Technorati’s State of the Blogosphere 2008

Technorati’s State of the Blogosphere 2008
, Upstream
@marcoderksen

Technorati's state of the blogosphere

Al vanaf 2004 publiceert Technorati jaarlijks de status van de blogosfeer, een analyse van het aantal blogs, wie de bloggers zijn, het hoe en waarom mensen bloggen, de business van blogs, etc. Technorati indexeert volgens eigen zeggen wereldwijd 133 miljoen weblogs. Let wel, is niet de totale blogosfeer maar slechts een deel. Technorati mist met name een deel van de Aziatische blogosfeer. Alhoewel niet exact bekend is hoeveel blogs er nu precies zijn, schat Universal McCann het aantal bloggers op 184 miljoen en houdt ik zelf het aantal van 200+ miljoen blogs aan. Daarin zijn niet meegenomen de blogs binnen sociale netwerken als Hyves of MySpace.

Wie kent andere meer recente onderzoeken naar de status van de blogosfeer?


DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

  • De status van de medische blogosfeer is recent weer onderzocht door Enivision Solutions. Hun rapport richt zich wel op de Amerikaanse situatie. De Nederlandse situatie is nooit zo uitgebreid bekeken.

    geplaatst op
  • @Martijn: dank voor de update! Wellicht aardig om eens een analyse te maken van de Nederlandse markt?

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.