Best of Blogs van Wereldomroep zondag van start

29 augustus 2008, 09:23

{title}The Best of the Blogs (BOBs), de internationale verkiezing voor de beste weblogs, gaat op 31 augustus voor de vijfde keer van start. Doel van de verkiezing: het stimuleren van webloggen als middel om de vrijheid van meningsuiting te vergroten (bron: persbericht Wereldomroep).

Vier weken lang kunnen internetters hun favoriete weblogs aanmelden via TheBobs.com. De wedstrijd zal in elf talen worden gehouden, Radio Nederland Wereldomroep organiseert de BOBs voor de Nederlands- en Arabischtalige blogs. Frankwatching won vorig jaar de juryprijs, de publieksprijs ging naar Volkskrantblog.nl.

Jan Hoek, algemeen directeur Wereldomroep, zegt in het persbericht: ‘De Wereldomroep is wereldwijd betrokken bij onafhankelijke informatie, pluriformiteit en persvrijheid. Blogging is hiervoor een uitstekend middel. Het geeft mensen zelf een podium om hun mening te uiten.’

Uit de aanmeldingen kiest een internationale jury (journalisten, mediaspecialisten en blogexperts) de genomineerde kandidaten. Theo van Stegeren (hoofdredacteur De Nieuwe Reporter) is namens Nederland jurylid. De winnaars worden op 27 november bekendgemaakt in Berlijn.

Van april 2007 tot juni 2011 was ik freelance editor/ communitymanager / hoofdredacteur bij Marketingfacts. Tussendoor werkte ik bij Insites Consulting, IDG Nederland, Saatchi&Saatchi;/Leo Burnett (voor Samsung) en voor onderzoeksbureau WUA. Vanaf 1 november 2021 vorm ik samen met Luuk Ros de hoofdredactie van Marketingfacts.

Categorie
Tags

1 Reactie

    Arjen

    Leuk, heb mn blog meteen aangemeld. Misschien win ik de troostprijs.


    29 augustus 2008 om 12:41

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!