EKpoule van Hyves en Telegraaf gaat hard

EKpoule van Hyves en Telegraaf gaat hard

{title}Misschien was het u nog niet opgevallen, maar het EK staat voor de deur. De echte stortvloed aan acties moet nog losbarsten, maar de eerste acties zijn al zichtbaar. Ook de online media gaan hier volop in mee. De recente lancering van OnsOranje.nl is hier een goed voorbeeld van, evenals de dedicated EK-site van AD’s Sportwereld. Traditioneel onderdeel van elk EK is de poule. Vaak op het werk gespeeld, zelden door de minister van justitie goed gekeurd, maar absoluut volksvermaak nummer 1 tijdens grote evenementen. Naast Marketingfacts heeft nu Hyves de EK-poule van de Telegraaf (in house gemaakt door Sportdreams ) vertaald naar Hyves. Zo kun je tegen je Hyves-‘vrienden’ spelen en zie je straks in de gadget wie van je ‘vrienden’ de beste voorspellingen doet. Naar mijn verwachting wordt dit de best lopende gadget die Hyves ooit gemaakt heeft. Sport 2.0 in optima forma.

Binnen 12 uur nadat ik hem had geïnstalleerd hebben al 6 Hyves-vrienden hem ingevuld. Die score is al geweldig voor een simpel te implementeren gadget. Maar voor deze poule moet je 24 poulewedstrijden invullen (denk aan Turkije - Zwitserland of Griekenland - Zweden) en alle finalewedstijden (15 stuks). Ook moet je nog wat vinden van het totaal aan doelpunten, gele kaarten en directe rode kaarten. Voorwaar een hele klus, die niettemin door velen uitgevoerd wordt.

De sociale component van de poule was traditioneel plaats gebonden (het werk, de buurt of de voetbalvereniging) of competitie gebonden (je speelde tegen andere mensen die ongeveer even goed waren), nu speel je met je online netwerk. Voor mij is dit een mooi voorbeeld van sport 2.0 (aan de fan-kant), waarbij de meerwaarde van je online sociale netwerk goed tot zijn recht komt. De uitvoering van de gadget door Open&Sociaal (en achter de schermen door Yme van Hyves) is mooi. Ook wordt duidelijk dat er met meer budget en volledig gebruik van de Hyves-Api (de ‘achterkant’ van Hyves) nog veel meer mogelijk is. Niet alleen is de sportzomer echt begonnen, de sport 2.0 zomer is dat ook.


DelenEr zijn 43 reacties op dit artikel

 • Ik weet dat dit een 'heilig boontje' reactie zal zijn die niet zozeer gaat om het 'Sport 2.0' maar: opvallend dat een site met zeer veel jonge gebruikers gokken 'promoot'.

  geplaatst op
 • "Voorwaar een hele klus, die niettemin door velen uitgevoerd wordt." Daar ben ik dan wel weer benieud naar. Er wordt inderdaad heel veel van je gevraagd, en ik ben wel zo iemand die, op het moment dat het hem te lang duurt, het kruisje rechtsboven in drukt. Komt nog eens bij: het voorspellen van aantallen rode en gele kaarten, dat vraagt niet een goede voorpspelling, maar een goed vermogen tot het onthouden/opzoeken van sportfeitjes. Toch?

  Verder super goede zet van Hyves, natuurlijk. Maar: aan hoeveel poules wil je en kun je meedoen? Waar ligt de grens?

  geplaatst op
 • @Karian tsja. Eens dat daar een ethische discussie ligt. Maar een poule invullen is wat anders dan gokken. En het blijft bij faciliteren van iets wat al gebeurt.

