Urchin 6 beta nu vrijgegeven

Urchin 6 beta nu vrijgegeven

{title}Afgelopen vrijdag heeft Google bekend gemaakt dat de beta van Urchin 6 nu voor iedereen beschikbaar is. De beta geeft de kans om de software 90 dagen te testen dus dat zou genoeg tijd moeten geven om alle functionaliteiten eens flink te stress testen op de eigen website. Wie na de 90 dagen het product (nadat het uit beta komt) wil aanschaffen moet $2995 betalen, wat in mijn ogen een vriendenprijsje is.

De interface van Urchin 6 lijkt veel op de interface van (de vorige versie van) Google Analytics. Ook de populaire features van Google Analytics zijn aanwezig: site overlay, geo targeting en trechter analyse. Het grootste verschil tussen beide pakketten ligt in het feit dat Urchin op de eigen server(s) draait. Dit maakt het bijvoorbeeld mogelijk om na het instellen van een doel deze ook voor het verleden inzichtelijk te maken. Voor veel bedrijven zal de mogelijkheid van het maken van een eigen backup zeer interessant zijn. Tevens zal er geen data bij Google terecht komen, ook dit speelt nog wel eens mee in de besluitvoering tot het aanschaffen/aanvragen van een pakket.

Wie heeft Google Analytics om bepaalde redenen geweigerd maar zou dit pakket wel eens willen proberen?


Geplaatst in

Delen

0
0


Er zijn 2 reacties op dit artikel

 • @Andre: Kun je in het kort aangeven wat Urchin 6 anders/meer biedt dan Google Analytics en waarom ik het zou moeten gebruiken?

  geplaatst op
 • De grootste verschillen zijn als volgt:

  Urchin vereist personeel die de installatie, implementatie en server onderhoud kunnen doen, bij GA wordt de server voor je beheerd.
  Urchin kan real-time data rapporteren, GA niet.
  Urchin kan data (doelen, etc.) opnieuw analyseren, GA niet.
  De Urchin rapportage is verder op maat te maken dan de standaard rapportage van GA.
  De Urchin meetmethode is te controleren mocht je moeten aantonen dat je meetgegevens betrouwbaar zijn.

  GA heeft veel meer features en zal meer prioriteit behouden bij de ontwikkelafdeling. De vraag is of je die features nodig hebt voor je businessvragen.
  GA software doet automatisch mee in alle updates, Urchin updates zul je zelf moeten doen.
  GA is goed geïntegreerd met Google AdWords, Urchin is dit niet.
  GA is gratis, in veel talen en in een paar minuten te installeren.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.