Speurders.nl in een nieuw jasje (eerste screenshots)

2 september 2008, 07:50

{title}

Over een uur gaat de vernieuwde site van Speurders.nl live. TMG heeft gekozen voor een andere positionering ten opzichte van de overige vraag- en aanbodsites. Het nieuwe Speurders.nl moet mensen gaan helpen bij het vinden van het juiste product of dienst, tweedehands of nieuw. De site moet een ‘zoekassistent’ worden.

Uit het persbericht: ‘De ZoekTurbo, de nieuwe tool van Speurders.nl, blijft het gehele aanbod van Speurders.nl doorzoeken ook als de gebruiker op dat moment niet op de site is.’ Gebruiksvriendelijkheid moet bij de nieuwe site voorop staan.

‘Door de toename van webwinkels op het internet is het aanbod explosief gegroeid. Maar dat leidt niet automatisch tot sneller succes’, zegt Leon Kramer, directeur Speurders.nl, in het persbericht dat zometeen uitgaat. ‘Mensen een miljoen zoekresultaten geven is niet moeilijk, maar wij willen net een stapje verder gaan. Wij geven je er liever maar één, maar dan wel precies dat wat je zoekt en liever nog iets beter.’

Marketingmanager Bernice Thijm heeft hieronder de belangrijkste nieuwe functionaliteiten op een rijtje gezet:

 1. Horizontale navigatie waardoor het zoeken en browsen beter tot zijn recht komt
 2. Grotere foto’s in de listing
 3. Meer foto’s op advertentie detail pagina
 4. Foto’s bij Top posities
 5. Makkelijker bewaren van advertenties
 6. Makkelijk navigeren naar bewaarde en recent bekeken advertenties
 7. Makkelijk bijhouden van zoekopdrachten dmv ZoekTurbo (voorheen Speurders Spotter, MvdB), RSS en nog steeds via mail
 8. Tonen van relevante andere advertenties op een advertentie detailpagina

{title}

Op Emerce kwam het nieuws al naar buiten: Speurders zet zijn geld in op een API die de koppeling kan maken tussen het systeem van TMG en webwinkeliers (ook autobedrijven). Hiermee kunnen automatisch advertenties geplaatst worden op de website. En andersom kan het aanbod van Speurders aangeboden worden op andere site.

Van april 2007 tot juni 2011 was ik freelance editor/ communitymanager / hoofdredacteur bij Marketingfacts. Tussendoor werkte ik bij Insites Consulting, IDG Nederland, Saatchi&Saatchi;/Leo Burnett (voor Samsung) en voor onderzoeksbureau WUA. Vanaf 1 november 2021 vorm ik samen met Luuk Ros de hoofdredactie van Marketingfacts.

Categorie
Tags

22 Reacties

  Michel

  Ben benieuwd… Eerste indruk is fris!


  2 september 2008 om 08:25
  Michel

  Ziet er op het eerste gezicht erg goed uit… ik ben benieuwd!


  2 september 2008 om 09:52
  Robin

  Nieuwe site ziet er goed uit aan de screenshots te zien. Hij is alleen nog niet live ondanks dat er in dit bericht staat dat ie over een uur live zou gaan (dat was om 11.50 uur).


  2 september 2008 om 10:01
  rjmvandiepen

  De button ‘zoek’ staat in mijn beleving teveel aan de rechterkant. Ik vraag mij af waarom er zoveel witruimte tussen de button ‘afstand’ en ‘zoek’ is. Vanwege efficiency zou de ‘zoek’ button naast de button ‘afstand’ geplaatst dienen te worden.


  2 september 2008 om 10:51
  Joost

  Duidelijke navigatie, weinig scrollen, altijd duidelijk waar je je op de site bevindt……

  En snel bij wat je zoekt. Ziet er goed en overzichtelijk uit!


  2 september 2008 om 11:04
  Paul Hottinga

  Hele grote verbetering. Zoeken werkt vele malen makkelijker dan voorheen!

  Site is veel completer geworden en stuk makkelijk in gebruik! Grote verbetering.

  Ben benieuwd wat dit gaat doen met de positie van Speurders ten opzichte van Marktplaats. Veel betere usability, gratis plaatsing overal, dit moet zich gaan vertalen naar betere positie.


  2 september 2008 om 11:22
  Anne Jan

  Ziet er goed uit! Minder ruis = beter overzicht!

