YouTube Insight geeft meer inzicht in bereik

YouTube Insight geeft meer inzicht in bereik

YouTube geeft met de lancering van YouTube Insight geregistreerde gebruikers, partners en adverteerders meer inzicht in het bereik van de online video’s die ze hebben geplaatst. Zo krijgen gebruikers meer inzicht in het aantal views per tijdsperiode en per regio. Aardig is dat je met Insight bijvoorbeeld het kritische omslagpunt in viral marketingcampagnes kunt bepalen. Voorlopig kun je de nieuwe statistieken vinden bij ‘About this Video’ onder My account > Videos, Favorites, Playlists > Manage my Videos.

Ter illustratie een voorbeeld van een videofragment van Javier Guzman over marketing dat ik zelf in januari 2007 plaatste op YouTube. De video is inmiddels bijna 150,000 keer bekeken:

De video:

De statistieken:

{title}

DelenEr zijn 6 reacties op dit artikel

 • Inderdaad een leuke en welkome tool. Goed om inzichtelijk te hebben wat, over de tijd heen, de views per geografisch gebied zijn.

  Dit legt de basis en zet de deur open voor verdere analyse van (video)statistieken. Het is een kwestie van tijd totdat Google Analytics aan YouTube (en Google Video?) wordt geknoopt.

  geplaatst op
 • Interessant! Leuke video, ook ;-).

  geplaatst op
 • @Eduard: wanneer zal Google beginnen met eyetracking door gebruik te maken van al die ingebouwde webcams? ;-)

  @Matthijs: absoluut één van de toppers onder de marketingvideo's!

  geplaatst op
 • Leuke start, maar mag toch hopen dat ze nog wat gaan toevoegen hieraan. Zelf ben ik bijvoorbeeld erg geïnteresseerd in hoe vaak een bepaalde video ge-embed is en op welke sites. Mooiste zou zijn als je ook nog een gewicht kan hangen aan een bepaald domein.

  geplaatst op
 • Inderdaad een handige tool zeker wanneer ze modules als Joery stelt blijven ontwikkelen.

  Waar ligt de toevoeging straks nog van partijen als Nedstat als Google functies als Insight en Analytics blijft ontwikkelen??

  geplaatst op
 • Grappig, alleen zijn die stats nog steeds niet erg betrouwbaar zolang youtube filmpjes op eenvoudige wijze zijn te hotlinken..

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.