• Mobile
    wordt gesponsord door

Wereldwijd 1,1 miljard gsm’s verkocht in 2007

Wereldwijd 1,1 miljard gsm’s verkocht in 2007

Gisteren is in Barcelona het Mobile World Congress (MWC) gestart, de grootste beurs op het gebied van mobiele telefonie. In voorbereiding op dit congres heeft GfK een onderzoek gedaan naar de verkoop en penetratie van mobiele telefoons (via: De Morgen).

Uit het onderzoek blijkt dat er in 2007 wereldwijd 1,1 miljard gsm’s zijn verkocht. De groei is het sterkst in Afrika en Azië. In Europa, waar met een totaal van 800 miljoen gsm-klanten 95 procent van de bevolking wordt bereikt, stabiliseert de verkoop zich. In China werden het afgelopen jaar 190 miljoen mobiele telefoons verkocht (tegenover 130 miljoen in 2006). Daarmee komt het totaal op ca. 525 miljoen abonnees waarmee ongeveer 39 procent van de bevolking wordt bereikt. In India en Afrika gaat het om respectievelijk 210 miljoen (penetratie van 19 procent) en 250 miljoen abonnees (penetratie van 27 procent).


Geplaatst in

Delen

0
0


Er zijn 1 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.