  @matthijs N=6 tot dusver en dan nog in N=1 situatie van deze sportgekke Hyver. Maar ik ga ervan uit dat als dit het succes wordt dat ik verwacht dat het wordt, de heren van Hyves dit vast met ons willen delen. En een poule invullen met minder dan de 24 poulewedstrijden en de 15 finales is onmogelijk. De laatste 3 zijn vooral om de uiteindelijke winnaar van de "grote" EK-poule van de Telegraaf te bepalen. Binnen jouw eigen (2.0) netwerk op Hyves zal dat niet nodig zijn om het verschil te maken.

  geplaatst op
 • @Gijsbregt: "En het blijft bij faciliteren van iets wat al gebeurt." Eens. En als ik eerlijk ben, dan vind ik dit niet het "gokken" zoals je gokt met een gokkast ofzo. En principes? Ach, dat is heel 2004. Misschien wel een leeftijdsgrens? Daar zou dit kabinet in ieder geval van smullen. Jij het je zeker al ingeschreven voor de M! Euro 2008 Manager of niet?

  geplaatst op
 • Misschien eens een overzicht maken van alle EK-poules, kreeg net een uitnodiging voor:
  http://www.hvdh.nl/ek2008/

  geplaatst op
 • phoe, als ik alle ek-poules zou moeten noemen waarvoor ik nu via de mail ben uitgenodigd, dan ben ik nog wel even bezig. Het nadeel is inderdaad dat het invullen zoveel tijd kost. Om die reden doe ik dan ook niet mee met al die poules. Als ik dan toch een ek-spel speel dan lekker snel en simpel zoals bijvoorbeeld die van de staatsloterij:

  http://www.staatsloterij.nl/actiesenfun/voetbal/voetbalquiz/index.jsp

  of ritel:

  http://www.ritel.nl/ekquiz.php

  Volgens mij komt daar ook veel meer respons op dan een poule.

  geplaatst op
 • @marco,
  goed idee om een overzicht te maken. Laten we ze maar in de comments verzamelen.

  @mitchel
  Het één bijt het ander niet. Pouletjes zijn al zo oud als het EK en verschuiven elke 2 jaar meer richting online. De mensen die het leuk vinden om eraan mee te doen hebben echt wel de 10 minuten vooraf ervoor over.

  geplaatst op
 • @Gijsbrecht, dat is ook zo natuurlijk.

  Laat ik alvast mijn bijdrage leveren:

  http://www.mediamarkt.nl/specials/eksplash/ek.html

  geplaatst op
 • Poule&Play; van gamebasics, de mannen onder meer achter weblog http://www.uithaal.nl

  geplaatst op
 • @gijsbregt en dan noem je onze prachtige Sport2000 poule niet? Tsk, tsk....

  geplaatst op
 • En dan heeft Sport2000 een poule die dwars door Europa loopt: http://www.sport2000.eu/nl/poule/

  geplaatst op
 • Robeco en AD Sportwereld hebben ook een spel gelanceerd: het EK Beleggen.
  Bereikbaar via http://www.robeco.nl/ekbeleggen of www.sportwereld/ekbeleggen.

  geplaatst op
 • Vergelijk.nl heeft een mooie poule waarbij je ook nog eens teams kunt vergelijken: http://www.vergelijk.nl/euro2008. Ook de niet-voetbalkenner kan hier uit de voeten...

  geplaatst op
 • De heren van Flexvoetbal mikken op 20.000 deelnemers dit jaar: http://www.flexvoetbal.nl/

  geplaatst op
 • Vergelijk.nl heeft overigens ook een heel verslavend spelletje als warming up www.balletjehooghouden.nl

  geplaatst op
 • Ik deed altijd mee met het eredivisie-spel van voetbalnext.

  Zij hebben net als het spel van robeco een beleggingsspel, vroeger ook met vraag en aanbod. Dit werkte alleen niet omdat iedereen met meerdere accounts de koers loopt op te jagen om daar met 1 account van te profiteren, dit hebben ze inmiddels aangepast.

