Nederlandse jongeren leven online

15 juli 2008, 20:26

Alle vormen van internet en mobiele telefonie zijn een dagelijkse levensbehoefte voor jongeren en spelen een belangrijke rol bij het aangaan, opbouwen, onderhouden en beëindigen van relaties. Bijna de helft van de jongeren geeft aan ‘liever een dag niet te eten, dan een maand geen internet te mogen gebruiken’. Jongeren communiceren via hun mobiel of laptop, zo blijkt uit een insight onderzoek (ppt) uitgevoerd door MeMo² in de maand juni onder ruim 700 Nederlandse pubers en jonge volwassenen. En als men mocht kiezen dan is internet het meest misbaar (51%), gevolgd door de mobiele telefoon (31%) en televisie (14%) (via: Young Marketing).

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

3 Reacties

  Steven

  Moet het niet zijn : ‘internet het meest onmisbaar’ ? 🙂


  16 juli 2008 om 05:29
  Inge (MeMo2)

  @Steven

  Ja, dat klopt. Het onderzoek heeft aangetoond dat wanneer jongeren wordt gevraagd welk medium zij het slechtst zouden kunnen missen, meer dan de helft ‘internet’ aangeeft. Daarna volgt de mobiele telefoon en pas op de derde plaats komt de TV.


  16 juli 2008 om 06:19
  Radinck

  Dit is toch niet echt nieuws – is al jaren bekend dat jongeren online hun levens leiden en zelf beslissen wanneer ze wat consumeren aan media : wij hebben hier recentelijk in Engeland ook onderzoek naar laten doen en het bleek zelfs dat wanneer we vroegen “wat zou je doen met een kwartier vrije tijd” respondenten spontaan zeiden “mijn sociale netwerk updaten!”


  16 juli 2008 om 06:43

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!