• Mobile
  wordt gesponsord door

iPhone-versie Marketingfacts

iPhone-versie Marketingfacts

iPhone-versie MarketingfactsDe jongens (m/v) van Onstuimig hebben weer een aardigheidje gemaakt: we beschikken vanaf vandaag over een voor de iPhone geoptimaliseerde versie van marketingfacts.nl.

iPhone-bezoekers zien een voor hen vertrouwde interface, met daarin de headlines van Marketingfacts. Natuurlijk kun je op de iPhone met Safari ook de gewone site bekijken, maar als je in de trein even snel het nieuws wil scannen is de speciale iPhone-versie een stuk sneller en overzichtelijker.

Nu de geruchten over de introductie van de iPhone in Nederland sterker worden ontstaan er steeds meer iPhone-versies of applicaties van sites. Zo introduceerde de NOS gisteren Teletekst voor de iPhone. Eerder deze week lanceerde Onstuimig voor haar vacaturesite voor de interactieve sector, de Werkbank, een iPhone-versie. Daarmee waren ze voor zover ik weet de eerste Nederlandse vacaturesite die dit deed.


Geplaatst in

DelenEr zijn 29 reacties op dit artikel

 • Zit me trouwens af te vragen of die jongens van Onstuimig ook analysescriptje hebben meegenomen; wil natuurlijk straks wel weten hoeveel iPhones marketingfacts lezen ;-)

  geplaatst op
 • Leuk.

  Ik heb bij EN.nl in de iPhone site een link gezet (http://en.nl/iphone/). Daar komen volgens Google Analytics nu per dag zo'n 150 unieke Nederlandse bezoekers met een iPhone.

  Zou graag nog meer iPhone websites in de lijst opnemen, dus tips zijn van harte welkom.

  geplaatst op
 • Een Belgische site : MYiPhone.be

  geplaatst op
 • niets zo fijn op de vroege ochtend als een website (onstuimig) die opent met harde muziek.

  geplaatst op
 • Ik heb Marketingfacts nog niet via mijn iPhone bekeken. De Teletekst-applicatie wel en die is zéér goed.

  geplaatst op
 • Leuk dat de iphone programma's en sites zo toenemen! Voor zover ik weet waren wij de eerste met een Nederlandse applicatie voor op de iPhone. http://www.eenbaanindetechniek.nl/685/default.aspx?showobject=643&showtarget=982
  Ideaal om onderweg je werk te kunnen doen!

  geplaatst op
 • Mooi, maar ik krijg niet automatisch een webclip icoon te zien als je de site op je beginscherm wilt zetten...

  geplaatst op
 • Zelf ben ik juist zo enthousiast over de iPhone omdat het de eerste telefoon -naar mijn mening- is die normale websites fatsoenlijk kan tonen en waarbij je probleemloos kunt browsen. Hoeveel behoefte is er dan eigenlijk nog aan sites die specifiek voor de iPhone gemaakt zijn?

  Zal 'm binnenkort eens bekijken als ik een iPhone ter beschikking heb. Ben toch wel benieuwd of het prettiger werkt.

  Wat me nu in elk geval opviel is dat je bij de iPhone versie de reacties mist (inclusief de mogelijkheid om te reageren). Dat maakt de iPhone versie een stuk minder nuttig in mijn ogen. Ook ontbreken momenteel advertenties (niet dat ik dat erg vind) en bijvoorbeeld links naar anderer relevante artikelen. Je loopt nu 'dood' in de iPhone versie.

  geplaatst op
 • Een website (http://www.onstuimig.nl/) die geluid maakt... In 1995 kon je daarmee populair worden, want dan kwamen al je collega's naar jouw computer kijken als er muziek uit kwam. Nu krijg je perforators en plakbandhouders naar je hoofd. Bukken!

  geplaatst op
 • Waarom een "iPhone" versie? En niet gewoon een pda versie? Wat maakt de iPhone (die sites gewoon kan weergeven zoals Elja zegt) anders dan bijv. een Nokia E61i die met een redelijk groot scherm ook een normale browser heeft?
  Ik wordt er een beetje moe van dat de iPhone zo gehyped wordt terwijl er, op een mooie interface na, niets maar dan ook niets is wat uniek is t.o.v. andere smartphones.

  @Elja: het voordeel van een lichte versie is minder laadtijd.

  geplaatst op
 • @Marco Goeie ontwikkeling Marketingfacts!

  Helemaal eens met Elja. Dus VerbeterPuntjes: een reactiemogelijkheid en de mogelijkheid om de reacties te lezen. Alternatief: door-tappen naar de normale editie.

