Interview Wouter Neyndorff: Killen HTC en Android de iPhone?

18 augustus 2008, 04:33

Wouter Neyndorff van Pocketinfo.nl (opgericht in 2001) vertelt in bovenstaande video op de HTC Meet & Greet van afgelopen donderdag over zijn community (130.000 geregistreerde leden). Neyndorff verwacht veel van de combinatie tussen een hardwarepartij als HTC en Google Android: ‘Zo’n combinatie zou best een killer kunnen worden voor de iPhone.’

Neyndorff heeft ook nieuws te melden: op 1 oktober komt Pocketinfo.nl met een totaal vernieuwde website (in bèta). Het wordt een sociaal netwerk voor gebruikers van mobiele producten. Neyndorff wil via een API de informatie die de gebruikers genereren beschikbaar maken voor producenten, mits ze daar iets relevants mee doen voor de gebruikers.

Van april 2007 tot juni 2011 was ik freelance editor/ communitymanager / hoofdredacteur bij Marketingfacts. Tussendoor werkte ik bij Insites Consulting, IDG Nederland, Saatchi&Saatchi;/Leo Burnett (voor Samsung) en voor onderzoeksbureau WUA. Vanaf 1 november 2021 vorm ik samen met Luuk Ros de hoofdredactie van Marketingfacts.

Categorie
Tags

13 Reacties

  Walter Vos

  Google Android in samenwerking met de Home Trade Center??? Dat is nog eens uit een hoek waar we het niet verwachten!


  18 augustus 2008 om 05:35
  mgvandenbroek

  @Walter: Ja, spannende ontwikkeling, nietwaar. Fijn toch, om af en toe verrast te worden? Heb het gewijzigd in .com. Foutje. Dank voor de tip.


  18 augustus 2008 om 05:39
  Justin Meyer

  Wouter Neyndorff, slaap rustig verder!

  HTC & Google krijgen nooit de integratie die Apple voor elkaar heeft met de iPhone!

  Google zal aanzienlijk minder bepalen hoe de HTC hardwarematig in elkaar steekt, tevens zal Android geschikt moeten zijn om op meerdere hardware producten te kunnen draaien. Iets waarin Apple uniek is, zowel hardware als software komen er vandaan.

  Ik hoor al 1,5 jaar dat ‘de’ iPhone killer er aankomt, wil de ware iPhone killer dan nu opstaan….


  18 augustus 2008 om 07:08
  Wouter Neyndorff

  Je moest eens weten hoeveel mensen GEEN iPhone willen omdat het ding niet open genoeg is. Geloof dus dat voor een zéér grote groep een open platform i.c.m. de HTC hardware wel degelijk interessant is.


  18 augustus 2008 om 07:24
  Justin Meyer

  de advanced user wil een open systeem, de gemiddelde consument houdt zich daar totaal niet mee bezig.


  18 augustus 2008 om 07:38
  card

  Wouter,

  Waarom noem je geen andere merken dan alleen htc ? .. Het lag er dik bovenop natuurlijk dat je het zou gaan zeggen aangezien er groot HTC mobility achter je staat op het filmpje, maar vergeten we niet samsung of misschien dat palm wel opeens met vernieuwd apperaat gaat komen. Het valt me op dat elk gesponsord door htc men vol lof zijn over htc ( gesponsorde mening? contract? etc )

  anyway! ik hoop dat pocketinfo een beetje gaat scoren. Je komt over als een positieve man en dat is altijd een pluspunt 🙂


  18 augustus 2008 om 10:25
  Martijn Couprie

  Er zijn wat, 35.000 iPhones verkocht in Nederland? 35.000 toestellen op de vele miljoenen mobieltjes die elk jaar in Nederland worden verkocht? Als er iets te killen valt dan zijn het de Nokia budget toestellen, die verkopen nog steeds elk jaar het beste.

