Tribe of Noise: Alternatief voor Buma/Stemra’s licentiebeleid?

7 oktober 2008, 04:45

Collega-blogger Vincent Everts interviewde onlangs Antal de Waij van Buma/Stemra. Per 2009 introduceert Buma/Stemra 15 verschillende licentievormen voor de afdracht van licenties voor online muziekrechten. Muziekgebruik op internet heeft bij Buma/Stemra een hoge prioriteit gekregen (op dit moment pas 2-3% van de inkomsten).

Er gloort gelukkig licht en hoop aan de horizon. Een bepaalde tribe maakt noise en biedt een alternatief wat veel minder kost, geheel conform de Web 2.0-golf: FREE! Sluit je aan bij de Tribe of Noise en laat je koppelen aan muzikanten die graag hun muziek rechtenvrij weggeven om daar uiteindelijk zelf beter van te worden omdat ze in hun eigen kwaliteit geloven. De video hierboven geeft een goed beeld van het concept.

Tribe of Noise heeft trouwens ook op Picnic ‘08 mogen presenteren. Ik weet niet of er al resultaten te melden zijn maar het is een interessant concept in de hoek van Sellaband die ook flink wat verandering teweeg heeft weten te brengen. Zou Tribe of Noise de Buma/Stemra van de toekomst worden?

Ayman is digitaal Strateeg die betekenisvolle digitale verbindingen tussen bedrijven en klanten creëert. Ayman helpt bedrijven om meer waarde voor klanten te creëren met digitale middelen, de relatie met klanten te verstevigen en nieuwe inzichten op te doen. Als digitaal strateeg zet hij digitale (en sociale) media om in digitale waarde, digitale ervaringen en sociale business. In opdracht voor kleine en grote organisaties ontwikkelt Ayman digitale concepten, geeft advies en trainingen op het op het snijvlak van marketing & communicatie en internet & nieuwe media. Daarnaast heeft hij een aantal eigen initiatieven opgericht, zoals de Nederlandse Social Media Academie (NSMA).

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!