• Mobile
  wordt gesponsord door

Alle wedstrijden EK Voetbal live op internet

Alle wedstrijden EK Voetbal live op internet
, Habbo.nl

Alle wedstrijden EK Voetbal live op internetAlle wedstrijden van Euro 2008, het EK Voetbal in juni, zijn live te zien bij NOS op internet. Het is voor het eerst dat de NOS een groot voetbaltoernooi op internet uitzendt. Dat zei Roeland Stekelenburg, hoofd nieuwe media van de omroeporganisatie, afgelopen vrijdag in een persbericht.

Alle 31 wedstrijden worden gratis beschikbaar gesteld. Als twee wedstrijden op hetzelfde tijdstip worden gespeeld, wat het geval is met de laatste, beslissende groepswedstrijden, kan de internetkijker beide volgen. “Je kunt ze tegelijkertijd kijken door middel van een klein scherm onderin het beeld dat de andere wedstrijd weergeeft”, aldus Stekelenburg. Een extra element dat de NOS toevoegt, is dat tijdens de wedstrijden realtime statistieken worden bijgehouden. Zo kan de kijker precies zien welke ploeg het meeste balbezit heeft of de meeste overtredingen maakt. Internetgebruikers buiten Nederland kunnen de NOS-streams niet volgen. De NOS heeft alleen rechten voor live-uitzendingen in Nederland en stelt voordat de internetverbinding start vast of de kijker in Nederland is.

De uitzending van grote sportevenementen via internet komt deze zomer definitief uit de experimentele fase, aldus Stekelenburg. “Het eerste grote evenement waarbij we dit deden, waren de Olympische Spelen van 2006. Vorig jaar zomer was de Tour de France de doorbraak.” Ook deze zomer is de Tour de France weer live te volgen op internet en dat geldt dit jaar ook voor de Olympische Spelen in Peking. De NOS houdt rekening met maximaal 100.000 pc-gebruikers die gelijktijdig kijken. Tijdens de Olympische Winterspelen in 2006 had de omroep capaciteitsproblemen door de grote interesse. Rond het EK worden geen problemen verwacht omdat de wedstrijden in de avond worden gespeeld. De meeste voetballiefhebbers zijn dan thuis en volgen de wedstrijden via de televisie.


Geplaatst in

DelenEr zijn 18 reacties op dit artikel

 • Lijkt me een prima vooruitgang, vorig jaar werden de streams halverwege afgesloten wegens licentieproblemen, nu zal dit gemakkelijker verlopen!

  De site ziet er erg web2.0 uit, ben benieuwd hoe het publiek dat oppikt.

  geplaatst op
 • Roeland heeft inmiddels zelf ook een stuk hierover op zijn weblog geplaatst:
  Website EK Voetbal staat online

  geplaatst op
 • Hoi Paulo,

  We gaan nu dus naar TV kijken met de laptop op schoot?! En zijn er pre rolls aan het begin van elke wedstrijd??

  geplaatst op
 • @Tim

  Dat klopt helemaal, zeker bij een (eventueel) beslissende groepswedstrijd zal er zeker met de laptop op de schoot of aangesloten op de beaner gekeken gaan worden. Adverteerders die iets met Oranje of het EK willen doen en een Pre-roll van 15 sec hebben liggen kunnen voor elke stream exclusief adverteren. De button (met b.v. het logo) van de adverteerder blijft de hele wedstrijd in beeld. Bij TV zit je dus in een reclameblok met meerdere adverteerders en als je bij de streams gaat zitten (pre-roll) zit je exclusief en ook nog voor een lager bedrag.

  Omdat we ook de mogelijkheid hebben om regionaal/lokaal IP targetting te doen zou dus "de bakker op de hoek" tijdens een wedstrijd van Oranje kunnen adverteren in zijn verzorgingsgebied.
  Best uniek lijkt mij...heb je een pre-roll in gedachte die in aanmerking komt?

  geplaatst op
 • Juist wanneer je als Nederlander tijdens het toernooi in het buitenland zit, zouden de uitzendingen via internet een uitkomst zijn. Maar helaas, de NOS kiest ervoor de wedstrijden alleen voor internetgebruikers ter beschikking te stellen....

  geplaatst op
 • Waar kan ik me daarvoor aanmelden?
  En aan welke voorwaarden moet mijn PC voldoen??

  Bert

  geplaatst op
 • Klinkt allemaal leuk maar geloof dat Internet niet eindigd binnen onze grenzen,triest dat de nos wel alles uitzend op internet maar woon je in het buitenland dan heb je als nederlander al een probleem,vanuit het buitenland is het dus niet mogelijk om de streams te bekijken deze worden geblokeerd op ip,nos bedankt! bedenk dat met ook graag vanuit het buitenland graag kijkt,dus toch maar weer p2p kijken daar waar we dachten dat nederland ano 2008 iets profesioneler om zou gaan met de diensten,triest!

  geplaatst op
 • tja......heel leuk allemaal. Als ze nu ook nog eens toestemming krijgen van de UEFA om de uitzendingen te streamen in het buitenland!!!!!!!! Zit ik hier in Dubai en kan geen eens de beelden bekijken!!!!! I.p.v. zit ik gespannen te wachten op sms'jes vanuit Nederland......heel jammer allemaal!!!

  geplaatst op
 • Dennis,

  Ik zit ook in Dubai en je kan hier op heel veel plaatsen het EK volgen. Ik kijk vaak in de sportbar van het Chelsea Hotel. A.s. Vrijdag hoop ik in de Emirates Golf Club te kijken. Daar komt geloof ik de helft van allle nederlanders in Dubai naartoe.

