• Mobile
  wordt gesponsord door

Telegraaf Media komt met mobile advertising

Telegraaf Media komt met mobile advertising

Telegraaf Media Nederland (TMN) biedt vanaf nu mobile advertising aan op de mobiele sites van De Telegraaf en Sp!ts. TMN werkt daarvoor samen met MADS, provider van mobile advertising technologie. Dat meldt Telegraaf Media Nederland vanmorgen in een persbericht.

Adverteerders krijgen op de mobiele sites van De Telegraaf en Sp!ts de mogelijkheid te adverteren met een branded clickable banner. Uit het persbericht: ‘Deze opvallende advertentie wordt volledig aangepast aan het betreffende merk en neemt een derde van het scherm in beslag. Daarnaast is het mogelijk de banner te tonen aan specifieke doelgroepen door middel van targeting.’ Maar De Telegraaf gaat nog een stapje verder in de slag om de mobiele eyeballs. ‘Ook biedt mobile advertising voor de adverteerder unieke interactiemogelijkheden met de consument via click-2-call (direct contact via telefoon) en click-2-email (e-mailadres opslaan voor meer informatie).’

Aschwin de Bruijn, Manager Online Marketing & Sales: ‘Met een bereik van meer dan 250.000 unieke bezoekers en bijna 4 miljoen pageviews per maand kunnen wij adverteerders nog meer bereik bieden. Door de techniek van MADS kunnen adverteerder en consument op een unieke wijze met elkaar in contact komen. De eerste adverteerders uit de branches automotive, retail en finance hebben al interesse getoond.’

Ook MADS mocht zijn zegje doen in het persbericht. En daar bij MADS (nog nooit van gehoord), schuwt men de spierballentaal niet: ‘Wij verwachten dat mobile advertising binnen 24 maanden een vast onderdeel zal zijn van elke advertentiecampagne in Nederland en binnen 48 maanden net zo groot, zo niet groter zal zijn dan internet advertenties,’ zegt Ashu Mathura, de CEO en oprichter van MADS.

Amen. Ben heel benieuwd wat men hier van dit soort voorspellingen vindt.


DelenEr zijn 9 reacties op dit artikel

 • Ashu Mathura zegt:
  "Wij verwachten dat mobile advertising binnen 24 maanden een vast onderdeel zal zijn van elke advertentiecampagne in Nederland en binnen 48 maanden net zo groot, zo niet groter zal zijn dan internet advertenties,’

  Een recent internationaal onderzoek naar Digital Advertising geeft aan dat "Mobile advertising has also become a hot topic for discussion, exploration and investment. Companies are interested
  in mobile advertising for several reasons. One has to do with responsiveness. Advertising campaigns using text messaging, for example, have achieved up to a 70 percent response rate. Another attraction is the ability to target mobile users and personalize messages down to an individual profile
  based on a mobile ID number. Finally, the inherently interactive nature of mobile means that commpanies can track, measure and build relationships between the audience and the advertiser."
  Zie voor meer inhoud: http://www.innovation-awards.nl/Awards2008/PDF/Digital_Advertising.pdf

  Toch verwacht ik niet dat mobiel ion de buurt kan komen van online als het gaat om volume van bestedingen. De communicatieruimte is beperkt. Het publiek de komende jaren nog veel kleiner dan internet publiek, en misschien wel het belangrijkst: de consument is kritischer op advertising op zijn toch wel erg persoonlijke mobiele verlengstuk. De boodschap moet precies aansluiten bij zijn interesse op dat moment, en anders zal het zeker afbreukrisico met zich meebrengen.

  geplaatst op
 • Goed leuk en vernieuwend product.


  Steeds meer consumenten gaan mobiel online, dus logisch stap om dit te gaan aanbieden!

  geplaatst op
 • @ Pieter
  Ik denk dat TMN een ander medium gaat inzetten dan in jouw citaat naar voren komt.
  TMN richt zicht op reclame op mobile websites. Deze zijn getarged op doelgroep en niet gepersonaliseerd.
  Het stuk uit Digital Advertising heeft het over 'text messaging'. In mooi Nederlands is dat SMS Marketing. Hierbij wordt een hoge respons gerealiseerd en is er de mogelijkheid om berichten te personaliseren op basis van een 06-nummer.

