Nieuwssites bepalen opinie

Nieuwssites bepalen opinie

Matthijs van den Broek verwees afgelopen weekend al naar het rapport ‘Breedband en de gebruiker 2007’. Vandaag heeft het ANP blijkbaar een persbericht uitgestuurd en lezen we op diverse sites dat nieuwssites de opinie bepalen.

Uit onderzoek onder 1.500 internetgebruikers blijkt namelijk dat de meerderheid (71 procent) vindt dat nieuwssites een belangrijke informatiebron vormen. Ze gebruiken die om tot een mening te komen of een standpunt te bepalen over zaken als politiek en economie. Nieuwssites zitten in de top vijf van de meest bezochte informatieve websites. Meer dan twee derde (69 procent) van de gebruikers geeft aan dat zij websites als nu.nl en sites van papieren kranten gebruiken voor online nieuws. De internetters bekijken dan vooral landelijk nieuws; voor regionaal en lokaal nieuws is doorgaans minder animo.


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

  • Op zich niets nieuws onder de zon: uit de Dagblad Monitor komen al een paar jaar vergelijkbare cijfers ;-)

    Volgens mij is het eerste stof ondertussen wel weer neergedwarreld in krantenland. Uiteindelijk wordt de situatie wat betreft gebruikersaantallen en business modellen waarschijnlijk wel weer wat stabieler.

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.