Nieuwe radio-gadget voor Hyves, iGoogle en Netvibes

Nieuwe radio-gadget voor Hyves, iGoogle en Netvibes

{title} Radio Digitaal heeft afgelopen week een nieuwe online radio gadget gelanceerd. In eerste instantie installeer je deze applicatie direct op je persoonlijke Hyves-pagina als nieuwe widget. Na installatie kwam ik erachter dat ik de gadget ook direct kon downloaden op mijn desktop. Dit vind ik persoonlijk nog handiger aangezien mijn Hyves-pagina niet de hele dag openstaat. Je kan de radioplayer ook eenvoudig toevoegen aan iGoogle of Netvibes. Voor geïnteresseerden is de gadget HIER te vinden. Eerst een favoriet station selecteren en vervolgens klikken op “Voeg deze gadget toe”. Leden van andere sociale netwerken en gebruikers van Windows Vista en Apple moeten nog even geduld hebben…

Wat ik persoonlijk goed vind aan deze applicatie:

 • Uiterlijk (attractief en verandert zodra er een ander station wordt gekozen)
 • Eenvoudige installatie en downloadfunctie (gebruiksvriendelijk)
 • Snelheid (zodra je een ander station kiest heb je direct muziek)
 • Mogelijkheid om te embedden
 • Aantal radiostations

Eerder schreven onder anderen Adformatie en Reclameweek over deze gadget.


Geplaatst in

DelenEr zijn 19 reacties op dit artikel

 • Goed je weer te zien Ernst!

  De gadget ziet er prima uit maar waarom is deze gadget nu zoveel beter of mooier dan de '9 miljoen' andere gadgets die er zijn?

  geplaatst op
 • Aantal stations een pluspunt? Is alleen maar baggerradio!

  geplaatst op
 • @ Marco. Hoi Marco, ja leuk om ook weer eens wat te schrijven. Heb er afgelopen jaar geen tijd voor vrijgemaakt juist nu er zoveel te vertellen is. Ik heb mijn artikel schrijven on hold gezet totdat ik je een gave applicatie voor Marketingfacts kan laten zien. Maar omdat het zo druk is en zo lang duurt dacht ik, kom ik plaats maar weer eens iets.

  @ Maarten. Over smaak valt te twisten. Voor veel luisteraars zit er wat tussen denk ik. Wat mist er nog vind jij??

  geplaatst op
 • @Ernst: ben benieuwd!

  @Maarten: niet met je eens dat het baggerradio is; ik luister zelf steeds vaker digitale radio (waaronder radio digitaal).

  geplaatst op
 • @ Marco & Ernst,

  ja over smaak valt te twisten, maar t mooie van digitale radio is juist dat 'andere' muziek te horen valt. De stations op deze widget zijn allemaal mainstream. Ik mis juist het (pardon my bla) longtail geluid van alternatieve radio; stations als kinkfm, zeilsteen maar ook alt.country en klassiek. Afijn, de stations van radiodigitaal zijn mij te doorsnee. Kan je net zo goed 'gewone' radio aanzetten... Gemiste kans denk ik dus.

  geplaatst op
 • @ maarten,

  Ongeveer 2 jaar geleden is Radio Digitaal gestart met toen 8 nieuwe 'web-only' radiostations. Er is toen gekozen voor 8 muzieksmaken die uit een tweetal onafhankelijke onderzoeken naar voren kwamen als meest 'gewenst' en waarvoor het potentiele bereik het grootste was.

  Inmiddels produceert en exploiteert Radio Digitaal 15 online radiostations, welke dit jaar nog aangevuld zullen worden met nog een aantal nieuwe zenders. Een aantal zgn longtail niche zenders, waar jij over spreekt zitten daar m.i. al zeker bij, maar ben het met je eens dat dit uitbreiding verdient. Dat is dan ook een belangrijke doelstelling van Radio Digitaal.

