Google Project 10 tot de macht 100

25 september 2008, 07:25

Google Project 10 tot de macht 100 (Google Project 10^100) is een oproep voor ideeën om de wereld te veranderen door zoveel mogelijk mensen te helpen. Er wordt 10 miljoen dollar ter beschikking gesteld om 5 van de ingezonden projecten te honoreren. Vanaf 27 januari 2009 kan er gestemd worden. Het publiek kiest de 20 beste projecten uit, die meedingen in de halve finale. Het project stelt zo min mogelijk regels. Je kunt de projecten onder brengen in categorieën als gezondheid, milieu en onderwijs.

Criteria:

 • Bereik: op hoeveel mensen zou dit idee invloed hebben?
 • Diepte: hoe sterk worden mensen erdoor beïnvloed? Hoe hoog is de nood?
 • Haalbaarheid: kan dit idee binnen een jaar of twee worden uitgevoerd?
 • Efficiëntie: hoe eenvoudig en rendabel is uw idee?
 • Levensduur: hoe lang blijft de invloed van het idee merkbaar?

Uiterste inzenddatum is 10 oktober 2008. Kijk ook op Project 10 to the 100.

Moeder, maf, media. Join me on Twitter www.twitter.com/droombos

Categorie
Tags

1 Reactie

  Annet

  Aanvullend commentaar van CCM Google/YouTube Alistair Verney:

  “We weten dat er tal van briljante ideeën in omloop zijn die subsidie en ondersteuning nodig hebben om volledig tot bloei te kunnen komen. Wat vinden wij dan geschikte voorbeelden? Een team van slechts twee man om een oplossing te implementeren voor miljoenen mensen die kilometers lang waterkruiken met een inhoud van 19 liter op hun hoofd moeten dragen. Dit doen ze door middel van de ontwikkeling en distributie van de Hippo Water Roller, een relatief goedkope wielcontainer met een inhoud van 90 liter die op makkelijke wijze kan worden voortgetrokken.

  Of First Mile Solutions, die eenvoudige doch doeltreffende ideeën realiseert om geïsoleerde gemeenschappen in ontwikkelingslanden met elkaar te verbinden via internet. Een van hun oplossingen is om WiFi-apparaten op openbare bussen te bevestigen die in staat zijn om opgeslagen e-mails en berichten te detecteren en te verzenden terwijl de bussen langs gebieden zonder internetverbinding rijden. Het doet Google een groot genoegen om projecten met een dergelijke impact van financiële steun te voorzien”

  Wat mij fascineert: kunnen wij hier ter plekke een aanzet voor een dergelijk project met impact geven? In het kader van the wisdom of crowds laten we maar zeggen 😉

  Het thema “Kinderen hebben de toekomst” bijvoorbeeld.


  25 september 2008 om 08:05

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!