ING start als eerste bank met embedded video

6 februari 2008, 06:27

Embedded video is online video waarbij het videoscherm van de afzender via html-code is geïntegreerd in de webpagina van derden. Embedded video is vooral populair geworden door websites als YouTube (waar meer dan de helft van het bereik buiten YouTube.com wordt gerealiseerd). Inmiddels bieden steeds meer partijen de mogelijkheid om hun video’s op andere websites af te spelen (zoals BBC en NOS). Het zijn vooral gebruikers van weblogs en profielpagina’s van sociale netwerken die embedded video’s plaatsen.

Embedded video blijkt een stuk effectiever dan de ‘normale’ manier van videovertoningen, waarbij de video wordt vertoond in een aparte player (zoals bij De Telegraaf). Bij een embedded video bekijkt 40 procent van de bezoekers het filmpje. Dat is twintig keer zoveel als bij de vertoning in een aparte speler aldus Pete Clifton, het hoofd van BBC News Interactive, afgelopen jaar in Journalism.

Deze week is ING Bank als eerste bank gestart met het aanbieden van embedded video. Zo kan de video ter promotie van het tv-programma Mijn Tent is Top ook embedded op andere sites worden geplaatst. Alhoewel de content (nog) niet altijd even boeiend is, moet ik ING toch de complimenten geven dat ze experimenteren met deze nieuwe vorm van online communicatie. Het is de eerste bank die doorheeft dat je online communicatie niet alleen doet op je eigen website maar juist daar waar de consument is. Ben straks benieuwd naar hun eerste ervaringen!

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

5 Reacties

  media

  @Albert: ik krijg een foutmelding op bovenstaande link: “The player should appear in a new window”!?

  Hebben Rabo en ABN/AMRO ook al een embedded player gebruikt voor communicatie van bankzaken?


  6 februari 2008 om 08:04
  Enver Atmaca

  Een slimme en goedkopere vorm van affiliatie marketing.

  Het is niet hetzelfde, maar wanneer het inderdaad gebruikt wordt

  op weblogs, profielen en andere sites dan zijn dat niet meer en minder

  dan “gratis” affiliates voor de ING. Nu nog ervoor zorgen dat je de

  juiste gebruikers aanspreekt met je video’s.


  6 februari 2008 om 09:48
  media

  @RoyDuf: met alle respect, de Rabo doet prachtige dingen op gebied van digitale media, maar een widget is wel iets anders dan een embedded video zoals hierboven bedoeld.

  Even los van deze discussie, wat Rabo wat meer zou moeten doen is haar innovaties wat meer onder de aandacht brengen via de homepage. Waarom is dat allemaal zo weggestopt? Want met de hoeveelheden bezoekers die je nu hebt op rabobank.nl hebt, haal je het veelvuldige van de 2.652 die je nu hebt geregistreerd!


  7 februari 2008 om 20:29
  Jan Lamers

  Waarom zou ik een videoo-tje van de ING Bank op mijn Hyves profiel zetten (ik ben geen marketeer bij de ING bank)? Het zijn helemaal geen leuke filmpjes. Waarom moet de ING hier complimenten voor krijgen? Omdat ze het technisch mogelijk maken om video te embedden? Dat is een fluitje van een cent. Je verdient pas een compliment als dit soort videoo-tjes ook daadwerkelijk op Hyves profielen, weblogs etc. terugvindt.


  23 februari 2008 om 18:32

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!