel ING verloor op de Amsterdamse beurs ruim een kwart van zijn waarde.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

4 Reacties

  Ronald van Klooster

  @marco

  Ik dacht precies hetzelfde. Ik hoop voor de ING dat iedereen blijft denken en niets doet. Ik heb besloten niets te doen. Of toch de staatsbank ABN AMRO of Rabobank? Ik vraag mij af hoe het is met DSB, ASN en al die andere banken. Kan toch niet zo zijn dat die geen problemen hebben. Alhoewel de conversies vanuit search met nieuwe spaarrekeningen abnormaal hoog zijn!


  19 oktober 2008 om 18:03
  Lex

  Haha, je hebt zeker een rekening bij ING want waarom zou je het anders op Marketingfacts.nl plaatsen? Ik heb voor 500K aandeeltjes ING op EUR 20,- gekocht dus ook ik zat met smart te wachten op het bericht!


  20 oktober 2008 om 05:24
  media

  @Lex: klopt, zie ook eerste reactie hier 😉


  20 oktober 2008 om 05:36
  Paulo Lopes

  Johan heeft weer gelijk met ieder nadeel heeft z’n voordeel (voor Ster in dit geval ;-)):

  Ik zie in Sitestat ook dat de nieuws en actualiteiten websites vd NPO hogere bezoekersaantallen/pageviews behalen….maar ook op TV:

  3,1 miljoen kijkers zien NOS Journaal

  Naar het NOS Journaal van 20.00 uur hebben gisteravond gemiddeld ruim 3,1 miljoen* mensen gekeken. Dit is het hoogste aantal kijkers sinds 1 januari 2005. Op het hoogtepunt, gisteravond om 20.13 uur, volgden 3,3 miljoen mensen het actuele nieuws. Het kijktijdaandeel van de uitzending bedroeg ruim 46%. Dat wil zeggen dat bijna de helft van de televisiekijkers gisteravond tussen 20.00 – 20.20 uur had afgestemd op het NOS Journaal. In het Journaal van gisteravond kondigde minister Bos van Financiën de financiële steun aan ING aan.

  Terwijl het NOS-Journaal van 20.00 uur door het jaar heen gemiddeld zo’n 1,7 miljoen kijkers trekt, zorgt de financiële crisis de afgelopen weken sowieso voor heel veel extra kijkers. Zo keken er op 5 oktober ruim 2,9 miljoen mensen naar het 20.00 uur bulletin. Op 14 september zagen ruim 2,6 miljoen kijkers het nieuws van de NOS.

  *Bron: SKO, Stichting KijkOnderzoek

  MO&-A, MediaOnderzoek – & Advies (NPO)


  20 oktober 2008 om 13:39

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!