Blogosphere gaat los op film Geert Wilders

Blogosphere gaat los op film Geert Wilders

Even na 19 uur vanavond is de film van Geert Wilders online gezet. Geert Wilders heeft de film ondergebracht bij LiveLeak.com. Het betreft dus geen 1 april grap.

Voordat je de film te zien krijgt, moet je eerst aangeven dat je 18 jaar of ouder bent.  De film wordt gestreamd aangeboden en aan de hoeveelheid buffering te zien, zijn er erg veel mensen momenteel tegelijkertijd aan het kijken. Een paar minuten na livegang van de film FITNA is pvv.nl alweer offline. Ook de site LiveLeak.com heeft het moeilijk. Het betreft overigens een beta site. Eerder brachten zij ook de executie van Saddam Hussein.

De timing lijkt knap gekozen te zijn door Wilders: alle nieuwsredacties van belangrijke actualiteitsprogramma’s hadden hun programmering al rond. Het eerste programma dat grote inhoudelijke aandacht aan de film kan schenken is het NOS 8 uur Journaal. Redacties maken momenteel ongetwijfeld overuren.

Erg boeiend om te zien hoeveel media er momenteel aandacht aan de film geven nu deze online is. Technorati laat een mooi overzicht zien.

Update 28 maart 22.00 uur: LiveLeak.com heeft de film verwijderd.


Geplaatst in

DelenEr zijn 44 reacties op dit artikel

 • Gezien de link nergens toe leidt, lijkt me dat de film/url inmiddels alweer offline is gehaald?

  geplaatst op
 • Hier doet de link wel, video is alleen op moment niet vooruit te branden. Na een uurtje al meer dan 700.000 keer bekeken!

  geplaatst op
 • Jongens van Uptrends.com (van bereikbaarheidsmetingen) zijn er snel bij met hun persbericht. Krijg een paar minuten geleden het bericht binnen dat de website pvv.nl van Geert Wilders direct onbereikbaar is sinds het uitbrengen van Fitna the Movie. De storing van de website van Geert Wilders pvv.nl begon om 19.18 uur. Na 5 minuten was de website weer bereikbaar voor 5 minuten om daarna weer niet bereikbaar te zijn.

  geplaatst op
 • Misschien moeten ze ook liveleak.com even meten ;-)

  geplaatst op
 • @Mark: ik denk dat ze het persbericht al geruime tijd klaar hadden staan; het is zo algemeen opgesteld dat men alleen nog maar op de knop hoefde te drukken (bij wijze van spreken). Ze wisten natuurlijk niet dat de film op Liveleak.com zou worden geplaatst!

  De blogosfeer lijkt inderdaad te knallen nu:

  geplaatst op
 • Teller gaat nu ook hard, inmiddels is de Nederlandse versie meer dan 1,2 miljoen keer bekeken. Niet vreemd als je je realiseert dat sites als nu.nl, geenstijl.nl en Telegraaf.nl (geen link) melding maken van de film.

  geplaatst op
 • Ik heb hem al helemaal gezien. Had op een trage computer bij een vriend van me perfect beeld. Dat was rond 19.15. Toen was ie nog snel...

  Ik vind het apart dat Wilders er zo lang over heeft gedaan. Of zou het opzet zijn... Duh. Uit de losse pols: Ik had eerlijk gezegd verwacht dat het allemaal erger en harder zou zijn. In principe heeft Wilders ongehoord selectief geciteerd uit de Koran. Tussendoor maakt hij Mohammed met de cartoon nog even belachelijk. Maar ook dat beeld (hoe beledigend sommigen van ons dat zullen vinden) kent ook al iedereen. En de beelden van aanslagen en executies zijn schokkend, jawel. Ik ben heel benieuwd naar de reactie van de rest van de wereld...

  geplaatst op
 • Nu op NL2

  geplaatst op
 • De Engelse versie is ook al weer de 400.000 gepasseerd.

  geplaatst op
 • @Matthijs - misschien duurde het wel zo lang omdat er een beetje te heftig werd gereageerd, en heeft 'ie in de tussentijd flink lopen snoeien...

  Los daarvan - 100% voorspelbaar. Moslim-extremisten gaan de fout in, dus de islam moet dood.

