Omzet online handelsplaatsen meer dan 4,6 miljard

Omzet online handelsplaatsen meer dan 4,6 miljard

{title}De totale waarde aan verhandelde goederen op online handelsplaatsen (advertentie-  en veilingplatformen) bedroeg in Nederland in 2007 4,6 miljard euro. Blauw Research, als vanouds verantwoordelijk voor de jaarlijkse Thuiswinkel Markt Monitor, tekent voor dit onderzoek in samenwerking met Marktplaats.nl. Volgens het persbericht ‘is het de eerste keer dat dergelijke marktcijfers in kaart gebracht zijn’ (het nieuws is gisteren massaal opgepikt: zie DAG, Emerce, Webwereld, ANP).

Frank Sibbel, managing partner bij Blauw Research, heeft het over ‘een voorlopige schatting van de markt’. Sibbel is voornemens om het nu gedane onderzoek net als de Thuiswinkel Markt Monitor, structureel op te gaan zetten.

In het onderzoek zijn de categorieën ‘diensten’ en ‘mobiliteit’ niet meegenomen. De diversiteit zou binnen deze onderdelen dermate groot zijn, dat betrouwbaar onderzoek op dit moment onmogelijk was. Puntje van aandacht, want er schijnen op Marktplaats.nl nog wel eens wat auto’s verkocht te worden. Eugenie van Wiechen van Marktplaats.nl/Ebay zegt in het persbericht: ‘Wanneer ook dit segment wordt meegenomen dan zal de totale waarde van de verhandelde goederen zeker groeien.’

Consumenten (representatieve groep van 1500 internetters) gaven aan, gemiddeld 365 euro besteed te hebben via advertentie- en veilingsites. De aankoopbedragen en de koopfrequentie lopen, en dat is ook wel logisch, sterk uiteen, zo blijkt uit het onderzoek.


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.