Internationaal casual games conferentie verlaat Amsterdam

10 februari 2008, 18:14

Het was weer zover! Afgelopen week waren er 1200 bezoekers op de jaarlijks terugkerende gamesconferentie Casual Connect Europe. Ik zeg terugkerend, echter niet meer in Amsterdam. Deze zeer belangrijke conferentie voor de casual gaming industrie vertrekt naar Hamburg. Een stad die ook al een conferentie uit Leipzig heeft weten weg te vissen. De hele meute gaat dus, zoals het er nu uitziet, volgend jaar lekker naar Hamburg.

Vorig jaar hadden wij nog een grote groep mensen op een rondvaartboot gezet en Amsterdam laten zien. Dit jaar gaven wij een borrel op het Spui in Amsterdam, in een kleine bruine Amsterdamse kroeg met de passen de naam; Cafe t Spui-tje. Hoe vaak ik “het spuitje” in diverse talen en accenten heb terug horen komen, was indrukwekkend. Mensen uit India, China, Korea, VS, Duitsland, UK, Rusland, Brazilië en noem maar op, namen de moeite een biertje te komen pakken in hartje Amsterdam. Het was klokslag 18.00 uur helemaal vol en zou om 20.00 uur stoppen. Het werd 02.00 uur en ik zag iedereen heerlijk relaxed met elkaar praten. Zakelijk en privé, het was onbedoeld een hele goede netwerk borrel. Voor mij was het ontlading!

Amsterdam verloor namelijk een tijdje geleden deze conferentie aan Hamburg. Jessica Tams, de directrice van dit event, welke in Seatle, Amsterdam en Kiev wordt gehouden, zat afgelopen maandag bij mij thuis. Of ik niet boos wilde zijn, maar ze kreeg geen medewerking van de stad Amsterdam. Natuurlijk steek ik hand in eigen boezem, ik had wellicht ook meer kunnen doen, en nu is het dus zover. Volgend jaar moeten we naar Hamburg en in een hotel zitten, minder bekend met de omgeving en minder makkelijk even iets organiseren als Nederlands bedrijf. Zylom (heet nu RealGames) heeft altijd de openingsavond, doen wij het een avondje later en lekker Hollands. Dat zal nu anders zijn.

Waarom hierover schrijven? Ik ben benieuwd of iemand van de gemeente Amsterdam een poging doet om mij of Jessica Tams van CasualConnect te bellen/mailen. Immers Jessica staat open om het event terug te laten komen in 2010. For the record; ik ook!

Ik zou graag dan willen kijken naar een locatie als Westergasfabriek of de RAI. Zoals gezegd 1200 man dit jaar, maar dat hadden er meer kunnen zijn. Het event groeit hard door, net als de industrie. Ik ga hier niet over cijfertjes praten, maar over het gevoel. Amsterdam wil graag internationaal op de kaart komen te staan voor jonge IT startende bedrijven maar ook sprak ik mensen van de gemeente die riepen dat het de gamecity van europa moest zijn. Dit kunnen we in de ijskast zetten.

Zonder nu lang door te gaan over alles wat fout is gegaan of fout ging, wil ik positief vooruit kijken. Wie van de gemeente Amsterdam pakt de telefoon, wie van event-organiserend Nederland wil meehelpen met de 3-daage (wellicht 4-daagse) organisatie van het event, wie helpt mee aan een stuk PR voor dit event en voor de sprekers die overgehaald worden. Als we met zijn allen ons hier sterk voor kunnen maken, dan zorg ik ervoor dat Jessica in 2010 (zou het mogelijk zijn, zelfs in 2009) gewoon weer met haar mensen op Schiphol landt en dat CasualConnect gewoon een Amsterdams event blijft 1x per jaar.

Categorie
Tags

7 Reacties

  Reinout

  hulde marketingfacts!

  ik heb zojuist een telefoontje gekregen van iemand van de gemeente, op de zondagavond nog wel. wil iedereen bedanken die geholpen heeft met doorsturen en mensen mobiliseren gedurende het weekeinde.

  Komende week gaan we verder praten. het zou goed zijn om partijen als E-day (emerce), thenextweb.org en bright live hierin/hierbij te betrekken. heb reeds contact opgenomen met deze partijen. keep you posted!

  wellicht in een latere fase ook eens kijken of picnic in dit plaatje past, echter dit event staat als een huis!


  10 februari 2008 om 21:31
  media

  Goed om te horen Reinout; succes!


  11 februari 2008 om 05:20
  Edwin

  Goed om te lezen dat er meteen respons kwam. Toen ik het bericht las kon ik alleen maar het hoofd schudden. Ik had net het coverartikel over Amsterdam in HP gelezen namelijk :-/


  11 februari 2008 om 06:09
  Jorg van Gent

  Heel goed; ik hoop dat dit goed komt! Het is geweldig om zo een gobal evenement binnen Amsterdam te houden en ik hoop dat de gemeente Amsterdam daar aan mee gaat werken!

  Succes Reinout!


  11 februari 2008 om 07:21
  CemYildiz

  Super Reinout! Goed nieuws dat er zo snel al een reactie kwam. Succes en hopelijk Casual Connect in 2009 of 2010 weer in Amsterdam. Westergasfabriek lijkt me een mooie locatie. X05 vond daar ook plaats, was erg geslaagd.


  11 februari 2008 om 08:09
  Luc van Poelje

  Hoop dat Hamburg een one-time-event wordt….

  De Picnic krijgt veel PR en dit event verdient dat ook. Laten we Amsterdam op de kaart houden in games-land.

  Goed initiatief inderdaad Reinout. Cem, de Westergasfabriek is een goede locatie inderdaad.

  Nu zat het wat krap bij Felix M. maar iedereen heeft genoeg trap-gelopen nu, haha.

  Was een goed event dit jaar.


  11 februari 2008 om 15:01
  Reinout

  schei uit over die trappen 🙂 heb me suf gelopen. was dit jaar zeer succesvol. Westergasfabriek zat ook in mijn hoofd. Ik zoek zoals gezegd naar mogelijkheden om E-day, thenextweb.org en CasualConnect in 1 week in maart 2009 gezamelijk op te zetten. Zaterdagavond openings-event en zaterdag erop slot-event. Helaas is dit jaar BrightLive afgezegd, maar Oscar wil wellicht ook meedoen.

  Krijg je een unieke week en als je die goed programmeert, hoeft dit geen concurrent te zijn voor de PICNIC. Zou als titel willen gebruiken; AmsterdamConnect.

  iemand anders nog suggesties?


  11 februari 2008 om 16:33

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!