Gaan Dutch Media Professionals concurrentie aan met iMMovator?

1 september 2008, 04:03

iMMovator Crossmedia CafeHeel stilletjes zijn Anton van Elburg, Jeroen Jonker Roelants, Job Twisk en Hella Hueck bezig het netwerk van Dutch Media Professionals aan het uitrollen. Om te beginnen hebben de initiatiefnemers de LinkedIn-groep gekoppeld aan de webblog RethinkingMedia. Voor deze blog zijn ze al een tijdje op zoek naar bloggers die hun licht willen laten schijnen over veranderingen rond zowel kranten, tijdschriften, tv, radio als het web. Tot zover was het allemaal nog niet zo heel spannend, er worden wel vaker groepblogs gestart. Deze keer gaan de initiatiefnemers een stap verder. Afgelopen week kregen alle leden van de LinkedIn-groep een email met daarin de aankondiging dat de groep ook start met het organiseren van kleine en grotere events. Om te beginnen een event voor 300-350 deelnemers op woensdag 19 november in De Rode Hoed in Amsterdam. Dat event is gratis voor leden. Om sponsors te kunnen werven om dit te bekostigen, hebben ze een stichting opgericht.

Daarmee lijken de Dutch Media Professionals direct de concurrentie aan te gaan met iMMovator Crossmedia Network. Het iMMovator Cross Media Network is immers ook een netwerkorganisatie die zich richt op versterking van de cross media sector met de nadruk op innovatie en economische rendement. Onder de ‘cross media sector’ verstaat de organisatie de toenemende integratie van radio, televisie, internet, mobiel, print en events. Het is me nog niet helemaal duidelijk wat de reden is van nog een platform, maar wellicht dat de concurrentie een impuls weet te geven aan de crossmedia-ontwikkelingen in Nederland. Ik wens de initiatiefnemers in ieder geval heel veel succes!

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

4 Reacties

  media

  @Jeroen: heeft mi zeker kans van slagen en zoals gezegd, heel veel succes!


  1 september 2008 om 05:25
  Melle Gloerich

  Zeker een interessant initiatief. Ondanks het feit dat de (meeste/alle) media nogal geobsedeerd is met zichzelf was er nog niet echt sprake van een media-variant van MarketingFacts 🙂

  Wanneer dit goed aangepakt gaat worden, en ik denk dat dit wel goed zit, dan kan dit iets heel moois worden.


  1 september 2008 om 06:12
  ronaldtervoert

  @marco: die komt van allerlei subsidiepotjes van rijks- en lokale overheden. Volgens mij veelal ter stimulering van crossmediale activiteiten/synergien…


  1 september 2008 om 06:25
  Ton van Mil

  iMMovator is blij met al dit soort initiatieven. Ons doel is het innovatief vermogen van de sector aan te wakkeren en dat doen we door niet in concurrentie te gaan met anderen maar waar mogelijk samen te werken. Het lijkt me leuk en nuttig het netwerk van de Dutch Media professionals te gaan helpen en ik wens ze alle succes van de wereld.

  Ton van Mil


  2 september 2008 om 09:31

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!