  @Raymond de link werkt niet… of ze hebben hem al verwijderd… 🙂


  2 september 2008 om 12:58
  Anne Jan

  Edit: link werkte wel, moest .html er nog even bijplakken. Maar de plaatjes zijn bij mij perfect, hetzelfde als de originele foto…

  (de link naar het bewerken van mijn originele bericht werkte niet)


  2 september 2008 om 13:00
  Raymond

  @Anne Jan

  Even “.html” meekopieren, die valt net buiten de link.


  2 september 2008 om 13:00
  Raymond

  Vreemd, met Firefox tonen de fotos wel goed, met IE7.0 niet.


  2 september 2008 om 13:04
  Peter Bonjernoor

  De foto wordt inderdaad in een iets ander formaat weergegeven dan de oorspronkelijke grootte waardoor de browser hem gaat verkleinen – da’s bij IE in ieder geval niet wat je wilt…


  2 september 2008 om 13:31
  Michel

  @Raymond

  Helemaal met je eens wat betreft de ‘relevante’ advertenties.

  Zoek maar eens op een Audi R8. De relevantie advertentie kolom toon vervolgens een Peugeot, Nissan en Toyota. Als er iets niet relevant is, is het wel een Toyota Yaris tonen als je een Audi R8 zoekt 😉


  2 september 2008 om 14:18
  Tom

  Er is altijd ruimte voor verbetering maar over het algemeen vind ik het een geslaagde restyling. Bij Speurders zijn ze actiever bezig met nieuwe ontwikkelingen terwijl Marktplaats nog in 1997 leeft. Stilstand is achteruitgang.

  Grootste nadeel vind ik altijd de kleine foto’s op verkoopsites. Bij Marktplaats zijn ze 580 pixels breed. Op Speurders 400 pixels. We leven in 2008 dus waarom geen foto’s in hoge resolutie?

  Grootste pluspunt vind ik de prijzen bij Speurders. Mijn auto staat te koop en op Speurders was het gratis (die vragen geld voor het opvallen en omhoog plaatsen). Bij Markplaats kost het voor vier weken 15 euro. En twaalf weken voor 25 euro. Dat vind ik veel geld voor zo’n dienst, want omhoog plaatsen of opvallen kost ook geld. Hier in de regio had je vroeger een krantje en daar kon je voor 5 gulden een advertentie in plaatsen, en daar zat menselijke arbeid tussen (DTP, druk, bezorgen etc.). Alleen daarvan was het bereik natuurlijk kleiner.


  3 september 2008 om 06:13
  RubZie

  Of stilstand altijd achteruitgang is valt te betwijfelen. Mensen ontwikkelen zich niet zo snel als websites, dus ontwikkeling kan net zo goed achteruitgang betekenen waar stilstand continuiteit of zelfs vooruitgang is.

  De STIR cijfers geven aan dat Marktplaats in januari 2008 maarliefst 15x zoveel bezoekers had als Speurders. En in juni 2008 was dat een factor 15,4. Marktplaats loopt dus uit, en Speurders haalt begrijpelijk alles uit de kast om zich op een andere manier te profileren.

  Dat wie dan ook iets “mooi” of “geslaagd” vindt, zegt dus heel weinig in termen van usability, bereik en succes.


  3 september 2008 om 06:36
  Klaas

  Ik ben met toeval http://www.ebazars.nl tegen gekomen. Ze zijn net online maar vind de functie’s en vormgeving helemaal Top! Speurders kan hier een puntje aan zuigen. Het is er zeker een om in de gaten te gaan houden.


  9 september 2008 om 18:41
  henk

  ziet er mooi uit alleen heel jammer dat je alleen per merken groep kan zoeken, bv bij motoren alleen honda en niet meer gemengd.

  ook de advertentie foto’s naast elkaar mis ik enorm.

  had naar mijn idee nu marktplaats op de 2e plek kunnen zetten

  gr henk


  16 april 2013 om 08:59
  riet

  wij zijn niet tevreden met de nieuwe site met de ouwde versie konden wij foto’s zien bij de advertentie’s nu met de nieuwe site staan er geen fot’s meer bij

  waarschijnlijk moet er dan een andere download bij om de foto’s weer te geven

  heel vervelend nu

  wat moet er nu gebeuren om die foto’s te kunnen zie bij de advertentie’s

  heb windows 8.1op mijn computer

  gr.riet


  22 januari 2014 om 13:32
  mary

  Het is een instelling, dus ik ben de financiële secretoire die leningen tussen het bijzonder een credit bedrag van € 1.000 aan te bieden aan € 000 500

  De terugbetaling looptijd van uw lening is maximaal 45 jaar.

  Gelieve contact op met de florianemathin@gmail.com adres om onze lening aanvraagformulier als je intéress2 bent.

  dank u


  25 januari 2017 om 19:45

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!