De wereld en de voorkeuren voor social networks

21 februari 2008, 07:51

De wereld en de voorkeuren voor social networks

Een mooi overzicht van het gebruik van social networks stond een maand geleden in dit artikel in Le Monde ‘Réseaux sociaux: des audiences différentes selon les continents’ (tip kwam van de meest trouwe Le Monde-lezer: Paul van Veenendaal). Aardig om te zien hoe er, wereldwijd, drastische verschillen optreden in de voorkeuren. Heel India is dol op Orkut, Brazilië ook. Maar als we bovenstaande grafische weergave moeten geloven loopt de rest van de wereld niet warm voor dit social network.

De Amerikanen zijn het meest dol op MySpace, Facebook is een goede tweede. De Fransen spendereren, nationalistisch als ze zijn, de meeste tijd aan Skyblog (grotendeels Franstalig, lees ook: ‘Voor Franse blogger is weblog een café’), de Russen aan CyWorld. Voor wat het waard is, allemaal.

Er zijn meer pogingen gedaan waarin men (grafisch) verzocht een wereldkaart van het gebruik van social networks te maken. Kijk maar eens hier op Valleywag (’The World Map of Social Networks’).

Van april 2007 tot juni 2011 was ik freelance editor/ communitymanager / hoofdredacteur bij Marketingfacts. Tussendoor werkte ik bij Insites Consulting, IDG Nederland, Saatchi&Saatchi;/Leo Burnett (voor Samsung) en voor onderzoeksbureau WUA. Vanaf 1 november 2021 vorm ik samen met Luuk Ros de hoofdredactie van Marketingfacts.

Categorie
Tags

6 Reacties

  Rick

  Cyworld ziet er anders niet echt Russsich uit 🙂


  21 februari 2008 om 11:18
  carl.lens

  Cyworld is Koreaans, 22 miljoen (+-50%) Koreanen zitten op dat netwerk.


  22 februari 2008 om 10:03
  media

  @Carl: is dat een actueel cijfer dat je hebt? wat is je bron? Ben al een tijdje aan het kijken hoe de Aziatische blogs en social networks zich ontwikkelen.


  22 februari 2008 om 10:06
  Amiek

  Ik zal niet ontkennen dat de Fransen nationalistisch zijn, integendeel, maar in dit geval kunnen wij Nederlanders er ook wat van met Hyves.


  22 februari 2008 om 10:17
  Wessel Vasen

  Cool zo een kaart. En blijkbaar is er in China nog helemaal niks op het gebied van social network sites? Is dit nog te ‘link’? En indien correct, ligt hier niet een enorme kans?


  23 februari 2008 om 10:16
  media

  @Wessel: in China gebeurt juist heel veel op gebied van social media (kijk alleen al eens naar Toodou, de tegenhanger van YouTube). Heb geen idee waarom sommige landen in de kaart wel en niet zijn ingekleurd (meegenomen in onderzoek?) en wat de kleur nu precies inhoudt (marktleider?). Eind maart gaan we naar China; kom zeker nog terug op gebruik van social networks in China!


  23 februari 2008 om 10:21

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!