Best of Blogs van Wereldomroep zondag van start

Best of Blogs van Wereldomroep zondag van start

{title}The Best of the Blogs (BOBs), de internationale verkiezing voor de beste weblogs, gaat op 31 augustus voor de vijfde keer van start. Doel van de verkiezing: het stimuleren van webloggen als middel om de vrijheid van meningsuiting te vergroten (bron: persbericht Wereldomroep).

Vier weken lang kunnen internetters hun favoriete weblogs aanmelden via TheBobs.com. De wedstrijd zal in elf talen worden gehouden,  Radio Nederland Wereldomroep organiseert de BOBs voor de Nederlands- en Arabischtalige blogs. Frankwatching won vorig jaar de juryprijs,  de publieksprijs ging naar Volkskrantblog.nl.

Jan Hoek, algemeen directeur Wereldomroep, zegt in het persbericht: ‘De Wereldomroep is wereldwijd betrokken bij onafhankelijke informatie, pluriformiteit en persvrijheid. Blogging is hiervoor een uitstekend middel. Het geeft mensen zelf een podium om hun mening te uiten.’

Uit de aanmeldingen kiest een internationale jury (journalisten, mediaspecialisten en blogexperts) de genomineerde kandidaten. Theo van Stegeren (hoofdredacteur De Nieuwe Reporter) is namens Nederland jurylid. De winnaars worden op 27 november bekendgemaakt in Berlijn.


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

  • Leuk, heb mn blog meteen aangemeld. Misschien win ik de troostprijs.

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.