The Next Web 2008: Get Funding for your dream

3 april 2008, 06:25

The Next WebVandaag zijn we zowel bij Emerce Insight Publishing als bij The Next Web. Als alles goed gaat dus diverse verslagen van beide events.

Korte aftrap met Adeo Ressi.

{title}

Everyone is waiting for you to show up. Vandaag de dag heb je het relatief makkelijk een business te starten. Veel is open source beschikbaar en er is een Global Labor Pool die je kunt inschakelen. Zelfs in Amerika met de huidige dollarkoers 😉

Fundraising is a game. Know the rules! Begrijp de motivatie van de fundraiser. Zij willen een stuk controle hebben en risico’s zo ver mogelijke vermijden.

Tips van Adeo:

 • Zorg voor een hele goede advocaat
 • Zorg voor een goede pitch met de big vision en zeker de cijfers op een hoog niveau. The first pitch will suck the first thim. It’s ok. Fix it.
 • Bereid je voor met alle benodigd materiaal
 • VC hebben onderling contact. Als de ene VC je idee goed vind, zal hij je afkraken bij andere VC’s om de onderhandelingen te beinvloeden. Dus ga voor 30 pitches in 2 weken.
 • Focus on interested firms. Ignore the rest. Maybe betekent gewoon NEE. Er bestaat geen Maybe
 • Accepteer NIET het eerste voorstel van de VC. Mik op de 2e of 3e term sheet.
 • De advocaten werken eigenlijk voor de VC’s. Zij zien alleen de vette fee als de deal doorgaat. Lees alle papieren minitieus zorg dat je exact weet wat er staat!
 • Wees flexibel, maar weet ook wanneer je Nee moet zeggen

Deels open deuren, soms vooral in Amerika van toepassing, maar toch goed om je weer even scherp te zetten. Zeker gezien de startups die langs gaan komen.

Fotografie: Silvertje

Update

The Next Web heeft net de video van de presentatie online gezet.

Erik van Roekel
Product Owner Chatbot bij ING

Marketingprofessional met ruime ervaring in diverse internetprojecten in de financiële dienstverlening. Passie voor social media en internet in het algemeen. Stond aan de wieg van het ING Webcare Team in 2009 en gaf er 1,5 jaar leiding aan. Was daarna één van de drivers van de social media strategie voor ING Nederland in 2012 resulterend in een nummer 1 notering in de Social Media Monitor van Social Embassy. Werkzaam geweest bij Corporate Communications van ING Groep en van daaruit betrokken bij social media op internationaal niveau. Momenteel Product owner chatbot bij ING. Blogt op persoonlijke titel bij Marketingfacts en van 2004-2014 ook op de achtergrond actief geweest voor Marketingfacts o.a. bij de techniek en de redactie.

Categorie
Tags

3 Reacties

  evroekel

  @Eric: Thanks goede tips. Die mother in law test, gebruik ik zelf ook herhaaldelijk en legt de lat precies op de juiste hoogte.


  3 april 2008 om 08:44
  media

  Komt de presentatie van Adeo Ressi ook online?


  3 april 2008 om 09:07
  evroekel

  @Marco: presentatie is vanochtend live gezet en heb ik toegevoegd


  22 mei 2008 om 10:27

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!