Ben Woldring: Het jongetje van 13 is nu 23 jaar

Ben Woldring: Het jongetje van 13 is nu 23 jaar
, Innovader
@vincente

Ben Woldring was dat leuke jongetje van 13 jaar dat voor zijn school een pagina maakte om een telefoon abonnement uit te zoeken. Iemand gaf hem Bellen.com cadeau tijdens een Kassa-uitzending. Nu 10 jaar later is het een vent van 23 en een college dropout; zowel Economie als Kunstgeschiedenis heeft hij niet afgemaakt. Nu heeft hij 15 mensen aan het werk en zijn Bellen.com en Internetten.nl echte moneymachines.  Ook Gaslicht.com begint na 5 jaar investeren winst te draaien. Woldring maakt zich op om een nieuwe markt transparant te maken. Maar: wat doet hij met zijn miljoenen? Ik interviewde hem naar aanleiding van het 10 jarige bestaan van Bencom.nl, 16 augustus in Usquert. Een heel eind rijden vanaf Amsterdam. Noordelijker dan dat kan het bijna niet in Nederland.


Geplaatst in

DelenEr zijn 14 reacties op dit artikel

 • Zeg vincent, ik zou best wel "boos" op je worden als je me constant onderbreekt ;)
  Maarre, leuk interview en je hebt een mooie stem voor dit soort dingen.

  geplaatst op
 • Leuk interview en knap gedaan van Ben Woldring!

  geplaatst op
 • Ben overigens wel benieuwd hoe Ben denkt over web 2.0 en dan met name het veel meer samenwerken en gebruik maken van eindgebruikers. Initiatieven zoals Slechtedekking.nl zijn daar de eerste voorbeelden van maar er komen er meer en die zouden op termijn wel eens de rol van bellen.com kunnen overnemen.

  Ben blijf je wel scherp? ;-)

  geplaatst op
 • Doet Ben goed!

  geplaatst op
 • Leuk interview! Veel respect voor Ben, hij blijft z'n ding doen met veel passie. Geen populair gedoe, gewoon een breed sterk portfolio met producten. Helder, en erg knap op zijn leeftijd.

  @card, Vincent is nou eenmaal Vincent. Bekende Nederlanders/VIPs hebben last van roddelpers en paparazzi. Doe je iets op internet, dan heb je de kans dat er een eigenwijze man met heen-en-weer springende camera op de stoep staat.

  geplaatst op
 • @ Joost
  Als het de stijl van Vincent is om zo te schudden met de camera, dan moet hij in ieder geval de volgende keer de geïnterviewde op een statief zetten, want dit werkt niet. En de kleurbalans mag ook wel van de auto af.

  Alle gekheid op een stokje... ;) Ik vind het een bijzondere prestatie van Ben. Ik was tien jaar geleden al onder de indruk en ik vroeg me laatst nog af hoe het met hem ging.

  geplaatst op
 • Prachtig verhaal, wat een kerel, mijn pet en hoed gaan af.

  @Simon: Het is in ieder geval niet saai noch statisch. Het tart vast alle wetten die studenten audiovisuele journalistiek tijdens colleges krijgen. Prachtig, toch?

  geplaatst op
 • @ Matthijs: begrijp me niet verkeerd, het is met een knipoog bedoeld. Ik ben alleen steeds bang dat de geïnterviewde uit beeld valt, of een klap van de camera krijgt. Met de inhoud is niets mis, in tegendeel zelfs.

  geplaatst op
 • Leuk, dit zien 'we' graag op Marketingfacts!

  Een beetje of topic maar het zou geweldig zijn als jullie meer aandacht aan startups schenken i.s.m. Vincent.

  geplaatst op
 • Leuk interview met Ben! Alleen Vincent, als je een paar kilometer noorderlijker was gegaan, was je bij de Waddenzee uitgekomen. Ik had het idee dat je daar nu ook al was, word echt zeeziek van je opnames ;)

  geplaatst op
 • Hij heeft een mooie zware stem gekregen.
  Hij had een leuk idee en heeft dat succesvol uitgewerkt.
  Chapeau.

  geplaatst op
 • van Usquert naar Amsterdam is korter.

  geplaatst op
 • Geweldig zoals die man aan het ondernemen is!

  geplaatst op
 • Gaaf hoor dit, en dat voor een mede Groninger :)

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.