Telegraaf Media komt met mobile advertising

16 september 2008, 06:06

Telegraaf Media Nederland (TMN) biedt vanaf nu mobile advertising aan op de mobiele sites van De Telegraaf en Sp!ts. TMN werkt daarvoor samen met MADS, provider van mobile advertising technologie. Dat meldt Telegraaf Media Nederland vanmorgen in een persbericht.

Adverteerders krijgen op de mobiele sites van De Telegraaf en Sp!ts de mogelijkheid te adverteren met een branded clickable banner. Uit het persbericht: ‘Deze opvallende advertentie wordt volledig aangepast aan het betreffende merk en neemt een derde van het scherm in beslag. Daarnaast is het mogelijk de banner te tonen aan specifieke doelgroepen door middel van targeting.’ Maar De Telegraaf gaat nog een stapje verder in de slag om de mobiele eyeballs. ‘Ook biedt mobile advertising voor de adverteerder unieke interactiemogelijkheden met de consument via click-2-call (direct contact via telefoon) en click-2-email (e-mailadres opslaan voor meer informatie).’

Aschwin de Bruijn, Manager Online Marketing & Sales: ‘Met een bereik van meer dan 250.000 unieke bezoekers en bijna 4 miljoen pageviews per maand kunnen wij adverteerders nog meer bereik bieden. Door de techniek van MADS kunnen adverteerder en consument op een unieke wijze met elkaar in contact komen. De eerste adverteerders uit de branches automotive, retail en finance hebben al interesse getoond.’

Ook MADS mocht zijn zegje doen in het persbericht. En daar bij MADS (nog nooit van gehoord), schuwt men de spierballentaal niet: ‘Wij verwachten dat mobile advertising binnen 24 maanden een vast onderdeel zal zijn van elke advertentiecampagne in Nederland en binnen 48 maanden net zo groot, zo niet groter zal zijn dan internet advertenties,’ zegt Ashu Mathura, de CEO en oprichter van MADS.

Amen. Ben heel benieuwd wat men hier van dit soort voorspellingen vindt.

Van april 2007 tot juni 2011 was ik freelance editor/ communitymanager / hoofdredacteur bij Marketingfacts. Tussendoor werkte ik bij Insites Consulting, IDG Nederland, Saatchi&Saatchi;/Leo Burnett (voor Samsung) en voor onderzoeksbureau WUA. Vanaf 1 november 2021 vorm ik samen met Luuk Ros de hoofdredactie van Marketingfacts.

Categorie
Tags

9 Reacties

  Paul Hottinga

  Goed leuk en vernieuwend product.

  Steeds meer consumenten gaan mobiel online, dus logisch stap om dit te gaan aanbieden!


  16 september 2008 om 11:41
  Sander

  @ Pieter

  Ik denk dat TMN een ander medium gaat inzetten dan in jouw citaat naar voren komt.

  TMN richt zicht op reclame op mobile websites. Deze zijn getarged op doelgroep en niet gepersonaliseerd.

  Het stuk uit Digital Advertising heeft het over ’text messaging’. In mooi Nederlands is dat SMS Marketing. Hierbij wordt een hoge respons gerealiseerd en is er de mogelijkheid om berichten te personaliseren op basis van een 06-nummer.

  SMS Marketing is een markt die nog steeds jong is en hard groeit, maar de mobiel internet advertentie markt is nog veel jonger en zal in potentie ook veel massaler zijn gezien de groeiverwachting van het gebruik van mobiel internet in Nederland.

  Wat dat laatste betreft is het uiteraard een goede stap van TMN om op dit moment in de mobile advertisement van mobiel internet stapt.


  16 september 2008 om 16:17
  Govert van Eerde

  foei Matthijs….ken je klassiekers:-): Ashu Mathura (let op de ‘M’ waar zijn achternaam mee begint) is dezelfde ‘M’ als in MVLG eBusiness Consultants…die heeft zijn sporen al ruim verdient hoor……:-)

  Maar, ik had eerlijk gezegd verwacht dat Ashu (hoe hebben die twee elkaar trouwens gevonden zeg; Ashu en Aschwin) eerder was doorgebroken met mobile advertising. Ik weet dat Ashu hier al jaren mee bezg is. Ligt dat nou aan de benadering van Ashu (zijn bedrijf en/of methodiek) of is de markt misschien (nog) niet zo geinteresseerd in deze vorm van advertising?

  Anyhow, veel succes Ashu, je bent al lang aan het pionieren en verdient ook hier een pluim voor!


  16 september 2008 om 16:41
  mgvandenbroek

  @Govert: Dank, wijze man ;-). Ben benieuwd wat Ashu op zijn beurt weer van jouw reactie vindt…


  16 september 2008 om 18:37
  chi666

  Ik moet zeggen dat ik recent positief verbaasd was door de cijfers van bijvoorbeeld de NOS over het gebruik van mobiel. En hoewel ik Ashu ook hoog heb zitten met zijn verleden denk ik dat hij nu toch een tikje overdrijft in zijn voorspelling. Niet omdat het niet rendabel is, maar omdat de markt er nog niet klaar voor is.


  16 september 2008 om 19:59
  Willem Jan NOuwens

  Dat Telegraaf in mobiele advertising gaat is alleen maar toe te juichen. De verhalen dat mobile groter wordt dan vast geloof ik ook niet. Zeker niet op korte termijn. Daarnaast geloof ik niet in het onderscheid van mobiel en vast. Mobile advertising staat nog in de kinderschoenen en het is opmerkelijk dat mobiel internet te vergelijken is met internet van 10 jaar geleden. Goede voorbeelden van mobiel internet en advertising kun je naar mijn mening vinden via de apps van de iPhone. Hier zie je de fusie tussen vast en mobiel internet ontstaan in zeer praktische widgets voro op je desktop of applications voor op je mobiel. Dus geen push SMS’jes of MMS’jes. Die worden net zo vervuilend als e-mail’tjes. En je op je mobiel zit je als consument al helemaal niet te wachten op die vervuiling. Ik zie nu al de Nee-Nee stickers in digitale vorm ontstaan voor mobile advertising. We denken bij mobile advertising nog steeds in de oude wetten dat er gepushed moet worden. En volgens mij is juist het mobieltje geschikt om mooie pull applicaties te bouwen voor informatieve-, praktische- en commerciële content. Download snelheid speelt bij mobiel een nog grotere rol. Dus de grafische kwaliteit overeind houden is de belangrijkste stap.


  17 september 2008 om 06:03

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!