  Voetbalnext heeft nu voor het EK ook een EK spel wat er een stuk leuker uitziet aan de speluitleg te zien!

  geplaatst op
 • nu.nl / nusport.nl, startpagina.nl en sportweek.nl hebben samen ook een EK poule: VoetbalVirus.nl om makkelijk je eigen poule op te zetten met je vrienden of collega's.

  geplaatst op
 • Voldoen al die poules wel aan de wet op kansspelen? ;-)

  geplaatst op
 • Vind http://www.ekpooltje.nl een van de betere.....

  geplaatst op
 • @Gijsbregt:
  Dank voor het melden van onze poule. Ik dacht laat ik het maar niet doen, voordat ik wordt geband wegens linkspam. Maar het mooiste is het natuurlijk altijd als iemand anders het doet :-)

  Poules zijn prima zolang ze gratis zijn heb ik altijd begrepen. Daarnaast mag je tot 60 cent per deelname vragen (als je dat zou willen), wanneer je de richtlijn promotioneel kansspel hanteert.

  geplaatst op
 • volgens mij voldoet geen enkele poule aan de wet op de kansspelen, omdat de stichting nationale sporttotalisator het monopolie heeft op sportprijsvragen. Een andere variant, maar wel heel aardig vind ik EKCoach

  geplaatst op
 • @vincent
  De truc om dat te ontlopen is volgens mij om geen prijsvraag ervan te maken. Dus alleen het platform aan te bieden en vervolgens het in de vorm van een kansspel te gieten. Waardoor je weer onder andere wetgeving valt. Of zie ik nu iets over het hoofd?

  geplaatst op
 • Deze is ook leuk: http://www.wijhoudenvanoranje.info

  geplaatst op
 • @gijsbregt: ik weet het niet, alles wordt volgens mij maar een beetje gedoogd onder het mom van promotie. wanneer je 0,60 cent gaat vragen per deelname, dan zal er denk ik bij de toto direct aan de bel worden getrokken

  geplaatst op
 • Gratis EK poule met de mooiste prijzen, hoofdprijs 5.000 euro
  http://www.ekjackpot.nl

  geplaatst op
 • @vincent
  Dat denk ik ook. Maar bij grote bestaande merken is het inderdaad promotie, maar als je als handige marketeer of HTML-er een site opzet, dan kan er toch nauwelijks sprake zijn van promotie. Behalve van je eigen portemonnee.

  Trouwens: wij doen hier ook al aardig aan promotie, van die sites dan.

  geplaatst op
 • Heb me een tijdje geleden met het bedrijf ingeschreven bij http://www.ekpoultje.nl naar alle tevredenheid. We wilde af zijn van die excel sheets van afgelopen jaren. Geen prijzen wel een leuk systeem om met je bedrijf een subpooltje op te zetten. Kreeg ook vlot antwoord op mijn vragen, eentje zelfs binnen 5 minuten!

  Vandaag lokte toch de reis die de Televaag aanbiedt met zijn ekpoule, poging gewaagd om aan te melden, blijven steken op de hoeveelheid prive informatie die ik moest opgeven en de regel waarin staat dat de sponsoren van die site je zullen benaderen met aanbiedingen. Wel een mooie site

  geplaatst op
 • Krijg net deze van webads binnen:
  http://www.webads-ekpoule.nl/

  geplaatst op
 • Vreemd dat twee mega bedrijven hun bestand moeten koppelen om samen te claimen dat ze de grootste zijn! Veel prive gegevens moet geven en bedolven wordt onder spam. NEE geef mij maar http://www.ekpoultje.nl super gasten en de grootste ekpoul van nederland. Nu ruim 20.000 inschrijvingen zonder dat ze daar reclame voor maken en zonder prijzen (komen wel is beloofd). Zoals hier al eerder is genoemd hun klant vriendelijkheid is TOP. Zo moest het ff kwijt.

