The Next Web 2008: Get Funding for your dream

The Next Web 2008: Get Funding for your dream

The Next WebVandaag zijn we zowel bij Emerce Insight Publishing als bij The Next Web. Als alles goed gaat dus diverse verslagen van beide events.

Korte aftrap met Adeo Ressi.

{title}

Everyone is waiting for you to show up. Vandaag de dag heb je het relatief makkelijk een business te starten. Veel is open source beschikbaar en er is een Global Labor Pool die je kunt inschakelen. Zelfs in Amerika met de huidige dollarkoers ;-)

Fundraising is a game. Know the rules! Begrijp de motivatie van de fundraiser. Zij willen een stuk controle hebben en risico’s zo ver mogelijke vermijden.

Tips van Adeo:

 • Zorg voor een hele goede advocaat
 • Zorg voor een goede pitch met de big vision en zeker de cijfers op een hoog niveau. The first pitch will suck the first thim. It’s ok. Fix it.
 • Bereid je voor met alle benodigd materiaal
 • VC hebben onderling contact. Als de ene VC je idee goed vind, zal hij je afkraken bij andere VC’s om de onderhandelingen te beinvloeden. Dus ga voor 30 pitches in 2 weken.
 • Focus on interested firms. Ignore the rest. Maybe betekent gewoon NEE. Er bestaat geen Maybe
 • Accepteer NIET het eerste voorstel van de VC. Mik op de 2e of 3e term sheet.
 • De advocaten werken eigenlijk voor de VC’s. Zij zien alleen de vette fee als de deal doorgaat. Lees alle papieren minitieus zorg dat je exact weet wat er staat!
 • Wees flexibel, maar weet ook wanneer je Nee moet zeggen

Deels open deuren, soms vooral in Amerika van toepassing, maar toch goed om je weer even scherp te zetten. Zeker gezien de startups die langs gaan komen.

Fotografie: Silvertje

Update

The Next Web heeft net de video van de presentatie online gezet.


Geplaatst in

DelenEr zijn 4 reacties op dit artikel

 • Nog een paar korte tips die welkom zijn bij het binnenhalen van VC's:

  * Spreek duidelijke taal. Investeerders hebben een hekel aan wollig taalgebruik en te veel details. Gebruik geen vaktermen en vage marketingbegrippen.

  * Mother-in-law test. Tijdens mijn studieperiode in Amerika, vertelde een professor mij over de mother-in-law test. Je bent geslaagd voor deze test als je aan een leek (bijvoorbeeld je schoonmoeder) in dertig seconden kunt vertellen wat je idee is en waarom het interessant is. Zorg dat je je idee snel en duidelijk uit kunt leggen.

  * Show, don't tell. Stimuleer het voorstellingsvermogen van de ander. Visualiseer je idee of laat een demo van je product zien.

  * Regel je octrooien.

  * Vertel wat je product de ander oplevert.

  * Geef aan wat je verwacht.

  * Wees eerlijk.

  * Enthousiasme.

  Bron: Datingfacts: Investeerders binnenslepen

  geplaatst op
 • @Eric: Thanks goede tips. Die mother in law test, gebruik ik zelf ook herhaaldelijk en legt de lat precies op de juiste hoogte.

  geplaatst op
 • Komt de presentatie van Adeo Ressi ook online?

  geplaatst op
 • @Marco: presentatie is vanochtend live gezet en heb ik toegevoegd

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.