Aantal mobiele gebruikers Facebook stijgt met 50 procent

13 februari 2008, 22:35

{title}Het aantal mobiele gebruikers op Facebook is de afgelopen drie maanden gestegen met 50 procent tot 6 miljoen per maand. Het gebruik van de mobiele site van het sociale netwerk groeit daarmee sneller dan dat van de ‘vaste’ site. Dat schrijft Erwin Boogert op Emerce. Boogert baseert zich op uitlatingen van Jed Stremel, de baas van de afdeling mobiel bij Facebook.

Stremel zei dat gisteren op het World Mobile Congress 2008, deze week in Barcelona. De zes miljoen mobiele gebruikers genereren samen zo’n half miljard pageviews. Stremel: ‘Het merendeel van onze gebruikers zit ondertussen buiten onze kernmarkt, 60 procent. Om de buitenlandse groei te faciliteren, lanceerden we een vertaalmodule. Wie onze site naar zijn eigen taal wil vertalen, kan dat doen,’ citeert Boogert Jed Stremel op Emerce.

Maar Stremel had nog meer interessante informatie in petto. Facebook heeft een selfservice-sectie op de site gelanceerd waarop mobiele operators zelf de koppeling tussen netwerken kunnen leggen. De focus? Operators geld laten verdienen. Stremel: ‘Nog niet met advertenties, maar gewoon met wat ze nu geld oplevert: het verkopen van data-abonnementen.’ Vodafone gaat die directe koppeling als eerste operator maken. Maar er volgen waarschijnlijk meer operators in de toekomst. Welke wilde Stremel gisteren niet zeggen.

Van april 2007 tot juni 2011 was ik freelance editor/ communitymanager / hoofdredacteur bij Marketingfacts. Tussendoor werkte ik bij Insites Consulting, IDG Nederland, Saatchi&Saatchi;/Leo Burnett (voor Samsung) en voor onderzoeksbureau WUA. Vanaf 1 november 2021 vorm ik samen met Luuk Ros de hoofdredactie van Marketingfacts.

Categorie
Tags

3 Reacties

  Karel

  Facebooks UI voor mobile is zeer aangenaam, vooral in vergelijking met Hyves


  14 februari 2008 om 06:33
  frankheijkamp

  test


  14 februari 2008 om 08:04
  mgvandenbroek

  @Karel: volgens mij gaat Hyves daar vanaf begin volgende maart drastisch verandering in brengen. Toeval of niet…


  14 februari 2008 om 10:59

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!