  Mega fijn EK2008 allemaal, Groet Thomas

  geplaatst op
 • De moeder der pool sites als http://webads-ekpoule.nl en http://vi-ekpoule.nl ,
  http://www.flexvoetbal.nl mag niet ontbreken in het lijstje. Goede pool site als
  je met je bedrijf een subleage wilt opzetten.

  geplaatst op
 • Hierbij nog twee overzichten van EK-poules:
  van Anne Jan
  van Tonsument

  geplaatst op
 • @stefan
  Ik zie dat EK Jackpot gebackt wordt door onder meer Wannahaves, maar ook door BWin. Dan gaat het toch wel erg op gokken lijken toch? Wel een mooie lijst met sponsors.

  geplaatst op
 • Consumentenbond wil betere uitleg online EK-pools:

  (...) De Consumentenbond onderzocht in aanloop naar het EK-voetbal voetbalpools op internet. De conclusie is dat van de tien onderzochte pools slechts vier sites het predikaat 'goed' krijgen waar het gaat om uitleg op de site. Verder keek de bond naar de kosten, of er prijzen te winnen zijn of de site subpools kent en wat de mogelijkheden zijn.

  Zo kan op sommige sites alleen de einduitslag voorspeld worden en geven andere sites ook mogelijkheden om bijvoorbeeld op de ruststand te gokken. Alleen de sites ekpoultje.nl, voetbalpoules.nl, pool2008.nl en deonlinevoetbalpool.nl kregen een voldoende voor de uitleg op de site.

  Flexvoetbal.nl, nl.eurocup2008.nl en mijnekpoule.nl hebben de meeste mogelijkheden om punten te verdienen. Op drie van de onderzochte sites zijn prijzen te verdienen.

  Volgens de Consumentenbond zit er veel verschil in flexibiliteit. "Bij het ene spel moeten de voorspellingen voor het hele toernooi voor de aftrap binnen zijn en kan daarna niets meer worden gewijzigd. Bij het andere kan tot aan het begin van de wedstrijd de voorspelling worden aangepast.''

  Eenvoudige spellen hebben de voorkeur. "Tenslotte heeft niet iedereen verstand van voetbal.'' Alle door de bond onderzochte sites beloven geen gegevens door te geven aan derden, ook hoeven deelnemers niet bang te zijn voor spam. (...)

  geplaatst op
 • Uiteraard heeft WebRegio.nl ook weer een geniale pool op EK.WebRegio.nl gelanceerd. Alleen de Nederlandse wedstrijden invullen en per wedstrijd kans maken op leuke prijzen. Ook leuk voor de wat mindere voetballiefhebbers/ voetbalkenners en nog eens super laagdrempelig (meedoen kost 10 seconden). Slim...

  geplaatst op
 • TVGids.nl EK Coach: http://www.tvgids.nl/ekcoach/

  geplaatst op
 • ik ga toch maar eens een hele avond uittrekken om al die poules in te vullen

  geplaatst op
 • @thomas
  Ik ben benieuwd naar je bevindingen en vooral naar 2.0-achtige aspecten van de poules.

  geplaatst op
 • Beetje off topic maar voor elke poule vraag ik me weer af, wie won er ook alweer vorige keer en wat was de juiste tactiek om de poule winnend af te sluiten. Hoe zorg je dat je een EK winnaar als Griekenland netjes in je voorspellingen integreert :-) Als iemand tips heeft....

  geplaatst op
 • Op het Hyves blog het bericht dat het inderdaad erg hard gaat met deze poule. Al meer dan 50.000 inschrijvingen en al 400.000 (!) uitnodigingen via Hyves.

  geplaatst op
 • en laten we [url=http://www.voetbalpoules.nl[/url] niet vergeten, die is gratis èn hebben een grote prijzenpot!

  geplaatst op
 • en laten we Voetbalpoules.nl niet vergeten, die is gratis èn hebben een grote prijzenpot!

  geplaatst op
 • Ik vind http://www.voetbalpool.net beter en gebruiks vriendelijker

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.