ReclameReview: Chupa Chups

2 juli 2008, 05:58

{title}

Chupa Chups speelt slim in op het rookverbod in de horeca.

Credits:

Creatie: JuniorSenior

Voor:

Lollyfabrikant Chupa Chups speelt ludiek in op de actualiteit door op 1 juli de Relax Box in Nederland te introduceren. De verpakking (die verdacht veel lijkt op een sigarettenpakje) bevat 6 suikervrije minilolly’s. Chupa Chups biedt rokers daarmee een nieuwe relaxmogelijkheid.

Om de Nederlandse horeca kennis te laten maken met de Relax Box, deelden Chupa Chups Candy Girls op vrijdag 27 juni en zaterdag 28 juni pakjes uit aan rokers én niet-rokers op terrassen en in horecagelegenheden in Nederland. Erg slim gedaan! Zouden ze trouwens op het idee zijn gekomen door Johan Cruijff, die ook flink aan de lollies ging toen hij gestopt was met roken?

Tegen:

Pas maar op dat de tandartsvereniging nu niet gaat lobbyen voor een lollievrije horeca…

David Brinks
Eigenaar bij Hardcopy

Freelance (SEO-)copywriter en mede-eigenaar van Radish Concepts. Blogt ook op Copytips.nl. Houdt van korte bio's.

Categorie
Tags

4 Reacties

  Paul van Oosterhout

  Inderdaad leuk bedacht maar als ze het echt goed wilden doen hadden ze beter speciale staplollies of uitgaanslikkers moeten maken.

  Zon zoet ding bij je meestal ietwat bittere drankje zoals een biertje of wijntje lijkt me niet zo lekker.


  2 juli 2008 om 07:21
  Merlijn van Vliet

  Inderdaad leuk…Maar misschien is het een idee om in een ReclameReview iets dieper in te gaan op de camapgne. Dingen beoordelen op ‘leuk’ of ‘slim’ is wat mij betreft een beetje dunnetjes… Verder is er wel veel aandacht (PR) rond deze camapgne, dus leuk en slim gedaan 😉


  2 juli 2008 om 07:55
  Gijs Heerkens

  Met ons product Fancycan bieden wij merken de kans ook in te spelen op het rookverbod.

  Asbakken zijn nu verdwenen uit horecagelegenheden, maar dat betekent niet dat bezoekers geen afval meer hebben, zoals kauwgoms bijvoorbeeld. Wij bieden hiervoor een design prullenbakje aan, met daarop het merklogo… Op die manier maakt het merk reclame op de juiste plaats én tijd!!

  Bekijk voor meer informatie onze website http://www.fancycan.nl


  2 juli 2008 om 12:41
  Sanne

  Goedemorgen!

  Vanaf 1 juli is de Chupa Chups Relax Box in heel Nederland breed verkrijgbaar; daarvoor was deze al in andere Europese landen op de markt gebracht .Op 27 mei heeft het bureau waar ik werkzaam ben (JuniorSenior) de Chupa Chups Relax Box op de Supperclub Cruise aan pers gepresenteerd. Op 27 en 28 juni is er in grote steden van Nederland op terrassen en in horecagelegenheden gesampled. De Chupa Chups Relax Box was er dus eerder…; in NL en daarbuiten


  3 juli 2008 om 06:32

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!