  Briljant stukje redeneren, Geert - gelukkig voor jou dachten ze destijds niet zo over christenen, anders waren wij hier met zijn allen nu niet geweest.

  geplaatst op
 • Je kunt ook de torrent van Fitna pakken. Die gaat wat sneller.

  geplaatst op
 • @Bart: of het avi-bestand via Rapidshare.

  geplaatst op
 • Wat van groter belang is dan de inhoud van deze film, is hoe de media omgaat met 'mogelijke' kleine relletjes. Gaan ze het opblazen voor de kijkcijfers en daarmee olie op het vuur gooien of houden ze het klein en beperkt? Liveleak heeft er overigens grote moeite mee...

  geplaatst op
 • Aan de statistieken te zien wordt dit misschien wel de meest succesvolle viral ooit. ;)

  geplaatst op
 • @Marco: die avi doet het bij mij goed. Staat dat ding al op YouTube?
  @Bart: je hebt helemaal gelijk. Ik ben benieuwd naar de terughoudendheid van de media. Dus vooral naar de voorpagina van De Telegraaf van morgenochtend.
  @Peter: Dat denk ik ook. Vooral die telefoongids: dat schijnt later aangepast te zijn... Verder ben ik het met je eens dat het voorspelbaar is. Clichématig ook.

  geplaatst op
 • @Matthijs: bij mij inmiddels ook; heb hier nieuwe laptop, moest nog even wat codecs installeren ;-)

  @Bart, Matthijs: voorpagina van Telegraaf kun je volgens mij al wel voorspellen aan de hand van telegraaf.nl!

  geplaatst op
 • @Marco. Daar heb je gelijk in. Hij heeft zich aan de feiten gehouden. Fijn, Geert. Dank daarvoor. Mooi ook, dat je ons zo'n uitgebalanceerde film voor hebt geschoteld.

  geplaatst op
 • Ik ben vooral benieuwd naar de reactie van Balkenende.

  geplaatst op
 • een mirror:

  http://forum.headliner.nl/topic-5217/

  geplaatst op
 • Nog geen nieuws op CNN, wel op Al Jazeera waar feitelijk wordt weergegeven dat de film online staat. Geen waardeoordeel (nog).

  geplaatst op
 • Wel inmiddels gemeld door de BBC: http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/7317506.stm

  geplaatst op
 • Weet iemand wie de maker van de film is? De slechts 15 minuten film betaat uit achter elkaar geplakte Youtubefilmpjes, maar Geert meldt op zijn website dat hij door het maken van de film hard geld nodig heeft. Ben benieuwd wie er een smak geld voor het knip en plakwerk ontvangen heeft. Knap werk!

  geplaatst op
 • @Michel: 'Scarlet Pimpernel' (volgens de aftiteling), maar wie of wat dat is!?

  geplaatst op
 • Fitna heeft zelfs al een vermelding in de IMDB: http://www.imdb.com/title/tt1198399/

  geplaatst op
 • Zie ook serph.com/fitna om de hype te volgen.

  geplaatst op
 • het is nog veel mooier, de film kun je binnen no-time downloaden met bittorrent.

  hij staat er al op in het EN en NL en is reeds 800 maal gedownload van The Pirate Bay.

  lang leve FLV bestanden en download addons, was hem zelf ook al aan het binnenhalen, maar bittorent bleek sneller.

  geplaatst op
 • link op The Pirate Bay

  Had em zelf in 2 min binnen.

  geplaatst op
 • Voor degenen die nog zoeken naar een download versie; heb 'm via limewire en ff online gezet:

  http://www.overgoor.nl/defilm.avi.

  geplaatst op
 • Aha, daar is Wilders tweepuntnulletje'. Jesus wat een storm in een borrelglas zeg.

  geplaatst op
 • een hoop poeha vooraf en dan wat journaalfilmpjes achter elkaar
  zo veel hoeft dat niet te kosten, maar hij zoekt er wel geld voor?
  Het is achteraf praten maar Iedereen met pinnacle studio kan zo iets maken.
  Het is niets meer dan partijpropaganda voor de PVV, meer blijkt het niet te zijn

  geplaatst op
 • Ben overigens benieuwd hoe de heer Wilders met de auteursrechten is omgegaan en of de rechthebbenden van het filmmateriaal wel toestemming hebben gegeven.

  Dit laatste in het algemeen en specifieker over het gebruiksdoel doel van het filmmateriaal. Als er al contact is geweest met de rechthebbenden, is het gebruiksdoel vooraf duidelijk gemaakt aan hen?

  Lijkt me best belangrijk: Baby foto's wil je toch ook enkel zien in baby-shampoo-reclame?

  geplaatst op
 • Zojuist op telegraaf.nl:
  Cartoonist: Wilders pleegt diefstal

  Zal blijkbaar wel een of meerdere staartjes krijgen...

  geplaatst op
 • Het is maar te hopen dat hij de rechten van de andere fragmenten netjes heeft afgekocht. Anders wordt het een mooie casestudie voor Christiaan Alberdingk Thijm.

