TNT neemt belang in Nationale-Apotheek.nl

8 juli 2008, 05:51

TNT neemt belang in Nationale-Apotheek.nlTNT Post heeft een belang genomen van 35 procent in Nationale-Apotheek.nl, een apotheek op internet (via: Nu.nl). Dat meldde het postbedrijf gisteren zonder daarbij financiële details vrij te geven. TNT Post is verantwoordelijk voor de levering van de online bestelde medicijnen. De postbezorger ziet Nationale-Apotheek.nl als de snelst groeiende online apotheek van Nederland.

De aandelen worden overgenomen van Sierra Nova, dat samen met TNT en CEVA Logistics aan de wieg stond van de online apotheek. Op de website kun je via internet herhaalrecepten bestellen en thuisbezorgd krijgen. De gang naar de bakstenen apotheek hoeft dan dus niet meer gemaakt.

In april van dit jaar kreeg Nationale-Apotheek.nl een innovatie-award. Marco Derksen schreef toen: ‘De jury omschreef de case destijds als een uniek samenwerkingsproject in Europa dat laat zien dat logistieke verbetering absoluut bijdraagt aan de maatschappelijk zeer gewenste kostenbesparing in de gezondheidszorg. In de ogen van de jury scoort deze samenwerking sterk op alle criteria.’ De jury zag de huisvesting van een internaatapotheek in een warehouse, de beveiligde verzendmethode van TNT en het gegeven dat het een b2c oplossing betreft als vernieuwend.

Van april 2007 tot juni 2011 was ik freelance editor/ communitymanager / hoofdredacteur bij Marketingfacts. Tussendoor werkte ik bij Insites Consulting, IDG Nederland, Saatchi&Saatchi;/Leo Burnett (voor Samsung) en voor onderzoeksbureau WUA. Vanaf 1 november 2021 vorm ik samen met Luuk Ros de hoofdredactie van Marketingfacts.

Categorie
Tags

2 Reacties

  media

  Ik dacht dat Nationale-Apotheek.nl alrijd al een onderdeel van TNT was!?


  8 juli 2008 om 06:06
  Stijn Kruijssen

  TNT heeft het in ieder geval mede opgezet voor zover ik weer, mij is ook niet bekend of ze al aandeelhouder waren en met deze overname nu een meerderheidsbelang creëren. Ben wel benieuwd.


  8 juli 2008 om 06:14

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!