  @Alexander Heb je het verschil al eens 'ervaren'?

  geplaatst op
 • Mooi ontwikkeling! Omdat niet iedereen een bureau als Onstuimig achter zich heeft staan heb voor de Wordpress bloggers onder ons een iPhone plugin gevonden en aangepast (vertaald) naar het Nederlands... Deze vind je hier: http://www.karelgeenen.nl/04/iphone-plugin-voor-wordpress/

  geplaatst op
 • Heerlijk heldere en overzichtelijke site. Hulde!
  En hopelijk snel de iPhone 2.0 zodat we met snel mobiel internet aan de bak kunnen!

  geplaatst op
 • @Fred: Ik heb er wel eens mee gespeeld. Behalve een groot scherm (het is ook een enorm ding) heb ik geen verschil ervaren. Ja, de Nokia ondersteund Flash en de iPhone niet.

  geplaatst op
 • MrMovie werkt (ook) met een iPhone template, maar de url is voor alle "mobiele" apparaten hetzelfde.
  Nav de poll van MoMo: Wij hebben gekozen voor http://www.mrmovie.nl/m , en m.mrmovie.nl wordt ook daarnaar gerouteerd. We promoten de iPhone versie wel veel, dat zal de reden zijn dat 35% van de mobiele bezoekers een iPhone gebruikt.
  Jammer dat er geen iPhone cijfers werden gemeld maandagmiddag bij MoMo.

  @Alexander : Ik ga de iPhone template als uitgangspunt nemen om ook andere touchscreen apparaten te bedienen, want de layout is natuurlijk heel gebruikersvriendelijk.
  @Gertjan : Ben het met jullie discussie eens, we zijn daar ook over aan het nadenken. Vooral als je al vanaf de homepage automatisch een scherm (wel/niet mobiel/iPhone) wilt tonen.

  geplaatst op
 • PS - toets hier je mobiele nummer en ik SMS je de url van MrMovie, hoef je hem niet in te kloppen.
  http://www.mrmovie.nl/mobielcampagne
  ;)

  geplaatst op
 • @Alexander: Toch nog maar eens een keertje langer mee 'spelen'
  Maar dan uiteraard wel op iPhone-ready websites natuurlijk
  Hier staan er een aantal: http://tinyurl.com/3ebvw9

  :-)

  geplaatst op
 • is t ook te bereiken via m.domein.nl of i.domein.nl? dat scheelt weer veel typen op je kl*te mobile toetsenbord. En een redirect maken je zo ...8-)

  geplaatst op
 • @Gertjan: code voor mobiele analyse is al opgestuurd (stukje Omniture, stukje Adversitement). Ben benieuwd hoe de aantallen zich verhouden tussen Iphone site, mobiele site en www site.

  geplaatst op
 • Op iPhoneclub.nl is het aantal iPhone-bezoekers niet geheel onverwacht relatief hoog :) Volgens de cijfers van Google Analytics van de laatste maand hebben bijna 96.500 (niet-unieke) bezoekers de website met hun iPhone bezocht, goed voor 12,50% van het totale sitebezoek. De cijfers van de iPod touch zijn uiteraard iets lager: ruim 8200 bezoekers (1.07%). Overigens doet onze PDA-versie voor alle andere mobiele browsers het opmerkelijk goed, al heb ik daar nu even geen exacte cijfers van (teveel uitzoekwerk ;) ). Wij werken overigens met browser sniffing en niet met speciale subdomeinen. Voor de iPhone-versie is er wel de mogelijkheid om over te schakelen naar de normale website.

  geplaatst op
 • Eh... Er bestond toch al een gewone pda-versie?

  geplaatst op
 • Ziet er goed uit. Zelf mis ik ook de reactie functie ben nu op de gewone site aan het posten terwijl ik op de iphone aan t surfen ben. Nog een tip filmladder heeft ook een iphone site en die linkt alle previews door naar youtube, zou mooi zijn als dit hier ook gebeurt.

  geplaatst op
 • ik zie vanaf mijn 3 jaar oude Qtek ook niet echt verschil tussen een iphone en een pda versie.. even een nieuwtje scoren? ;)

  geplaatst op
 • @marco: waarom zijn mobiele sites via de iPhone sneller te bezoeken dan met andere mobiles? Overzichtelijker zal zeker gezien het lekker ruime beeldformaat.

  Ik zit met met sonyericsson p1i deels via umts en deels wifi, sneller dan dat kan de iPhone toch ook niet?

  Hulde dat er zo wordt geanticipeerd op nieuwe technieken! ;-)

  geplaatst op
 • @Ronald: Mag ik ook reageren op je vraag?

  De iPhone-ready sites zijn meestal kort en bondig, 'strak' en super eenvoudig van opmaak en bevatten weinig ingewikkelde widgets, scripts. Daardoor extreem licht (weinig kBytes) vergeleken met andere mobile-ready sites.
  De 'snelheid' zit 'm dus niet in de iPhone, maar in het design en de content van iPhone-ready pagina's

  geplaatst op
 • fred: natuurlijk mag je reageren ;-)

  Thanx voor je uitleg. Helder.

  geplaatst op
 • En sinds oktober vorig jaar was er natuurlijk al de Webwereld iPhone-versie die IDG's Sander van de Graaf "binnen no-time" in elkaar zette. Ik zat er naast. Het kostte 'm een half uur ;-)

  geplaatst op
 • @Gertjan van Laar: over de keuze vrijheid: ik prefereer altijd een iPhone / iPod Touch interface direct te krijgen, met onderin een linkje naar "original" zoals twitter ook doet... Verder: hoe doen jullie dit? Het is een aparte template? Niet op basis van stylesheets?

  geplaatst op
 • Maar is daarmee de HTML dan gelijk aan die van bv de frontpage? Ik neem toch aan van niet? :)

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.