  Na 13 uur is dit inmiddels de score: De Nederlandse versie is ruim 2,7 miljoen maal vertoond op LiveLeak.com en de Engelse versie 2,5 miljoen maal. Ik denk dat er weinig filmpjes populairder staan. Misschien komt hij wel op 1 binnen in de Viral Friday top 10... ;-)

  Op youtube staat hij nog niet bij de best bekeken filmpjes van de maand. De moppersmurf staat daar op nummer 1 met 600.000 hits. Ook niet slecht trouwens! En hij is ook leuker dan fitna ;-)

  geplaatst op
 • Inderdaad storm in een glas water:

  Film Fitna maakt weinig los (BN/De Stem)
  Rustige nacht na het verschijnen van Fitna (Elsevier)
  Moslims kennen beelden al (Volkskrant)
  Zeeuwse moslims lachen zich blauw (PZC)
  Film stelt niets voor, maar leert wel iets (AD)
  Buitenland neutraal over opwinding (Telegraaf)
  Geen reacties bij Nederlandse ambassades (De Pers)

  En als Balkenende cs nu eens gewoon niet zoveel ophef hadden gemaakt was er volgens mij niets aan de hand geweest. Maar nee, ze lopen nog te zeuren:

  Kabinet betreurt anti-islamfilm Wilders (FD)

  geplaatst op
 • @Marco: Het kabinet had die film niet gezien van tevoren. Dit is achteraf. Als de pleuris was uitgebroken, en er geen waarschuwing was geweest, had ze het verwijt gekregen de situatie onderschat te hebben.

  geplaatst op
 • Marco ik herhaal: "De voorman van de PVV is wel zéér bedreven in het prikkelen van het publieke voorstellingsvermogen meer nog dan uitvoering te geven aan de exercitie zelf".

  geplaatst op
 • Best vervelend als je bovenaan in Google staat op zoekwoorden 'wilders film'.

  geplaatst op
 • Het is ongelooflijk wat een impact het verschijnen van deze film heeft gehad op het Nederlandse Internet. Op mijn weblog heb ik een aantal statistieken verzameld van o.a. Geenstijl.nl en Wikipedia:
  http://www.lunchpauze.com/2008/03/fitna-movie-de-impact.html

  We hebben er weer een mooi stukje Internetgeschiedenis bij :)

  geplaatst op
 • 24 uur na het publiceren van de film is hij in de Nederlandse versie ruim 4 miljoen maal vertoond. De Engelse versie is 3,3 miljoen maal vertoond.

  Op liveleak.com staat ook te lezen dat de site ook benaderd wordt door hackers:
  Due to high traffic and DDOS attacks the site may be unusually slow. We're working on resolving these issues...thanks for your patience.

  Ook pvv.nl blijft populair. Op dse site staat momenteel te lezen: We hebben 3372 gasten online. En dat om 1920 uur op vrijdagavond.....

  geplaatst op
 • Mensen.... wees snel met downloaden; wegens "druk" ga ik hem snel verwijderen......

  Fitna The Movie; gecodeerd naar DivX & Mp3; rechtstreeks te downloaden !

  http://rapidshare.com/files/102896931/Fitna_The_Movie.AVI

  geplaatst op
 • Update: LiveLeak heeft de film verwijderd binnen 28 uur na het verschijnen.

  De link die eerst naar de film leidde, komt nu uit bij een verklaring waarom de film verwijderd is.

  Op pvv.nl staat nu te lezen: U kunt de film van Geert Wilders bekijken via:
  http://www.fok.nl/mirror/fitna.html
  http://video.google.com/videoplay?docid=3369102968312745410 (ze laten geen statistieken zien)

  geplaatst op
 • hier is de avi file te downloaden.

  http://www.sendspace.com/file/58xrli

  Groeten

  geplaatst op
 • Geert Wilders moet met iets beters komen!!! Een soort matige diavoorstelling kan een kind van 5 ook inelkaar zetten!!! Geert Wilders moet maar eens in boeken duiken om erachter te komen wat de islam echt betekent! Hij moet een onderscheid maken tussen islam en terror! Moslims zijn geen terroristen. Dat er een hoop gekke debielen zijn die helemaal ontspoort zijn en denken dat het doden in de islam staat wilt niet zeggen dat alle moslims zo zijn! In de koran staat dat god de mens hier op aarde heeft geschapen en het ook ZELF neemt. Geen een individu heeft de recht om een leven van iemand af te pakken!
  Conclusie... Zie ook de mooie kant van de Islam...

  geplaatst op
 • Bijna 9 maanden later en Fitna is nog steeds in het nieuws....
  http://www.nu.nl/algemeen/1886262/europarlement-verbiedt-vertoning-fitna.html

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.