  @Justin Meyer, wil de ‘gewone’ consument niet nog steeds gewoon een telefoon om te bellen en sms’en? Al die functies die de iPhone heeft is voor de grote massa toch overbodig, te moeilijk en vooral te duur? De advanced users is juist 1 van de belangrijke doelgroepen voor de iPhone lijkt me. Daarnaast heb je natuurlijk de mensen die graag de blits maken met hun telefoon, die ruilen nu massaal hun n95 om voor de iPhone en switchen straks net zo snel weer over als er weer wat nieuws uitkomt.


  18 augustus 2008 om 10:34
  Wouter Neyndorff

  @card

  De mensen die mijn site, en mijn blogposts/artikelen, volgen weten dat ik zeer kritisch ben op alle partijen in de mobiele markt waaronder ook HTC.

  Toch is het naar mijn mening zo dat HTC qua hardware gewoon erg mooie dingen maakt op het gebied van Smartphones en over het algemeen voorop lopen.

  Jammer is dat andere partijen (fabrikanten maar ook operators) niet zijn te porten voor een FACE 2 FACE meeting met hun heavy users. Jammer want ze zouden er veel van kunnen leren! Zijn ze bang? Durven ze het niet aan? Ik weet het niet. HTC durft het wel en dat vind ik gewoon klasse. Het betekent echter niet dat ik zal stoppen met het hebben van kritiek en dat verwachten ze ook niet.

  Overigens is de meeting met gesloten portemonee’s gehouden. Vereiste van onze kant was simpelweg dat HTC alles zou regelen omdat ik daar in mijn eentje (ben als enige fulltime bezig binnen Pocketinfo) geen tijd voor heb.


  18 augustus 2008 om 17:25
  Justin Meyer

  HTC loopt voorop… kuch kuch

  Hmmm waar hadden ze die Touch Flo interface toch ook al weer vandaan :s

  Collega’s van mij hebben HTC toestellen, er wordt de indruk gewekt dat je ze zonder pen kunt bedienen. Maar dan heb je wel scherpe puntige nagels nodig om het toestel te kunnen bedienen.

  Om nog maar niet te spreken over de browser die standaard (IE) wordt meegeleverd met hun toestellen, sorry maar IE mobile noem ik nou niet bepaald een staaltje van vooruit lopen en innovatief wezen.

  Natuurlijk heeft HTC het liefst een beheerder van een site zoals pocketinfo, in de pocket, missie geslaagd zo te lezen…


  18 augustus 2008 om 17:34
  Wouter Neyndorff

  Hi Justin, jammer dat je mijn eerdere reactie niet goed hebt gelezen. Had je wat typewerk bespaard denk ik?

  Ik heb het voornamelijk over de HARDWARE van HTC die goed is. Over de touchflo ben ik zelf ook niet te spreken en ik gebruik het dus ook niet.

  En over je laatste zin: Pocketinfo is een community website waar honderden mensen schrijven over mobiele technologie. Deze mensen schrijven in alle vrijheid en dat weten onze bezoekers ook. Het feit dat ik best enthousiast ben over de HTC hardware betekent dus niet automatisch dat mijn hele site dat is.


  19 augustus 2008 om 04:22
  Justin Meyer

  Je hebt het over een open platform, das toch niet alleen hardware ? Je praat toch over Android en HTC, dat die combinatie de iPhone kille zou zijn.


  19 augustus 2008 om 04:53
  Justin Meyer

  Persoonlijk denk ik dat het moeilijk wordt voor een andere fabrikant om de gebruikerservaring die Apple biedt iPhone i.c.m. iTunes te kopiëren. Kijk naar de Appstore, iets dergelijks hebben ander fabrikanten niet. Ik denk dat het sterke punt van Apple is dat ze een compleet plaatje bieden, software en hardware.

  Ik denk dat het dan ook moeilijk wordt om als fabrikant van hardware samen te werken met bijv. google en dan samen de beste gebruikerservaring te bieden. Daarvoor zul je beiden moeten maken.


  19 augustus 2008 om 05:02
  Wouter Neyndorff

  Idd, ik heb het over android en dus niet de software van HTC zelf. Ik heb vaak geschreven over de software (TouchFLO) van HTC die gewoon niet goed is. Dat wil niet zeggen dat de hardware, i.c.m. met een open platform, geen potentie heeft.


  19 augustus 2008 om 05:03

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!