  Ik ben echter van mening dat niet alleen een gevarieerd aanbod van muzieksmaken het belangrikste argument is voor het gebruik van webradio kanalen, maar zeker ook het feit dat het non-stop muziekformats betreft zonder DJ's.

  Met het huidige bereik van meer dan 1,6 miljoen gestartte streams is de toegevoegde waarde van de web-only zenders van Radio Digitaal denk ik al wel bewezen. Maar ik mis zelf ook nog wel eens een muzieksmaakje in het huidige pakket, en dat is dus zeker iets waar we over nadenken.

  geplaatst op
 • @ Ernst: Goeie tip! Dank je wel.

  geplaatst op
 • De beste vind ik nog steeds Xstream radio, via Xstream luister ik altijd radio online en dan hoeft ook mijn Hyvespagina niet open te steen:-)

  geplaatst op
 • @Petra:

  Probeer anders de downloadable desktop player eens. Dan hoef je helemaal geen browser open te hebben staan.

  geplaatst op
 • @petra
  wat Rens zegt!! Ik ben juist blij met de downloadable versie omdat er geen enkele browser hoeft open te staan. Je kan m trouwens ook ontzettend simpel toevoegen (embedden) in bijvoorbeeld een blogposting en dan werkt ie ook nog. Heb je alvast een preview: gadget in blogposting

  geplaatst op
 • @Rens: goed verhaal. Ik moet met mijn smaak dus nog even in de wachtkamer ;-)

  geplaatst op
 • @Maarten:
  Hits 4 kids en en JFK zijn niet direct mainstream. Niet mijn keus maar wel afwijkend en specifiek voor 1 doelgroep. Kreeg twee minuten geleden een smurfenlied voor mijn kiezen :) Ben het trouwens wel helemaal met je eens wat betreft de diversiteit, ik ben zelf alleen snel tevreden.

  geplaatst op
 • Algemeen gezien Too many widgets inderdaad.

  Ga je verder juist voor zoveel mogelijk kanalen aanbieden in 1 gadget of probeer je te segmenteren om de relevantie te vergroten?

  geplaatst op
 • Heej, heel leuk zo om dit op je hyves pagina te zetten alleen vroeg ik me af of het mogelijk was om een frequentie toe te voegen? of anders misschien zelfs een aparte player hiervoor maken?
  Zou iemand mij kunne helpen met een player die 181fm the beat kan afspelen? Het liefst via mail?
  Hier nog een link als iemand weet hoe je dit makkelijk toe kan voegen en graag wil helpen.
  http://www.181.fm/stream/asx/181-beat

  Mvg Joey.

  geplaatst op
 • Joey,

  Je kunt de player zelf plaatsen met de volgende code.

  <iframe src="http://www.radiodigitaal.nl/static/download/webgadget/" allowtransparency="true" style="width:200px;height:290px" frameborder="no"></iframe>

  geplaatst op
 • Benjamin,

  Is er ook een manier om een eigen radiostation toe te voegen?
  ik wil namelijk het radiostation van de link die ik eerder plaatste gebruike in de widget.
  Kun je me daarbij helpen ?

  Mvg Joey

  geplaatst op
 • Hey Joey,

  Ik denk dat ik daar wel antwoord op kan geven. Alle radiostations in de player zijn van RadioDigitaal. Er worden geen externe radiostations toegevoegd. Ik kan wel even vragen of daar in de toekomst verandering in gaat komen, maar denk van niet. Zou jij anders iets meer kunnen vertellen over je radiostation? Wellicht kunnen we op een andere manier iets voor elkaar betekenen.

  Groet
  Ernst

  geplaatst op
 • Het gaat om dit radiostation http://www.181.fm/stream/asx/181-beat
  En ik vroeg me af of daarvoor ook een widget gemaakt kon worden, zodat ik die op mijn hyves kan plaatsen.

  Mvg Joey

  geplaatst op
 • Hey,

  leuke gadgets, maar deze doet het niet op hyves!
  Wil hem net toevoegen maar helaas wordt hij nog niet ondersteund!

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.