Michiel Buitelaar benoemd tot COO Digital Media Sanoma

12 juni 2008, 19:38

Michiel Buitelaar benoemd tot COO Digital MediaHeel subtiel werd ik vanavond door zowel Sanne als Albert gewezen op het feit dat Michiel Buitelaar (45) vanaf 15 augustus als Chief Operations Officer Digital Media in dienst treedt bij Sanoma Uitgevers. Buitelaar vervangt de recent afgetreden Paul Molenaar en wordt verantwoordelijk voor alle digitale media activiteiten van het mediaconcern Sanoma in Nederland.

Buitelaar heeft uitgebreide kennis en ervaring in de mediasector, opgedaan in diverse directiefuncties, onder andere bij Ben, Orange, KPN en Endemol. Momenteel is Buitelaar Senior Executive Director bij Endemol. Daarvoor was hij Directeur Consumentenmarkt van KPN en verantwoordelijk voor alle televisie- en internetactiviteiten (waaronder Planet, XS4all, Het Net). Onder zijn leiding verdubbelde het marktaandeel breedband van KPN.

In de functie van COO Digital Media is Buitelaar verantwoordelijk voor alle digitale media activiteiten van Sanoma in Nederland, waaronder de activiteiten van ilse media. Buitelaar vormt samen met CEO Dick Molman en COO Print Henk Scheenstra het directieteam van Sanoma Uitgevers.

Buitelaar is enthousiast over zijn benoeming: “Ik ben gevraagd om de digitale koers van Sanoma verder vorm te geven. En dat is bij een ambitieuze club als Sanoma een enorm interessante uitdaging. Ik zie uit naar mijn hands-on rol bij Sanoma – de combinatie van de bladen en de online assets van ilse media – daar ligt een geweldige basis waar de komende jaren nog meer uit te halen is.”

CEO van Sanoma Uitgevers, Dick Molman verheugt zich zeer op de samenwerking: “Wij zijn ervan overtuigd dat Michiel, met zijn visie en brede relevante ervaring in onze branche, de juiste persoon is om verder inhoud te geven aan onze multimediale ambities en strategie.”

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

4 Reacties

  hanrusman

  Had Joris van Heukelom die functie niet al gekregen? Nouja is het kringetje van Heukelom, Buitelaar en Molenaar wel weer rond. Toch ook wel jammer dat hij niet verder is gegaan bij Endemol. Man met visie en een club met geld, kunnen toch wel leuke dingen voor de consument opleveren..


  12 juni 2008 om 19:56
  Peter

  Prima opvolger voor Paul Molenaar; goed voor Sanoma!


  12 juni 2008 om 19:57
  media

  @Han: Heukelom is CEO van Ilse Media, Buitelaar COO Digital Media bij Sanoma.


  12 juni 2008 om 19:59
  Ronald ter Voert

  Dus toch 😉


  14 juni 2008 om 05:09

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!