Omzet online handelsplaatsen meer dan 4,6 miljard

19 augustus 2008, 04:39

{title}De totale waarde aan verhandelde goederen op online handelsplaatsen (advertentie- en veilingplatformen) bedroeg in Nederland in 2007 4,6 miljard euro. Blauw Research, als vanouds verantwoordelijk voor de jaarlijkse Thuiswinkel Markt Monitor, tekent voor dit onderzoek in samenwerking met Marktplaats.nl. Volgens het persbericht ‘is het de eerste keer dat dergelijke marktcijfers in kaart gebracht zijn’ (het nieuws is gisteren massaal opgepikt: zie DAG, Emerce, Webwereld, ANP).

Frank Sibbel, managing partner bij Blauw Research, heeft het over ‘een voorlopige schatting van de markt’. Sibbel is voornemens om het nu gedane onderzoek net als de Thuiswinkel Markt Monitor, structureel op te gaan zetten.

In het onderzoek zijn de categorieën ‘diensten’ en ‘mobiliteit’ niet meegenomen. De diversiteit zou binnen deze onderdelen dermate groot zijn, dat betrouwbaar onderzoek op dit moment onmogelijk was. Puntje van aandacht, want er schijnen op Marktplaats.nl nog wel eens wat auto’s verkocht te worden. Eugenie van Wiechen van Marktplaats.nl/Ebay zegt in het persbericht: ‘Wanneer ook dit segment wordt meegenomen dan zal de totale waarde van de verhandelde goederen zeker groeien.’

Consumenten (representatieve groep van 1500 internetters) gaven aan, gemiddeld 365 euro besteed te hebben via advertentie- en veilingsites. De aankoopbedragen en de koopfrequentie lopen, en dat is ook wel logisch, sterk uiteen, zo blijkt uit het onderzoek.

Van april 2007 tot juni 2011 was ik freelance editor/ communitymanager / hoofdredacteur bij Marketingfacts. Tussendoor werkte ik bij Insites Consulting, IDG Nederland, Saatchi&Saatchi;/Leo Burnett (voor Samsung) en voor onderzoeksbureau WUA. Vanaf 1 november 2021 vorm ik samen met Luuk Ros de hoofdredactie van Marketingfacts.

Categorie
Tags

2 Reacties

  Gijsbregt

  Mooi woord: handelsplaatsen


  19 augustus 2008 om 05:25
  Lisa

  Et tu as très bien fait mon cher Antoine je trouve que la Rolex lui va à merveille peut être manque t -il quelque chose au doigt?Une chevalière en Or Blanc incrusté de petits diamants formant de belles initiales RFql8230;&#a;&uo; C’est le patron,voilà,c’est tout »exactement! qu’est ce que je t’aime toi…


  26 april 2016 om 00:04

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!