Bloggersdagje in Utrecht

23 april 2008, 03:25

Marketingfacts Bloggerslunch tijdens TCD 2008Gisteren heb ik de TCD 2008 in Utrecht bezocht. De 2-daagse TCD-beurs (voorheen Telecommercedagen) bestaat tegenwoordig uit drie vakbeurzen: de Thuiswinkel Vakbeurs, de Contactcenter Vakbeurs en de Direct Marketing Vakbeurs. Volgens de organisatie hadden zich dit jaar 11.000 mensen zich ingeschreven bij de voorregistratie. Nu was het er gezellig druk en was de TCD verspreid over een aantal hallen in de Jaarbeurs, maar ik had niet het idee dat er duizenden mensen rondliepen. Dit jaar opvallend veel online spelers die een eigen stand hadden. Zo heb ik kort even gesproken bij Beeckestijn College, Daisycon, E-Profile (die de DM Media Enquete 2008 hebben gepubliceerd) en Multiscope. Veruit de meest indrukwekkende stands waren te vinden in de Contactcenter Vakbeurs waar ik kort even sprak met Wilco Rietberg van Trinicom die een complete opstelling had met botsauto’s. De meeste aandacht trok Monique Sluyter waarvan ik alweer ben vergeten in welke stand ze stond en door wie ze was ingehuurd. Vwb de inhoud sluit ik me aan bij de conclusie van David Brinks, TCD was gezellig, maar niet erg inspirerend.

Belangrijkste reden voor mij om naar de beurs te gaan was de Marketingfacts Bloggerslunch, waar in de lounge tussen de theaters een kleine 30 bloggers bij elkaar kwamen om een hapje te eten en bij te kletsen.

Leuk om een aantal bloggers voor het eerst live te spreken zoals Martin van der Meij van De Telegraaf, Kenny van Beeck van Emailgarage en Arnoud Engelfriet van Iusmentis. Daarnaast natuurlijk weer veel bekenden en een vertegenwoordiging van Lenthe Publishers. Heidi Bouhuijzen nogmaals dank voor het smeren van de broodjes! 😉

Gisteravond trok een deel van het publiek naar de binnenstad van Utrecht voor de Verkiezing van de DM-man/vrouw van het Jaar die dit jaar is gewonnen door Michel Schaeffer van Bol.com (Michel nog gefeliciteerd!). De andere genomineerden waren collega-blogger Egbert Jan van Bel, Pim Betist en Ed Peelen.

Nu wilde het toeval dat wij gisteravond met (opnieuw) een kleine 30 bloggers in de kelder van hetzelfde pand zaten voor een bloggersdiner. Aanwezig waren oudgedienden als Frank Janssen, Frank Meeuwsen, Fred Zelders, Bertrand Weegenaar en Yme Bosma maar ook veel jong bloed zoals Marjolijn Kamphuis en Matthijs van den Broek. Erg leuk om al deze bloggers weer even te spreken. Jammer dat het personeel bij de Winkel van Sinkel vooral aandacht leek te hebben voor de gasten boven. Het eten en drinken was er ronduit slecht verzorgd. Desondanks wil ik Bas van de Haterd bedanken voor de organisatie!

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

18 Reacties

  Indira

  damn, lees ik nu pas… 🙁


  23 april 2008 om 04:54
  martinm

  Mijn naam is Martin niet henk 😛 en meij is met IJ geen Y 😛


  23 april 2008 om 05:25
  mgvandenbroek

  @Henk van der Meijden: je naamplaatje liet niets aan duidelijkheid te wensen over… Kom je binnenkort nog met een scoop? 😉 Is inmiddels aangepast!


  23 april 2008 om 05:29
  media

  Hehe, was in een rush vanmorgen en het is duidelijk dat wij de volgende keer iets langer moeten praten 😉


  23 april 2008 om 05:32
  martinm

  @matthijs TCD vandaag.. komt leuk verhaal over ProfileTargeting voorbij. Niet echt een scoop maar wel een leuke ontwikkeling.. scoop komt later 🙂


  23 april 2008 om 05:34
  mgvandenbroek

  @Martin: Ik kan er niet bij zijn, maar als jij daarvan verslag wil doen: graag! Doe de scoop inderdaad maar later, geeft niks… 😉


  23 april 2008 om 05:36
  martinm

  @matthijs kan je me ffies je contact gevens mailen? Handiger dan via dit topic. Gok dat je een mailadres kan achterhalen 😉


  23 april 2008 om 05:42
  mgvandenbroek

  @Martin: done.


  23 april 2008 om 05:50
  media

  Jeetje, lijkt twitter wel hier! 😉


  23 april 2008 om 06:00
  mgvandenbroek

  Henk-Jan: Geweldig materiaal!


  23 april 2008 om 08:03
  loket

  check EJ even in bad!


  23 april 2008 om 08:23
  media

  Inderdaad briljante video van EJ!


  23 april 2008 om 09:26
  Arnoud

  Bloggersdinertje was gezellig, leuk om weer een paar oude gezichten te zien en nieuwe mensen te ontmoeten.


  23 april 2008 om 10:43
  chi666

  @Henk Jan, heb je het er nu om gedaan? Zoveel mogelijk ‘charmante’ foto’s van het bloggers diner online gezet 🙂

  @Marco: was mijn plezier dit te ‘organiseren’. Vond het geslaagd avondje en de volgende keer ga ik gewoon proberen bij Abrona in De Meern. Daar zitten enkel mensen met licht verstandige handicap in de bediening, de service is nergens beter en je helpt er nog een goed doel mee ook!


  23 april 2008 om 11:32
  Ronald van den Hoff

  @Bas: seats2meet.com sponsort graag!


  23 april 2008 om 18:21
  media

  Damn, nee, geen foto van mij dit keer 😉 Maar waar kan ik jou foto vinden?


  24 april 2008 om 06:34
  Daniëlle Schouten

  Haha, ik vroeg de fotograaf of het de volgende dag al op de site zou staan. Hij reageerde hierop nogal verbaasd. ’t Zou zeker een week gaan duren. Pleasure delayers daar bij Lumidee… Ze hebben trouwens niet eens m’n gegevens of visitekaartje gevraagd. Gemiste kans… (hoewel ik natuurlijk weinig met headsets heb…)


  24 april 2008 om 06:43
  Martijn

  Beste vrienden, Monique Sluyter stond op de stand van Lumidee Headset Company… de grootste headset distributeur van de BeNeLux.


  29 april 2008 om 05:03

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!