  SMS Marketing is een markt die nog steeds jong is en hard groeit, maar de mobiel internet advertentie markt is nog veel jonger en zal in potentie ook veel massaler zijn gezien de groeiverwachting van het gebruik van mobiel internet in Nederland.

  Wat dat laatste betreft is het uiteraard een goede stap van TMN om op dit moment in de mobile advertisement van mobiel internet stapt.

  geplaatst op
 • foei Matthijs....ken je klassiekers:-): Ashu Mathura (let op de 'M' waar zijn achternaam mee begint) is dezelfde 'M' als in MVLG eBusiness Consultants...die heeft zijn sporen al ruim verdient hoor......:-)

  Maar, ik had eerlijk gezegd verwacht dat Ashu (hoe hebben die twee elkaar trouwens gevonden zeg; Ashu en Aschwin) eerder was doorgebroken met mobile advertising. Ik weet dat Ashu hier al jaren mee bezg is. Ligt dat nou aan de benadering van Ashu (zijn bedrijf en/of methodiek) of is de markt misschien (nog) niet zo geinteresseerd in deze vorm van advertising?

  Anyhow, veel succes Ashu, je bent al lang aan het pionieren en verdient ook hier een pluim voor!

  geplaatst op
 • @Govert: Dank, wijze man ;-). Ben benieuwd wat Ashu op zijn beurt weer van jouw reactie vindt...

  geplaatst op
 • ter aanvulling: http://www.molblog.nl/mobile/2877

  Ashu heeft dus ook een belangrijke rol bij Lost Boys gespeeld en is al jaren actief op het gebied van mobiele content/advertising. Dat verdient lof. Overigens zit tussen Lost Boys en MADS ook nog het (mobile content) bedrijf Overloaded dat hij aan John de Mol wist te verkopen........Ik twijfel, mocht dat uit mijn eerste reactie blijken, absoluut niet aan het kunnen van MADS, maar vraag me andermaal af of het voor marketeers misschien niet allemaal te snel gaat?

  geplaatst op
 • Ik moet zeggen dat ik recent positief verbaasd was door de cijfers van bijvoorbeeld de NOS over het gebruik van mobiel. En hoewel ik Ashu ook hoog heb zitten met zijn verleden denk ik dat hij nu toch een tikje overdrijft in zijn voorspelling. Niet omdat het niet rendabel is, maar omdat de markt er nog niet klaar voor is.

  geplaatst op
 • "Deze opvallende advertentie wordt volledig aangepast aan het betreffende merk en neemt een derde van het scherm in beslag."
  Da's in elk geval keurig in lijn met Telegraaf.nl, daar kun je tussen de advertenties ook nog wat content vinden. Nee, hier zit ik als mobiele gebruiker ècht op te wachten ;-)

  geplaatst op
 • Dat Telegraaf in mobiele advertising gaat is alleen maar toe te juichen. De verhalen dat mobile groter wordt dan vast geloof ik ook niet. Zeker niet op korte termijn. Daarnaast geloof ik niet in het onderscheid van mobiel en vast. Mobile advertising staat nog in de kinderschoenen en het is opmerkelijk dat mobiel internet te vergelijken is met internet van 10 jaar geleden. Goede voorbeelden van mobiel internet en advertising kun je naar mijn mening vinden via de apps van de iPhone. Hier zie je de fusie tussen vast en mobiel internet ontstaan in zeer praktische widgets voro op je desktop of applications voor op je mobiel. Dus geen push SMS'jes of MMS'jes. Die worden net zo vervuilend als e-mail'tjes. En je op je mobiel zit je als consument al helemaal niet te wachten op die vervuiling. Ik zie nu al de Nee-Nee stickers in digitale vorm ontstaan voor mobile advertising. We denken bij mobile advertising nog steeds in de oude wetten dat er gepushed moet worden. En volgens mij is juist het mobieltje geschikt om mooie pull applicaties te bouwen voor informatieve-, praktische- en commerciële content. Download snelheid speelt bij mobiel een nog grotere rol. Dus de grafische kwaliteit overeind houden is de belangrijkste stap.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.