Nielsen: Advertentiebestedingen groeien met 2,5 procent

Nielsen: Advertentiebestedingen groeien met 2,5 procent

Uit het meest recente onderzoek van Nielsen (Global AdView, meer dan 80 landen wereldwijd, ik vind online alleen nog oude versies van het onderzoek) bleek vorige week dat de advertentiebestedingen in de periode van januari tot oktober 2007 zijn gestegen met 2,5 procent.

De groei wordt vooral aangejaagd door ‘Asia Pacific countries’ (Australië, China, Hong Kong, India, Indonesië, Maleisië, Nieuw Zeeland, Filippijnen, Singapore en Thailand). Met 12,3 procent groei doen deze landen het een stuk beter dan de VS, waar de trend al jaren negatief is (dit jaar een daling van 4,1 procent).

Uit het onderzoeksrapport: ‘All major media types are closing the first 3 quarters of the year positively. Radio, on the other hand, is still suffering.’ De advertentiebestedingen op tv laten een groei zien van 2,7 procent. Tijdschriften doen het goed met een stijging in bestedingen van 9,3 procent. Maar ook de advertentiebestedingen aan kranten stegen: 3 procent. Bij radio dalen de bestedingen sterk met 13,9 procent. Over online lees ik niets.


DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.