Nederlanders vinden home entertainment apparatuur te ingewikkeld

26 maart 2008, 04:31

Nederlanders vinden home entertainment apparatuur te ingewikkeldNederlandse huishoudens hebben in totaal voor zo’n 8 miljard euro geinvesteerd in home entertainment technology zoals televisies, versterkers, speakers, DVD spelers, digitale recorders en satellietontvangers. Maar liefst 85 procent van alle huishoudens beschikt over drie- of meer afstandsbedieningen en in 41 procent loopt dat op tot vijf- of meer afstandsbedieningen. Toch hebben de meeste Nederlanders geen idee hoe deze te bedienen. In 29 procent van alle Nederlandse huishoudens weet slechts één persoon hoe al deze apparatuur werkt. Althans, dat blijkt uit Europees onderzoek uitgevoerd door Lightspeed Research in opdracht van Logitech.

Het onderzoek dat werd uitgevoerd onder 2500 respondenten in Europa (waarvan 500 Nederlanders), toont vooral aan hoe complex de bediening van moderne apparatuur is en hoe mensen worstelen met technologie. De oplossing waar 16 procent van alle Nederlandse huishoudens op terugvalt, is allesbehalve technisch: een technisch onderlegd persoon laat geschreven instructies achter voor de andere personen in het huis. Logitech grijpt de onderzoeksresultaten aan om pre-programmeerbare afstandsbedieningen onder de aandacht te brengen. Steeds meer mensen kiezen voor een universele afstandsbediening om definitief verlost te zijn van het ‘gedoe’ met meerdere losse afstandsbedieningen.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!