  Greotjes en veel plezier,

  Hessel

  geplaatst op
 • Roeland Stekelenburg op NOS Weblog over statistieken na wedstrijd Nederland - Italie (door Nederland met 3-0 gewonnen):

  (...) De hoogste piek in het aantal gelijktijdige kijkers op de livestream hadden we afgelopen maandagavond rond 21.30 uur (op slag van rust), toen ruim 22 duizend mensen via onze site de wedstrijd volgden. Samen met het overige verkeer op de site goed voor meer dan 20 Gbit/s.

  De dag na de wedstrijd (dinsdag) was een absolute topdag. Vijftig procent meer unieke bezoekers dan normaal, ruim een half miljoen opgevraagde video- en audiofragmenten.

  Opmerkelijk: de meeste opgevraagde fragmenten waren gisteren drie geluidsfragmenten. De drie doelpunten van Nederland zoals die te horen waren op Radio 1 werden op de site meer dan 100.000 keer beluisterd. (...)


  Inderdaad jammer dat de online beelden niet buiten de grenzen zijn te zien. Zal waarschijnlijk te maken hebben met de uitzendrechten of niet?

  geplaatst op
 • Nou leuk hoor, in Nederland kun je via internet kijken. maar daar is het ook op tv. Zit je in het buitenland dan zie je niks. Echt waardeloos NOS! Wat kan dat schelen om ons ook elders in de wereld van beelden te voorzien?

  geplaatst op
 • Capello zegt:
  het dus niet mogelijk om de streams te bekijken deze worden geblokeerd op ip.

  Is dit op basis van Ripe(orgaan waar je ip-adressen met verantwoorden) formulieren????

  Als dat zo is..................
  - Wat als ik via een VPN-tunnel/ssl werk via een in nederlang greregistreerd IP-adres
  - Wat als ik een RDP-sessie opzet met een PC in Nederland? En daar de betreffende link in een browser open?
  - Wat als ik een tijdelijke redirect maak naar het ip van de betreffende link op basis van een nederlandse DNS-server van een bij ons gehoste website op een server in nederland.
  - Wat al ik via VNC viewer in Nederland een scherm overneem?

  Er moet toch een simpele oplossing zijn?

  Groet, Nanne

  geplaatst op
 • zijn er ook positieve reacties bijv over de functionaliteit (switchen van beeld en commentaar) en kwaliteit en extra content (statistieken) t.o.v. TV?

  @ Eric

  de NOS heeft in het verleden geen IP blokking toegepast bij Live streams en toen zaten 1 miljard chinezen te streamen waardoor alle servers plat gingen en kon niemand meer kijken. Als de NOS zou weten achter welke PC in het buitenland een Nederlander zit dan hadden ze daar waarschijnlijk wel rekening mee gehouden ;-)

  Overigens kun je de wedstrijd zelf op een lokale zender bekijken eventueel met Nederlands commentaar van langs de lijn (online). Na afloop plaats de NOS alle reacties van spelers en nabeschouwing met Jack van Gelder en gasten op de website (bij video's). Dus die hoef je ook niet te missen in het buitenland.

  Daarnaast heeft toch elke Nederlander in het buitenland een schotel waar je BVN (http://www.bvn.nl/programmas/uitzendingen_ek) ontvangt?

  geplaatst op
 • Waarom snapt niemand dat de NOS het gewoon van de UEFA niet mag? Ik denk dat als het aan de NOS ligt ze het voor heel de wereld beschikbaar maken. NOS krijgt alleen internet rechten als ze het tot NL beperkt, dan kan de UEFA het ook weer de internet rechten aan andere landen verkopen. En ik denk dat de NOS er stevig voor betaalt, dus ik zou zeggen: dank je NOS

  geplaatst op
 • Ik vind het maar wat een uitkomst dat ik via de pc kan kijken vanavond. Mijn tv viel plotseling uit om nog onverklaarbare reden. Dan is het een hele uitkomst dat je toch kunt kijken. Geweldig!

  geplaatst op
 • hoi dennis, wessel,

  ik kom zaterdag laat aan en moet meteen een taxi pakken naar het leukste oranje plekje om de wedstrijd tegen de russen te zien.

  wat is het adres van de emirates golf club ?
  of een plek waar ook veel hollanders kijken...

  please help!!!

  grt,
  patrick nijs

  geplaatst op
 • Natuurlijk allemaal helemaal begrijpelijk van de NOS maar ik zit hier in malaysia en wil toch graag kijken via het internet!!!!!
  Iemand een idee hoe dat gaat lukken via een andere streams ofzo??
  Natuurlijk mag de NOS baas ook antwoorden met een oplossing!

  Thanks

  geplaatst op
 • Voor degenen die het EK voetbal 2008 live willen volgen via de pc ipv de tv: Bekijk het EK voetbal 2008 Live

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.