• Mobile
  wordt gesponsord door

Wireless datamarkt VS groeit met 38 procent

Wireless datamarkt VS groeit met 38 procent

De wireless datamarkt in de VS is in het eerste kwartaal van 2008 in vergelijking met het eerste kwartaal in het jaar daarvoor gegroeid met 38 procent. De opbrengsten van dit dataverkeer: 7,5 miljard dollar. De introductie van de iPhone heeft niet alleen een grote impact op de stijging van deze opbrengsten, maar ook op de ontwerpen van andere mobiele data-devices, op mobile advertising en op toekomstige applicaties en services (Lees: ‘US Wireless Data Market Update - Q1 2008’ van Chetan Sharma, tip via ClaireBoo).

In deze update schrijft Chetan Sharma verder nog, dat de VS Japan voorbij zouden zijn waar het de opbrengsten van mobiel dataverkeer betreft. Verwacht wordt, dat de totale opbrengsten op de wireless datamarkt in de VS in 2008 op 34 miljard uit zullen komen.

Een paar (enkele) opmerkelijke punten (in de presentatie hierboven staan ze ook allemaal uitgebreid genoemd):

 • De sterkste groei in het eerste kwartaal van 2008 kwam van AT&T: een stijging in dataverkeeropbrengsten van 15 naar 53 procent
 • Het rapport spreekt over een voortdurende ‘tremendous activity in the area of Mobile Advertising’. Vooral Yahoo is bezig nieuwe applicaties te starten. Yahoo is ‘stitching together carrier deals around the world.’
 • De penetratie van 3G in de VS ligt op ongeveer 30 procent in het eerste kwartaal van 2008. Apple lanceert waarschijnlijk komende maand de 3G iPhone.

De powerpoint-presentatie (die hierboven in SlideShare staat) vind je hier, en hier in pdf.


Geplaatst in

DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

 • Leuk dat je het bericht hebt overgenomen, Matthijs!

  Chetan Sharma is een van de sprekers op de komende (overigens uitverkochte) Mobile Monday (MoMo) op 2 juni. Hij heeft eveneens een (volgens SPRX en MoMo collega Yuri van Geest) zeer aanbevelenswaardig boek geschreven over de Mobile Advertising business: http://www.chetansharma.com/mobileadvertising.htm

  In ieder geval wordt duidelijk dat de groei in mobiel internet nu overal heel hard is ingezet. Op MoMo zullen we ook van Paul Brackel (OMI) cijfers te zien krijgen van de Nederlandse mobiele (internet)markt. Wij zijn in ieder geval heel benieuwd hoe hard het hier gaat.

  geplaatst op
 • @Claire: Leuk, heh, zo'n linktip via Twitter! ;-). En ja, heel interessant en naw inderdaad een voorspellende waarde voor NL over (?) jaar... Leuk, als we de NL cijfers ook krijgen hier op M!

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.