Adfactor koopt Blogads.nl

Adfactor koopt Blogads.nl

Al in december 2004 registreerde ik de domeinnaam blogads.nl. Je weet maar nooit riep ik destijds. Toen na ruim 1,5 jaar er in Nederland nog steeds geen partij was dat zich specifiek richtte op het adverteren op en via weblogs, heb ik besloten het zelf te gaan doen. Al snel vond ik in Jeroen Bertrams van Hyped.nl een ideale partner om het concept verder uit te werken. Zeker toen collegabloggers als Polle de Maagt en Erno Hannink het team kwamen versterken hebben we met vallen en opstaan geleerd dat blogvertising een succesvol instrument kan zijn voor o.a. produktlanceringen.

Aangezien zowel Jeroen als ik voor een nieuwe uitdagingen staan (waarover later deze maand meer), hebben we eind vorig jaar besloten om Blogads.nl te verkopen. En ik ben erg blij dat we een overeenstemming hebben bereikt met Adfactor dat met de overname haar positie als grootste intermediair tussen adverteerders en weblogs in Nederland verstevigt. Adfactor verkoopt al online reclameruimte op grote weblogs, communities generieke websites, waaronder Autoblog.nl, Retecool.com en Jaggle. Het bedrijf startte in 2005 en heeft telt inmiddels 7 medewerkers. Adfactor zal de diensten van Blogads.nl toevoegen aan haar al bestaande diensten. In het afgelopen jaar heeft Blogads campagnes verzorgd voor o.a. Vodafone, Randstad, Sanoma, MediaPlaza, en Procter & Gamble.

Phileas en Friso, zoals gezegd ben ik erg blij dat Adfactor de aktiviteiten van Blogads.nl gaat voortzetten. Ik wens jullie er heel veel plezier en succes mee!


DelenEr zijn 17 reacties op dit artikel

 • Gefeliciteerd met de verkoop van BlogAds! :)
  Nu zijn we natuurlijk gelijk benieuwd naar jullie nieuwe uitdaging. Leuke teaser.

  geplaatst op
 • Way2Go heren!

  geplaatst op
 • Gefeliciteerd met de verkoop Marco :) Ik ben benieuwd wat voor nieuws je in petto heb.

  Groetjes vanuit een 'sneeuwige' Istanbul.

  geplaatst op
 • Gefeliciteerd, zeer benieuwd naar marco 2.0. Heb trouwens gelijk maar microblogads.nl geregistreerd, eens kijken of ik dat over 4 jaar ook aan Adfactor kan slijten. :-)

  geplaatst op
 • A-ah, vandaar dat de blogads site gisteren al redirecte naar adfactor.nl

  geplaatst op
 • Tjee....... wat is dat voor verkoopgolf onder die (ex)IAB-voorzitters...... anyway, gefeliciteerd Marco!

  geplaatst op
 • Goed gedaan, Marco. Nu ben ik uiteraard benieuwd naar je nieuwe uitdaging. Toch niet China-gerelateerd neem ik aan?

  geplaatst op
 • Proficiat Marco, Polle en Erno! Ben ook erg benieuwd naar de nieuwe uitdaging? Maar kan me voorstellen dat als bestuurslid van de VPRO, oprichter van Blogads, bloggen voor Marketingfacts & Upstream, voorzitter van IAB Nederland, voorzitter van de Raad van Advies voor Generation Next, freelance adviseur middels Upstream, vice-oppertwiterraar, jurylid van het Search Engine Marketing Congres en NIMA Marketing Jaarprijs, leraar aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen en een gezin (ben ik nog iets vergeten ...) er voor zorgt dat je op een gegeven moment keuzes moet maken ;-)

  geplaatst op
 • Inderdaad, gefeliciteerd!

  geplaatst op
 • @Marc:
  Volgens mij moest Marco nog een nieuw pand kopen vanwege zijn groeiende boekencollectie ;-)

  geplaatst op
 • Gefeliciteerd!
  En wat heb je er voor gekregen?

  ;-)

  geplaatst op
 • Marco en Jeroen, proficiat!
  Ik ben ook wel benieuwd naar cijfers (omzet/winst en overnamebedrag)!

  (NB: Ik krijg in IE javascript errors en als ik wil reageren kom ik op 404 error)

  geplaatst op
 • Felici Marco, Jeroen, maar ook Phileas en Friso. Een prachti combinatie lijkt me zo. Als ik het goed begrijp verdwijnt de naam blogads nu dus van de wereld?

  geplaatst op
 • In eerste instantie blijven deze activiteiten onder de naam Adfactor vallen, maar de merk-domein-handelsnaam gaan we in de nabije toekomst wellicht weer actief gebruiken, wie weet :-D

  geplaatst op
 • Aanvullend; Marco dank je voor de succeswensen en het leuke stukje!

  geplaatst op
 • Gefelicteerd! Is het overnamebedrag op te vragen bij de KvK? ;)

  geplaatst op
 • Phil, Friso & Adfoactor,
  Gefeliciteerd en heel veel succes.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.