Online hulp aan slachtoffers aardbeving in China

2 juni 2008, 02:14

Online hulp aan slachtoffers aardbeving in ChinaOver de recente aardbeving in China is inmiddels al veel geschreven (o.a. verslag via Twitter). Voor de ruim 40 deelnemers aan de studiereis naar China was het wel heel confronterend omdat we in begin april op slechts enkele kilometers afstand van het epicentrum van de aardbeving zijn geweest. Veel van wat we daar bezocht hebben in Dujiangyan is verwoest, de tempel in Qingchengshan is er gelukkig goed vanaf gekomen.

Na de aardbeving zijn veel van de Chinareizigers vanuit verschillende kanten benaderd om hulp te bieden aan de slachtoffers van de aardbeving. Alleen al via Twitter kwamen diverse mogelijkheden voorbij om geld te doneren. Betalingen verliepen via o.a. SMS, Paypal en Google Checkout. Google kwam zelfs met een speciale pagina dat via Adwords onder de aandacht werd gebracht. Zo werd ik via Geledraak.nl gewezen op een 30-tal Chinese en Nederlandse organisaties die samen met Chinese studentenorganisaties in Nederland deelnemen aan het comité Hulp Aardbeving China. Dit weekend nog wees collega-blogger Lode Broekman me op een aktie van een oud-collega van hem die als docent Engels werkt in China en veel studenten heeft die afkomstig zijn uit het rampgebied. Speciaal daarvoor heeft hij de website Help studenten van Zigong.

Ook een aktie gestart om hulp te bieden aan de slachtoffers van de aardbeving in China? Laat het ons even weten in de reacties hieronder!

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

2 Reacties

    lbroekman

    @marco, dank voor de vermelding, mede namens Remco Hofman vanuit Zigong.


    2 juni 2008 om 07:40

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!