PICNIC08: Kunstwandeling maken met Bliin en Urban Explorers

26 september 2008, 05:21

Het Urban Explorers festival vindt ieder jaar in mei plaats in Dordrecht. Manon Bovenkerk is programmeur van het kunstgedeelte van het festival. In bovenstaande video presenteert Bovenkerk, op het Virtual Platfom van PICNIC08, een project van de Amsterdamse kunstenaars Martine Stig en Vanessa van Dam. De kunstenaars werken samen met Bliin, een friendtracker via gps.

Het project heet Virtual Tagging, het is een manier om een naam of een teken te schrijven in de stad. Je neemt je route op en legt je wandeling vast. Als je klaar bent met opnemen, kan je route worden afgespeeld. Leuk, creatief, innovatief en een mooie crossover tussen offline en online (vind ik). Denk ook dat het leuk is voor bedrijfsuitjes, commercieel gezien zijn er zat mogelijkheden.

Van april 2007 tot juni 2011 was ik freelance editor/ communitymanager / hoofdredacteur bij Marketingfacts. Tussendoor werkte ik bij Insites Consulting, IDG Nederland, Saatchi&Saatchi;/Leo Burnett (voor Samsung) en voor onderzoeksbureau WUA. Vanaf 1 november 2021 vorm ik samen met Luuk Ros de hoofdredactie van Marketingfacts.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!