Wereldkaart van meest populaire zoekmachines

26 september 2008, 03:14

Wereldkaart van meest populaire zoekmachines

Ik kende de Oxyweblog al van de map of social networks, maar recentelijk hebben ze ook een map of search engines gemaakt. Een prachtig overzicht van welke zoekmachine het populairst is per land. Het zal niemand verbazen dat Google de wereldmarkt domineert. Enkele uitzonderingen zijn Rusland waar Mail.ru het meest populair is en een aantal Aziatische landen waar Yahoo! en Baidu het meest populair zijn.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

10 Reacties

  media

  Ik wil natuurlijk wel eerst de cijfers zien Karel voordat ik je geloof! 😉

  Iets anders, wie heeft er harde feiten over zoekmachine-gebruik per land en wellicht inderdaad per regio? Is er voor Nederland een gebruikersoverzicht per regio? Ik ben daar zeker in geinteresseerd nu ik me ook wat meer op de regio richt!


  26 september 2008 om 05:44
  chi666

  @Marco: ik kan me uit de STIR cijfers nog herinneren dat er wel dingen zitten m.b.t. bijvoorbeeld opleiding. ilse heeft nog steeds een redelijk gebruik (ja, echt) in de middelbaar en lager opgeleiden ouder dan 30 geloof ik.

  Het is trouwens wel grote stappen snel thuis, want daar waar google in NL iets van 95% doet, is het in de US toch veel minder? Daar spelen Yahoo met Live toch ook een hele grote rol nog? Idem voor de social networks, Myspace regeert de US, maar Facebook is niet niemand daar.


  26 september 2008 om 06:31
  media

  @Bas: de wereldkaart is niet meer dan een aardigheidje; maar het geeft wel aan hoe Google wereldwijd de macht naar zich toe aan het trekken is.

  Wie heeft detailgegevens over gebruik zoekmachines per land?


  26 september 2008 om 06:41
  Robert

  Ivoorkust (Yahoo) is correct, maar ik blijf stug google gebruiken 🙂

  In Ivoorkust is duidelijk een link tussen search en webmail gebruik.


  26 september 2008 om 08:38
  T.R.Wijbenga

  Leuk overzichtje om een indruk te krijgen. De data is afkomstig van Alexa en derhalve wordt alleen gedrag van mensen die de Alexa-toolbar hebben geinstalleerd wordt meegenomen. Ik denk dat derhalve vooral in de kleinere landen de cijfers iets minder betrouwbaar zijn. Ik vind het lichte vlekje in voormalig Tsjechoslowakije wel erg opmerkelijk.


  26 september 2008 om 09:28
  eduardblacquiere

  Leuke visualisatie van de meest gebruikte zoekmachines wereldwijd.

  Jammer is inderdaad dat het is gebaseerd op Alexa data, wat niet al te betrouwbaar is. Dat neemt niet weeg dat het goed bruikbaar is voor een algemene overview.


  26 september 2008 om 09:50
  media

  Leuke lijst Rene, thx!


  26 september 2008 om 11:55
  Thomas Eilander

  Wel opmerkelijk dat in Cuba iedereen Yahoo gebruikt ipv Google…


  28 september 2008 om 11:08

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!