Is de N810 Nokia’s antwoord op web 2.0?

2 juni 2008, 01:59

Afgelopen week heb ik van Nokia een Nokia N810 te leen gekregen om voor een aantal weken te testen. Vandaag hebben we, voorafgaand aan Mobile Monday Amsterdam, een Nokia N810-lunch waar een aantal testers bij elkaar komen om de eerste ervaringen te delen. In de loop van de komende weken zal ik op upstream.nl een overzicht geven van handige links en mijn eigen bevindingen.

Het eerste dat ik met jullie wil delen is bovenstaande promotievideo voor de Nokia N810 dat ik aantrof op het toestel. Het geeft een beeld van een wereld die zich steeds meer online afspeelt, oftewel Nokia’s beeld van web 2.0. Het is echter nog wel de vraag of de Nokia N810 Internet Tablet het antwoord is op die nieuwe wereld. Want alhoewel het een prachtig apparaat is, mis ik toch wel de meest basale functie: gewoon bellen!

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

4 Reacties

  mgvandenbroek

  Dat ding is prachtig, scherm is enorm. Maar de afsluitende zin van Marco says it all: je kunt er niet gewoon mee bellen. En als ik iedereen moet geloven is convergentie zo ongeveer HET sleutelwoord als het over dit type apparaten gaat. Dan is het raar dat je nog een extra apparaat uit je broekzak (past die Nokia daar wel in?) moet toveren als je aan et thuisfront wilt laten weten dat je in de file staat. Ben benieuwd naar de ervaringen van de anderen.


  2 juni 2008 om 03:49
  media

  Het idee van Nokia is volgens mij (zal dit vanmiddag ook eens vragen), is dat je straks overal WiFi-toegang hebt en dan kunt bellen via de voor geinstalleerde Skype of Gizmo (VoIP). Dat werkt overigens prima, alleen is nog niet overal WiFi beschikbaar. In dat geval kun je via bluetooth wel gebruik maken van je mobiele telefoon om alsnog via 3G het net op te gaan.


  2 juni 2008 om 03:55
  Caspar Bielok

  Een vriend van mij is net terug uit de VS en die is lyrisch over zijn iphone. Kostte een paar honderd dollar en daarna constant van alles via wifi gedaan, wifi toegang is daar overal en gratis. Dan is deze Nokia logisch. Op dit moment in Europa (nog) niet en hetzelfde geldt voor een iphone zonder 3G. Leuk maar net niet. Of je moet in het centrum van Eindhoven wonen natuurlijk 🙂

  Maar een leuk ding Marco. Bofferd!


  2 juni 2008 om 04:03
  chi666

  Blog je nu wel op je HP Compaq 2710? Zoals in de titel staat?


  2 juni 2008 om 05:00

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!