Hoe deel je lief en leed online?

Hoe deel je lief en leed online?

Maarten Lens-Fitzgerald, collegablogger op Dutchcowboys, heeft kanker. Hij leeft intensief online en de gemeenschap leeft mee. Maarten gebruikt zijn blog maartensjourney.com, zijn Flickr-account en vooral Twitter om zijn ervaringen met anderen te delen. Zijn afspraken in het ziekenhuis worden via Google geregeld.

Hierboven het tweede interview met Maarten. Hij verteld o.a. over zijn afscheid van zijn oude werkgever Rapid Suger, de problemen die je tegenkomt als je als zelfstandig ondernemer wilt verzekeren en hij blikt terug op zijn eerste chemokuur. Maarten blijft lachen, zit vol met positieve energie, heeft een geweldige vrouw en laat iedereen meekijken in zijn leven tijdens deze rottijd maar gaat volgende week vol vertrouwen het ziekenhuis in. Volgens hem helpen de web2.0 tools enorm om er gewoon normaal onder te blijven. Digitaal meeleven helpt!


Geplaatst in

Delen

0
0


Er zijn 12 reacties op dit artikel

 • Opnieuw een mooi en indrukwekkend interview (ik volg Maarten ook via zijn blog en twitter). Heb bewondering voor de manier waarop hij zich hier doorheen slaat. Vraag we wel eens af of ik ook zo ver zou kunnen en durven gaan.

  Maarten, heel veel sterkte!

  geplaatst op
 • Ben ook impressed. Sterkte de komende tijd, Maarten!

  geplaatst op
 • @Marco,
  Wees niet te hard voor jezelf. Ik heb een abonnement op revalidatiecentra en kan je vertellen dat iedereen op een andere manier met zijn/haar ziekte omgaat. Sommige zoeken contact met allerlei mensen terwijl anderen zich terugtrekken. De een is heel open en de ander gesloten. De een wil nog zo veel mogelijk uit het leven halen terwijl de ander juist wil genieten van het moment.
  Maarten gaat met zijn ziekte om op een manier die bij hem past en die hem goed doet. Dat wil niet zeggen dat die manier ook voor jou zou werken of dat jouw manier slechter of minder moedig zou zijn.

  geplaatst op
 • Wat een armzalig interview. De vraagsteller lijkt totaal geen oog te hebben voor de persoonlijke ervaringen. Succes en veel sterkte Maarten!

  geplaatst op
 • Mooi interview, Vincent. Relativerend. Maarten, heel veel sterkte.

  geplaatst op
 • @kletskous vermeld je eigen naam bij dit soort onderwerpen en discussies. Begrijp je kritiek ook niet goed waardoor ik niets kan veranderen/verbeteren de volgende keer en dat vind ik vervelend.

  geplaatst op
 • @Vincent: Mijn naam is gemakkelijk te vinden via de link naar mijn blog. Het is inderdaad gemakkelijk om kritiek te hebben en er niet bij te zeggen waarom. Persoonlijk vond ik de benadering wat cynisch en ook dat je meer je eigen vragenlijst afvuurt, zonder echt te reageren op wat er terugkomt.

  Catharina Bethlehem

  geplaatst op
 • Lieve jongens en meisjes,
  Laten we hier niet gaan discussieren over hoe je iemand in een dergelijke situatie moet interviewen.
  Maarten is ziek, niet gek. Als hij het ergens niet mee eens is of niets vindt, geeft hij dat heus wel aan.
  Als jullie elkaar wat te melden hebben, doe dat dan svp per mail of telefoon.

  geplaatst op
 • @Jacobien; je hebt gelijk hoor. Vanwege het onderwerp had ik mijn dag niet en vandaar de reactie, maar ieder zijn stijl.

  geplaatst op
 • Ondanks de situatie fijn je weer semi-live te horen en zien. Moet overigens vaak aan je denken, en dat terwijl we elkaar niet vaak hebben gesproken. Heel veel sterkte man. Zet 'm op.

  geplaatst op
 • Erg goed artikel van Jacqueline Fackeldey over Maarten als zorgconsument 2.0 ofwel een nexthealth-gebruiker:
  Hotealthcare in de praktijk: Koffie en Twitter in het ziekenhuis

  geplaatst op
 • Wat een schrik: ben maandenlang van de radar geweest en lees nu voor het eerst over Maarten's enorm nare situatie. Heel veel sterkte, uiteraard en zal meedoen aan de kaartenactie - ook vanwege het algemene doel, maar toch heel erg vooral om daarmee indirect jou een hart onder de riem te steken. Ik zal je blog volgen - je mag je (op afstand) gesteund voelen...

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.