Nieuwe indeling LinkedIn inclusief ’twitter’

28 februari 2008, 08:58

Vandaag is de nieuwe layout van LinkedIn definitief gelanceerd voor alle gebruikers (eerder al in bèta beschikbaar). De belangrijkste aanpassingen:

 1. Nieuwe navigatiestructuur
  De structuur met tabs is helemaal weg en is vervangen door drop-down menu’s bovenin. Dat menu bevat alleen de belangrijkste functies. Alle ‘persoonlijke’ informatie staat nu vast in beeld aan de linkerkant. Alle functies om je netwerk goed te benutten zitten daarin, zoals profielen, contacten en groepen.
 2. Profiel preview met statusmelding
  Meteen onder de verticale balk aan de linkerkant is een preview van je eigen profiel te zien. Een nieuwe functie is de ‘What are you working on?’. Vergelijkbaar met de wie/wat/waar op Hyves en met dezelfde gedachte als Twitter.
 3. Aanpasbaar widget panel
  Je kunt nu zelf modulen toevoegen aan je homepage. Nu nog zeer beperkt, maar het aantal zal uitgebreid worden in de toekomst. Op dit moment kun je de ‘People search’, ‘Job search’ en ‘Answers’ widgets toevoegen.

Het aantal nieuwe functies valt dus best mee. Het gaat meer om de vernieuwde indeling, die wat mij betreft een stuk prettiger werkt! Op TechCrunch vinden ze de nieuwe layout wel érg op Facebook lijken.

Elliot Shmukler, productmanager LinkedIn, demonstreert de nieuwe functies in onderstaande video:

Robert de Boer
eigenaar bij Lead Today

Robert de Boer is oprichter van Lead Today (voorheen New Kitd), een bureau voor online leadgeneratie. Lead Today heeft één doel: leads genereren op uw website. Veel mensen bezoeken en verlaten een website zonder er iets te doen of achter te laten. Lead Today pakt dit probleem aan. Een mix van techniek, vormgeving, content en redactie verandert anonieme websitebezoekers in gekwalificeerde leads. Met onze modulaire aanpak kunt u leadgeneratie stap voor stap integreren in uw bestaande website of een compleet nieuwe website bouwen. Robert de Boer studeerde Bedrijfskundige Informatica en vulde deze opleiding aan met de Post HBO CRM opleiding (Beeckestijn Business School). Eerder werkte hij voor bureau's als Lectric, E-Village en Branddoctors. In 2006 werd hij onderscheiden met de DeMeter Award 2006, een vakprijs voor 'aanstormend marketingtalent'. Hij is tevens bestuurslid bij DeMeter, met innovatie als portefeuille, en was een van de initiefnemers van Resultblog, hét weblog over direct-marketing.

Categorie
Tags

9 Reacties

  Raimo

  Even wennen maar goeie stap denk ik.

  Jammer alleen dat de “what are you working on?” knop niet werkt in firefox(bij mij).

  Is de convert naar pdf knop ook niet nieuw?


  28 februari 2008 om 09:43
  Robert de Boer

  @Raimo: Bij mij werkt de knop ‘What are you working on’ linksonderin wél en de knop in het profiel niet in FireFox. Vaag! Bedoel je de PDF-knop bij een profiel? Die zat er in de vorige versie ook in, heb ik al meerdere malen gebruik van gemaakt!


  28 februari 2008 om 09:47
  Rogier

  Jammer dat de link niet werkt inderdaad. De layout ziet er heel goed uit, gebruiksvriendelijker ook naar mijn idee.

  Hoop dat ‘What are you working on?’ ook gewoon in verbinding gezet kan worden met Twitter, net zoals op facebook


  28 februari 2008 om 10:28
  Maarten Muller

  De knop werkt wel,.. kunt keuze maken en dan moet je typen,..

  Werkt bij mij althans wel. Ook in firefox.

  Persoonlijk geef ik de voorkeur aan tabs ipv drop down menus;

  Verder ziet het er goed en strak uit uit!


  28 februari 2008 om 12:34
  ssmeding

  Ik geef ook de voorkeur aan tabs, maar kan me de keuze hier goed voorstellen omdat in de schermen zelf ook vaak tabs zitten. In zo’n geval is het goed om een duidelijk onderscheid te maken in de manier waarop navigaties op verschillende niveaus zijn opgebouwd.


  28 februari 2008 om 12:57
  Bart Maas

  Ik vind ’t verplichte nieuws heel erg irritant, temeer dat LinkedIn denkt dat ik werk bij een Amerikaans bedrijf met dezelfde naam. Ik krijg ’t niet weg.


  28 februari 2008 om 14:26
  Koen Roumen

  “Hoop dat ‘What are you working on?’ ook gewoon in verbinding gezet kan worden met Twitter, net zoals op facebook”

  Zeg dat wel. Als je wilt laten weten wat ej doet, moet je Linkedin, Twitter, Hyves, Facebook, je weblog en -zo vergeet ik er vast nog wel een paar- aanpassen. Jammer dat niet 1 van deze sites écht aan het doorbreken is. Als Twitter hierin echt groot zou worden, mogen wat mij betreft de wie wat waartjes op alle online communities vervangen worden door een Twitter plugin.


  28 februari 2008 om 14:33
  media

  En vergeet ook niet de nieuwe mobiele versie van LinkedIn!


  28 februari 2008 om 18:08
  Raymond van der Kaaij

  hmmm….die nieuwe layout werkt bij mij nog niet hoor. Is het al volledig doorgevoerd of gaat het stapsgewijs?


  1 maart 2009 om 10:57

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!